Σάββατο 29 Απριλίου 2017

ΣΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ : ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ

Από Τον 61 χρονών Πατέρα της .................

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΣΔ
Κατόπιν επικοινωνίας μου Με Το Χαμόγελο Του Παιδιού
Ρεπορτάζ : Παναγιώτα Βασιλοπούλου : αξιωματούχος Δημοσιογράφος της ΕΣΔ 


Μια Διαφορετική Προσέγγιση στο Ρεπορτάζ , που χτυπά κατευθείαν στη ρίζα του  προβλήματος  . 


Από ειδήσεις , τα ραδιόφωνα , τις έντυπες εφημερίδες και διαδικτυακές , παγώσαμε όλοι στην είδηση ,πως η εξαφανισμένη , πέντε χρονών , Στέλλα Εικοσπεντάκη, δολοφονήθηκε από τον 61 ετών πατέρα της . Τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τις γνωρίζουν όλοι τις διαβάσαμε κι όλοι τις ακούμε συνέχεια .
Η δική μου αποκλειστικότητα είναι που κεντρίζει την ουσία της είδησης . Κατόπιν επικοινωνίας μου με το Χαμόγελο του Παιδιού , για το Ρεπορτάζ, ρώτησα , γιατί σε τέτοιες περιπτώσεις , όπου τα παιδιά , έχουν πρόβλημα κινητικότητας και πάνε σε ειδικό σχολείο , αν παρακολουθούνται οι γονείς από ειδικούς ψυχικής Υγείας ώστε να υπάρχει μέριμνα , για τέτοιες ειδικές περιπτώσεις ;


Ειδικοί , που θα εκτιμήσουν την εικόνα της οικογενειακής κατάστασης , πόσες είναι οι αντοχές των γονιών στο να φροντίζουν ένα τέτοιο παιδί , αν οι γονείς είναι κατάλληλοι για να αντεπεξέλθουν στις στρεσογόνες καταστάσεις ή αν οι ίδιοι πάσχουν από κάποια βαριά ψυχική ασθένεια και χρήζουν λήψη φαρμακευτικής αγωγής , αν είναι ενήμεροι όσο κρίνεται απαραίτητο στο πως να χειριστούν και να αντιμετωπίσουν την όλη κατάσταση όπως εξάρσεις στρες που θα νιώσει το παιδί , όπως πως θα μπορούν να είναι πιο ομαλή η διαχείριση τέτοιων οικογενειακών καταστάσεων , παρόμοιων με τέτοιες περιπτώσεις .
Η απάντηση που μου δόθηκε , και αυτή είναι η γενικευμένη ουσία, ακόμα και σε περιπτώσεις που βλέπουν το Φως της Δημοσιότητας , σε πολύ έντονο βαθμό , είναι πως νοσεί το Νομικό Πλαίσιο , εφόσον αν κάποιος δεν επιθυμεί να ζητήσει την βοήθεια ειδικού ψυχικής υγείας , δεν τον αναγκάζει κανένας νόμος . Αυτό είναι ένα σημαντικό στοιχείο που δεν έχει ειπωθεί από κανένα ΜΜΕ και πρώτοι εμείς εδώ στην ΕΣΔ θα θίξουμε , κατόπιν αποτελέσματος του Ρεπορτάζ μου . Αν δεν αλλάξει λοιπόν το Νομικό Πλαίσιο , ώστε , να παρακολουθούνται θέλοντας και μη και οι γονείς σε τακτά χρονικά διαστήματα από ειδικούς ψυχικής Υγείας ,  να εκτιμάτε και η δική τους κλινική εικόνα , στο πόσο αποτελεσματικοί είναι για την επιμέλεια ενός παιδιού , όπου είτε πάσχει από κινητικά προβλήματα , είτε Μαθησιακά , είτε από νοητική ανεπάρκεια , είτε παρουσιάζει νευρολογικά προβλήματα , δεν θα υπάρξει Μέριμνα για να μην νοσεί εξίσου και η κοινωνία από τέτοιου είδους Εγκλήματα ..
Πρέπει να θεσμοθετηθεί ένα νομικό πλαίσιο που να καλύπτει όλους τους παράγοντες ως μέριμνα κι όχι να καταλήγουμε στο σημείο να μιλάμε για το έγκλημα .
Συνεπώς , δεν είναι η δημοσιοποίηση που θα πάρει το θέμα και οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες , να δείξουν φωτογραφίες του κάδου όπου βρέθηκε το πτώμα της , πιο πολλές συνεντεύξεις από τους οικείους και η όλη προσέγγιση δημοσιογραφικά , γιατί πίσω έμεινε και ο 6 χρονών δίδυμος αδερφός της και μόνον καλό δεν κάνει για το μέλλον του όλη αυτή η αδυσώπητη στάση των ΜΜΕ , αλλά να που μια σωστή ερώτηση μου , έδωσε Φως στο πως μεριμνούμε κι όχι να ανακυκλώνουμε αρρωστημένες πληροφορίες . ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΔ : Αξιωματούχος Δημοσιογράφος- Παναγιώτα Βασιλοπούλου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου