Κυριακή 30 Απριλίου 2017

ΒΡΕ ΤΙ ΤΡΑΒΑΝΕ ΣΤΗ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ...ΑΡΑΒΙΑ....

Η Σαουδική Αραβία θα αποκεφαλίσει 20χρονο για αθεϊστικά σχόλια στο διαδίκτυο

Η Σαουδική Αραβία θα αποκεφαλίσει 20χρονο για αθεϊστικά σχόλια στο διαδίκτυο
Η Σαουδική Αραβία θα αποκεφαλίσει έναν άνδρα που κατηγορήθηκε ότι αποκήρυξε το Ισλάμ και έκανε «δυσφημιστικά» σχόλια για τον Προφήτη Μωάμεθ.
Οι Αρχές συνέλαβαν τον Αχμάντ Αλ Σάμρι το 2014, επειδή ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο όπου εξέφραζε τις απόψεις του.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ...ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΈΤΕΙΑ  ΤΟΥ ΑΠ.ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗ με τον εν Αθήναις -τότε - Σαουδάρβα πρεσβυ!

Τον έπιασαν σχεδόν αμέσως, με τις κατηγορίες της αθεΐας και της βλασφημίας και δικάστηκε σε θάνατο τον Φεβρουάριο του 2015.
Ο Αλ Σάμρι, που είναι ένας νεαρός κοντά 20 ετών, είναι από την πόλη Χαφάρ Αλ Μπατίν στα ανατολικά της Σαουδικής Αραβίας.
Για να τη «γλιτώσει» ο Αλ Σάμρι ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ότι ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών και αλκοόλ όταν έκανε τα σχόλια στο Twitter, αλλά δεν έπεισε.
Σύμφωνα με τον θρησκευτικό νόμο της Σαρία, η αθεΐα ή η αποστασία από το Ισλάμ καταδικάζονται σε θάνατο, όπως με θάνατο τιμωρείται και η προσβολή στον Προφήτη.
Η καταδικαστική απόφαση αναφέρει ότι βρέθηκε ένοχος αθεΐας.
Μέσα στο 2016 η Σαουδική Αραβία εκτέλεσε 154 θανατοποινίτες.
Το δικαστικό σύστημα της Σαουδικής Αραβίας αποτελείται από ιεροεξεταστές που έχουν «σπουδάσει» σε θρησκευτικά σεμινάρια και έργο τους είναι η διατήρηση της Σαουδικής Αραβίας ως ισλαμικού κράτους.
Εκτός από τους υποστηρικτές του νεαρού «άθεου» υπάρχουν και εκείνοι που επικροτούν την καταδίκη του.
Πολλοί Σαουδάραβες ισλαμιστές έγραψαν στο Twitter ότι επιθυμούν να παρακολουθήσουν τον αποκεφαλισμό του σε ζωντανή μετάδοση (live streaming) στο διαδίκτυο.
Δείτε τα βίντεο που θα του κοστίσουν το κεφάλι του:


ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΓΕΡΟΥ ΑΠ.ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗ:...  
αναγκαια! Τον καιρό που είχα διπλωματικές σελίδες στις εφημερίδες, είπα να ψάξω τι εστι ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ. . Έπεσα πάνω στον πρεσβευτή της χώρας αυτής , έναν ευγενέστατο άνθρωπο που αυτή την ώρα δεν θυμάμαι τό όνομα του,,, Αν και είναι καταγεγραμμένο... σε όλα που  έχω γράψει. 
Μου έκανε εντύπωση ,,,να μου ενεχειρήσει ένα φάκελλο!Τον άνοιξα επί τόπου... ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟ ΕΠΈΣΤΡΕΨΑ ΑΥΤΟΜΑΤΑ. Περιείχε ένα σοβαρό χρηματικό ποσό!
Στηθηκε απέναντί μου...χαμιγελών μεν... αλλά αυστηρότατα...δε:
-- Κύριε Βραχιολίδη...κατανοώ την έντσασή σας... Θα πρέπει όμως να κατανοήσετε κι εσείς τις παραδόσεις της χώρας μοιυ: ΄Οταν ένας Σαουδάραψ σας κάνει ένα ευχαρηστήριο δωρακί...Μην το απορίπτετε παρακαλώ....Τον προσβάλλετε! Επικίνδυνη προσβολή... ΓΙΑ ΣΑΣ... Υπάρχει και το αραβικό στιλέτο....
Χαμογέλασα ...Έλαβα το φάκελλο... Κι έφυγα...
Τον άνοιξα όταν έφτασα σπίτι μου...κανένα χιλιόμετρα μακρύτερα από την πρεσβεία!
Περιείχε μέσα ο φάκελλος 3.000 δρχ. ,,,( Υπ όψιν ότι ήταν περίοδος ΧΟΥΝΤΑΣ.)
Κι άρχισα να ξύνω την κεφαλη μου... ...Η γυναίκα μου ξυνότανε ολοσχερώς και πανδοίνως!...Τρίβοντας φυσικά τις χείρες της...
--Μην χαίρεσαι κυρούλα μου... Τα χρήματα αυτά θα πάνε για την έκδοση του ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ...
Έτσι κι έγινε... Τόσο απλά. 
Να κάπως έτσι γράφετε η ιστορία!....



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου