Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

FT: Ο Τσίπρας απέρριψε τη συμφωνία με την τρόικα λόγω πολιτικού κόστουςΤΑ ΚΟΛΠΑ ΤΟΥ ΑΦΡΩΝΟΣ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ... ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΦΑΡΑΣ ΤΟΥ !!!

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η βρετανική οικονομική εφημερίδα, προβλεπόταν η περαιτέρω περικοπή των συντάξεων για το 2019, πριν τις εκλογές που ενδέχεται να γίνουν την ίδια χρονιά

Στην αποκάλυψη ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπραςαπέρριψε τη συμφωνία που είχε επιτευχθεί τον προηγούμενο μήνα με την τρόικα για το κλείσιμο της αξιολόγησης, προκειμένου να αποφύγει ή να μετριάσει το πολιτικό κόστος και τις αντιδράσεις, προχώρησαν οι Financial Times σε σημερινό δημοσίευμα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η βρετανική οικονομική εφημερίδα, στη συμφωνία προβλεπόταν η περαιτέρω περικοπή των συντάξεων για το 2019, πριν τις εκλογές που ενδέχεται να γίνουν την ίδια χρονιά.

«Το κόστος για τον ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες θα μπορούσε να στείλει το κόμμα πίσω σε μονοψήφια ποσοστά. Ήταν μια συμφωνία που δεν μπορούσαν να καταπιούν», φέρεται να έχει δηλώσει πρώην ακτιβιστής του ΣΥΡΙΖΑ. Οι FT αναφέρονται στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, γράφοντας πως στις σημερινές συνομιλίες στις Βρυξέλλες θα πιέσει για καθυστέρηση εφαρμογής των περικοπών στις συντάξεις έως το 2020, αντιστεκόμενος παράλληλα στην απαίτηση των πιστωτών για τις μαζικές απολύσεις, ώστε να μην εφαρμοστούν τα μέτρα πριν τις εκλογές του 2019.

Αξιωματούχος της Τραπέζης της Ελλάδος, εξάλλου, σχολιάζει ότι αν η συμφωνία δεν κλείσει εντός του Μαΐου, τότε πρέπει να αναμένεται επιστροφή στην ύφεση κατά το πρώτο μισό του έτους. Σημειώνεται επίσης η εκροή καταθέσεων σε ύψος 2 δισεκατομμυρίων ευρώ το πρώτο δίμηνο του έτους και το πλήγμα στην ευρύτερη οικονομία από την αβεβαιότητα και την καθυστέρηση.

Η επίτευξη τεχνικής συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τους θεσμούς είναι εφικτή μέσα στις επόμενες εβδομάδες, αλλά και απαραίτητη ώστε να περιοριστούν τα ρίσκα που προκαλούνται από καθυστερήσεις, δήλωσε στο μεταξύ ο επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου