Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Ένα βίντεο Από την Βασιλοπούλου Παναγιώτα με την Έγκριση του Βετεράνου Ρεπόρτερ Απόστολου Βραχιολίδη και εκ μέρους της Ένωσης Συντακτών Διαδικτύου, και Τα Μέλη της , Για Τον Αείμνηστο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ... Καλό Του Ταξίδι . Καλό αιώνιο Ταξίδι του .


ΣΥΛΛΥΠΗΤΉΡΙΑ ΣΕ ΦΊΛΟΥΣ , ΟΙΚΕΊΟΥΣ , ΣΥΝΕΡΓΆΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΌ ΑΙΏΝΙΟ ΤΑΞΊΔΙ .


Τα Πολιτικά πιστεύω δεν χωρούν σε μια απώλεια ενός Πολιτικού και Ανθρώπου . Το βίντεο της Ένωσης Συντακτών Διαδικτύου και των Μελών της , ετοίμασαν ένα Τιμητικό Αντίο , Στο Αιώνιο Ταξίδι του .


ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ -ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ:Το βίντεο είναι έργο-κατασκευή της κυρίας ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ...άξιας δημοσιογράφου συνεργατιδάς μας,.΄Οχι πάντως "έργο" του ΑΠ.ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗ... Απλά ο άνθρωπος έδωσε την έγκρισή του. Τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο!
Όχι τίποτε άλλο...αλλά για να μην υπάρχει σύγχιση ως προς τον ουσιαστικό  δημιουργό του έργου!...που είναι μόνο η άξια δημοσιογράφος κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ! 

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης Γεννήθηκε 19/10/1918
Έφυγε από τη ζωή : 29/05/2017 


Το βίντεο της Ένωσης Συντακτών Διαδικτύου και των Μελών της , ετοίμασαν ένα Τιμητικό Αντίο , Στο Αιώνιο Ταξίδι του ..


Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης (Χαλέπα Χανίων, 18 Οκτωβρίου 1918 – Αθήνα, 29 Μαΐου 2017) ήταν Έλληνας πολιτικός που διετέλεσε Πρωθυπουργός της Ελλάδας την περίοδο 1990–93.
Ήταν και ανιψιός του Αριστομένη Μητσοτάκη, και ανιψιός του Σοφοκλή Βενιζέλου, ενώ από την πλευρά της μητέρας του ήταν εγγονός του Χαράλαμπου Πλουμιδάκη.
Σπούδασε νομική, πολιτικές και οικονομικές επιστήμες στη Νομική Σχολή του πανεπιστημίου Αθηνών με δαπάνες από κληροδότημα που είχε ορίσει για τις σπουδές του ο Ελευθέριος Βενιζέλος .
Υπήρξε μαζί με τη σύζυγό του, Μαρίκα, κάτοχος πλούσιας συλλογής αρχαιολογικών αντικειμένων, την οποία ξεκίνησαν το 1978. Η συλλογή περιλαμβάνει 1.062 αρχαία αντικείμενα, προερχόμενα κυρίως από την Κρήτη, που χρονολογούνται από το τέλος της 4ης χιλιετίας π.Χ. μέχρι τον 3ο αιώνα μ.Χ. ενώ μέρος της θεωρείται ότι προέρχεται από λαθρανασκαφές που πραγματοποιήθηκαν την περίοδο 1979 1980 στην περιοχή της Μονής Οδηγήτριας. Η συλλογή εκτέθηκε για πρώτη φορά στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης το 1992. Το 2000 το ζεύγος Μητσοτάκη δώρισε την συλλογή στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων, η οποία και φιλοξενείται σε αίθουσα που φέρει το όνομα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη .

Από το 1993 φέρει τον τίτλο του επίτιμου αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας ενώ το 1986 τιμήθηκε από το Βρετανικό κοινοβούλιο για την αντιστασιακή του δράση. Τον Νοέμβριο του 1998 ίδρυσε την μη κερδοσκοπική εταιρεία «Ιστορικό Αρχείο Κωνσταντίνου Μητσοτάκη», η νομική συνέχεια της οποίας είναι το Ίδρυμα Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, το οποίο συστάθηκε με προεδρικό διάταγμα τον Απρίλιο του 2001. Στις 31 Οκτωβρίου 2005 ιδρύθηκε προς τιμήν του η έδρα ελληνικών σπουδών «Κωνσταντίνος Κ. Μητσοτάκης» στη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Στάνφορντ των ΗΠΑ με πρωτοβουλία της οικογένειας ομογενών Τσακοπούλου - Κουναλάκη, η οποία δώρισε για τον σκοπό αυτό δύο εκατομμύρια δολάρια. Επίσης έχει πάρει μέρος σε συνεδρίαση της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ (1993), είναι μέλος της Αθηναϊκής Λέσχης, ιδρυτικό μέλος του εθνικού ιδρύματος ερευνών και μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» και έχει τιμηθεί με τον Μεγαλόσταυρο των Κομνηνών Αυτοκρατόρων Τραπεζούντας από το ίδρυμα Παναγία Σουμελά και με το Βενιζέλειο βραβείο από την Παγκρητική Ένωση Αμερικής.
Στον Πρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Μητσοτάκη απενεμήθη το Μάιο του 2016 η ύψιστη τιμητική διάκριση του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης, το μετάλλιο Α΄ Τάξεως «ΧΡΥΣΟΥΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», η οποία απονέμεται σε άτομα υψηλού διεθνούς κύρους που διακρίθηκαν για το ξεχωριστό έργο τους και την ιδιαίτερη συνεισφορά τους στην προαγωγή και προώθηση των Κοινωνικών και Εθνικών θεμάτων σε διεθνές επίπεδο, σε αναγνώριση της πολυσχιδούς παρουσίας του καθώς και του πολυτίμου και σημαντικού έργου του για τη χώρα


Τα Πολιτικά πιστεύω δεν χωρούν σε μια απώλεια ενός Πολιτικού και Ανθρώπου . Το βίντεο της Ένωσης Συντακτών Διαδικτύου και των Μελών της , ετοίμασαν ένα Τιμητικό Αντίο , Στο Αιώνιο Ταξίδι του ..
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου