Τρίτη 4 Απριλίου 2017


ethniki_trapeza
ΑΝΑΣΤΑΤΗ Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ... ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ... ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ....ΑNΑΣΤΑ Ο ΚΥΡΙΟΣ!


Τρέμουν για τις θέσεις εργασίας τους!
Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία για την Παρασκευή 7 Απριλίου κήρυξε ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας, καταγγέλλοντας παραβίαση του κανονισμού εργασίας και πολιτική απαξίωσης του δυναμικού της Τράπεζας.
H ανακοίνωση των εργαζομένων

«Ο Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης των εργαζομένων στην Εθνική Τράπεζα την Παρασκευή 7 Απριλίου, απαιτώντας την τήρηση του Κανονισμού Εργασίας και την εγκατάλειψη της ρουσφετολογικής και αδιαφανούς πολιτικής των προσλήψεων και τοποθετήσεων σε οργανικές θέσεις ευθύνης συνεργατών και συμβούλων, που αυξάνουν το λειτουργικό κόστος, ενώ την ίδια στιγμή απαξιώνουν τα ικανά και άξια στελέχη της Ε.Τ.Ε. στερώντας τους προοπτικές, κίνητρα και υπηρεσιακή εξέλιξη.
Ο στόχος της Διοίκησης είναι προφανής. Να δημιουργηθεί στη διοικητική δομή ένα πλήρως ελεγχόμενο, κλειστό, καλά αμειβόμενο και αδιαφανές σύστημα «κολλητών», το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την πλήρη αλλαγή της φυσιογνωμίας και της μορφής της Εθνικής Τράπεζας.
Η έως τώρα εμπειρία έχει αποδείξει ότι τέτοια στελέχη χρησιμοποιούν την Τράπεζα ως σκαλοπάτι για το βιογραφικό τους, εκμεταλλευόμενα ακόμη και το πελατολόγιο της Εθνικής για την περαιτέρω επαγγελματική τους εξέλιξη.
Με τη γενικευμένη «έφοδο» ειδικών συνεργατών και συμβούλων στις οργανικές
θέσεις και στην ιεραρχία της Ε.Τ.Ε.:
• Καταστρατηγείται ο Κανονισμός Εργασίας.
• Αλλοιώνεται η διοικητική δομή της Τράπεζας.
• Καταργείται με φωτογραφικές τοποθετήσεις κάθε έννοια διαφάνειας και
αξιοκρατίας.
• Παραγκωνίζεται το υφιστάμενο στελεχιακό δυναμικό, με «φυτευτούς»
αλεξιπτωτιστές από την αγορά, που ελάχιστα πείθουν για την εξοικείωσή τους με
τις ανάγκες, τις προτεραιότητες και τον ρόλο της Ε.Τ.Ε. σε μια εξαιρετικά κρίσιμη
εποχή.
• Απαξιώνεται ένα δυναμικό που ήταν, είναι και πρέπει να συνεχίσει να
είναι ο στυλοβάτης της επιτυχίας και της αντιμετώπισης δύσκολων
προκλήσεων, ο συνδετικός κρίκος της Ε.Τ.Ε. με την οικονομία, την κοινωνία
και τις πραγματικές τους ανάγκες.
Η παραβίαση των ρυθμίσεων του Κανονισμού Εργασίας, οι οποίες έχουν ισχύ νόμου, είναι παράνομη. Ο Σ.Υ.Ε.Τ.Ε .προσέφυγε στο Υπουργείο Εργασίας, ως πρώτο βήμα και εφόσον δεν υπάρξει συνενόηση, θα συνεχίσει εξαντλώντας κάθε νομικό και συνδικαλιστικό μέσο. Η Διοίκηση πρέπει να εγκαταλείψει κάθε σκέψη καταστρατήγησης του Κανονισμού Εργασίας και να προχωρήσει άμεσα στην εφαρμογή των διατάξεών του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου