Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

ΜΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΤΕ ΠΟΤΕ τον ΕΑΥΤΟ σας . Ιδού ο Δράστης Συμπληρωμένο με Άρθρο προς ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ

ΙΕΡΌ ΚΑΙ ΌΣΙΟ ΔΕΝ ΕΊΧΕ , ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΤΟ ΈIΧΕ ;


Αν Αναγνωρίζετε  τον Θύτη ,
απευθυνθείτε στις Αστυνομικές
Αρχές ,
της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών 
και 210-6411111 της 
Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής,
Τα στοιχεία του δράστη δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες 52χρονου ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη στις 4-5-2017 στη Δάφνη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δάφνης, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σε βάρος του, ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της αρπαγής, του βιασμού κατ’ εξακολούθηση καθώς και της βαριάς σωματικής βλάβης.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΔ :
Παναγιώτα Βασιλοπούλου : αξιωματούχος Δημοσιογράφος ΕΣΔ

Συγκεκριμένα πρόκειται για τον:ΚΟΝΤΖΙΛΕΛΟ Παναγιώτη του Ιωάννη και της Βασιλικής, γεννηθέντα το 1965 στην Αθήνα. 
ΚΟΝΤΖΙΛΕΛΟ Παναγιώτη του Ιωάννη και της Βασιλικής, γεννηθέντα το 1965 στην Αθήνα.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση του και την αξίωση της πολιτείας για τον ποινικό κολασμό ομοειδών αδικημάτων που τυχόν θα αποκαλυφθούν επ' αφορμή της παρούσας.


Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-8695538 και 210-8695537 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.ΑΡΘΡΟ: Παναγιώτα Βασιλοπούλου:
Η βία και η σεξουαλική κακοποίηση , έχουν αρχίσει για την κοινωνία να φαίνονται , να μην χωρά πλέον ο ανθρώπινος νους τα γιατί και τα πως . Υπάρχει όμως και η αντιφατικότητα στην κοινωνία πως τέτοια κοινωνικά φαινόμενα αφορούν τους άλλους , με αποτέλεσμα να μένουν στην άγνοια και να οδηγεί αυτή η άγνοια στο να γίνουν εύκολη λεία .
Οι αρρωστημένες ορμές του δράστη , υποκρύπτουν , την απόλαυση όταν ο άλλος υποφέρει , και δεν νιώθει κανένα ίχνος συμπόνιας και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η ικανοποίηση των δικών του ''αναγκών'' χωρίς να νιώθει ενοχή για τον τρόπο που θα το καταφέρει . Έχει μικρές αντιστάσεις στο ήθος και αυτό το θέτει ικανό να οδηγηθεί σε οποιαδήποτε μορφή σεξουαλικής κακοποίησης , τόσο στην κοινωνία όσο και σε οικογενειακά πρόσωπα και ευρύτερα στο στενό περιβάλλον.
Από τη στιγμή λοιπόν που ένα άτομο θα εμφανίσει τέτοια συμπεριφορά , και θα διαπράξει αδίκημα σεξουαλικής κακοποίησης , ο νόμος , τον τιμωρεί παραδειγματικά ώστε να διαφυλάξει την ασφάλεια της κοινωνίας από τον δράστη για την αποτροπή τέτοιων περιστατικών.
Πρέπει λοιπόν να καταγγέλλουμε τέτοια περιστατικά , ώστε , το Ποινικό Σύστημα , να αποκτά στοιχεία και αυτό να έχει ως αποτέλεσμα , να γνωστοποιηθούν περιστατικά που θα ρίξουν Φως , στους κανόνες Δικαίου .
Ο βιασμός λοιπόν , είναι μια διαδικασία που ο δράστης , υποβάλλει στο θύμα , ενέργειες σεξουαλικές παρά την θέληση του .
Ο βιασμός έχει πολλές παραμέτρους , όπως '' ομαδικός βιασμός '' όπως σε ποιο '' βαθμό φτάνει η επιθετικότητα στις σωματικές βλάβες που προκλήθηκαν στο θύμα'' από ήπιες μέχρι και  την δολοφονία του θύματος . 
Το θύμα δεν είναι πάντα μόνο γυναίκα , αλλά και άντρας  .
Προσπαθήστε να ενημερωθείτε όσο περισσότερο γίνεται για το κοινωνικό φαινόμενο του βιασμού , επειδή σε ένα άρθρο είναι αδύνατον να αναφερθούν όλοι οι παράμετροί μιας και πρόκειται για ένα πολυσύνθετο φαινόμενο , όπως βιασμός ανηλίκων , βιασμός γυναικών εντός οικογένειας και εκτός , τη σειρά εργαστηριακών  εξετάσεων από νοσοκομείο , για γενετικό υλικό , όπως και για το πόσηες είναι οι σωματικές βλάβες στο θύμα και σε ποιο βαθμό . 
Είναι πολλές φορές που το θύμα δεν καταγγέλλει τον βιασμό του , από φόβο πολλές φορές , γιατί  ο θύτης το εκβιάζει και το απειλέί πως θα χάσει τη ζωή του αν μιλήσει , πως θα στοχοποιηθεί στην κοινωνία και από την κοινωνία, κατηγορώντας το πως είναι υπεύθυνο για αυτό που του συνέβη και πολλά ακόμα αίτια .
Μην φοβάστε να κάνετε καταγγελία και αν αναγνωρίσετε φωτογραφίες από δράστες που δίνονται στην δημοσιότητα , να είστε ενήμεροι πως ο Νόμος διασφαλίζει την ανωνυμία του θύματος , ώστε να μην υποστεί το βιασμό του διασυρμού .
Μην φοβάστε να αποφανθείτε στις Αστυνομικές Αρχές , μιας και δεν φέρετε ευθύνη , αν σας έτυχε να πέσετε θύμα βιασμού .
ΜΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΤΕ ΠΟΤΕ τον ΕΑΥΤΟ σας .


Άρθρο για την ΕΣΔ : Παναγιώτα Βασιλοπούλου – Δημοσιογράφος ΕΣΔ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου