Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΧΜΗΡΟ "ΚΑΛΑΜΙ" ΤΗΣ Ν.ΥΟΡΚΗΣ..ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ...

Η Ελλάδα έχει μεγάλα προβλήματα εξαιτίας ''μνημονίων'' και οι διπλωμάτες της στις ΗΠΑ απολαμβάνουν τον τουρισμό τους...

hellenic initiative, dinner dance waldorf astoria, Manhattan New York, september 30, 2016
Με τόσα πολλά και μεγάλα προβλήματα που έχει η Ελλάδα, θα ήταν λογικό και φυσικό οι διπλωμάτες της στις ΗΠΑ να κάνουν οτιδήποτε γιά να την προβάλουν, να προωθήσουν τα εμπορικά και λοιπά συμφέροντά της. Δυστυχώς, διαπιστώνουμε ότι αναλώνονται σε ''σαχλαμάρες'', δηλαδή, χαζο-χαιρετισμούς σε χορούς και πανηγύρια, χαζο-εκδηλώσεις και φωτογραφίες στα ΜΜΕ της Ομογένειας.
 Γνωρίζουμε -και το έχουν αποδείξει διαχρονικά- ότι οι διπλωμάτες της Ελλάδας, στην μεγάλη πλειοψηφία, είναι ''τουρίστες'', χωρίς ικανότητες γιά την προβολή της χώρας και οι περισσότεροι ήρθαν στις ΗΠΑ επειδή είχαν ''μέσον'' στο υπουργείο Εξωτερικών, στην (κάθε) διαπλεκόμενη κυβέρνηση. Αλλά, όλοι και όλες κρίνονται από τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. Και αποτελέσματα, ΟΥΣΙΑ, δεν βλέπουμε, επειδή δεν υπάρχουν. Λογικά, η μεγάλη οικονομική κρίση στην Ελλάδα, θα είχε ως φυσικό επακόλουθο να είναι οι διπλωμάτες της, ειδικά στις ΗΠΑ, ενεργοί, ουσιαστικοί, παραγωγικοί. Και αυτό δεν συμβαίνει, δημιουργώντας βάσιμα ερωτηματικά γιά την θλιβερή κατάντια του διαχρονικά διαπλεκόμενου-ανίκανου υπουργείου Εξωτερικών Ελλάδας.
Τονίζουμε επίσης, ότι προκαλεί τάσεις γιά... ''εμμετό'' στην πολύ μεγάλη πλειοψηφία της Ομογένειας ΗΠΑ, να βλέπει 'Ελληνες διπλωμάτες, με εντυπωσιακή δουλοπρέπεια, να ''ασπάζονται την δεξιά'' αρχιεπίσκοπου και μητροπολιτών, χωρίς να έχουν το σθένος να τους πουν στην μούρη ''κλείνετε τα ελληνικά σχολεία, σας ενδιαφέρει μόνο το χρήμα, καταστρέφετε τον Ελληνισμό ΗΠΑ και αυτό είναι απαράδεκτο''. Αλλά, δυστυχώς, το υπουργείο Εξωτερικών και οι διπλωμάτες του, μας έχουν πείσει ότι ΔΕΝ διαθέτουν ικανότητες, αξιοπρέπεια και ευθύνη.
Σημ. 1: Διπλωμάτες άλλων χωρών, π.χ. Ιταλίας, αποδεδειγμένα ασχολούνται 
και με την προώθηση των ιταλικών προϊόντων στις ΗΠΑ. Γι αυτό βασικά ιταλικά προϊόντα βρίσκονται σε όλα τα ''Σούπερ Μάρκετς''. Και οι εξαγωγές της Ιταλίας στις ΗΠΑ, στα ύψη.
Σημ. 2: Γιά τα τυπικά υπάρχοντα, αλλά ουσιαστικά ανύπαρκτα, δύο Γραφεία Τύπου της Ελλάδας στις ΗΠΑ, δεν χρειάζονται σχόλια, επειδή, υπάρχουν ή δεν υπάρχουν, είναι το ίδιο.H ''κατάντια'' της Αρχιεπισκοπής και της ''οργανωμένης Ομογένειας'' ΗΠΑ: Η χρεοκοπημένη, ''μνημονιακή'' Ελλάδα πληρώνει τους μισθούς αποσπασμένων εκπαιδευτικών (κοντά 100) στα ελληνόφωνα (δημοτικά) σχολεία
Τα παραμύθια των ''κροίσων'' Ομογενών που ''ΘΑ'' βοηθούσαν την Ελλάδα. ''Δηλώνουν'' και αυτοδιαφημίζονται ''φιλάνθρωποι, που βοηθούν την Ελλάδα'', με χρήματα άλλωνΟι φορολογικές δηλώσεις της Οργάνωσης Hellenic Initiative, πιστοποιούν και επίσημα ότι κοροϊδεύουν Ελλάδα και Ομογένεια. ΔΕΝ δίνουν τα χρήματα που μαζεύουν γιά τον σκοπό που αναφέρουν, αλλά... επενδύουν(!!!) στο Χρηματιστήριο και αλλού, σχεδόν τα μισά
''Aχταρμάς'' ή Νεοϋορκέζικα ''μεγαλεία'': Οι ''κροίσοι Ομογενείς'', οι πρίγκηπες, ο αρχιεπίσκοπος, οι διπλωμάτες


hellenic initiative, dinner dance waldorf astoria, Manhattan New York, september 30, 2016Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016 ο χορός των ''κροίσων Ομογενών'' (Hellenic Initiative) στο αριστοκρατικό και πανάκριβο ''Waldorf Astoria'' στο Μανχάτταν. Αυτήν την φορά δεν είχε πρωθυπουργό Ελλάδας (σε προηγούμενους χορούς συμμετείχαν Σαμαράς, 2014 και Τσίπρας, 2015), αλλά δεν είχε ούτε υπουργό Ελλάδας (ευτυχώς). Είχε όμως... ''πρίγκηπες'' της ''δυναστείας Γλύξμπουργκ'': Νικόλαο και την σύζυγό του, Τατιάνα Μπλάτνικ. Είχε και ''μήνυμα'' της Γιάννας Αγγελοπούλου. Εκεί και ο προβεβλημένος πρ. ναύαρχος, ο Σταυρίδης. Οι ''κροίσοι'', που Ιούλιο 2012 πήγαν στην Ελλάδα μαζί με τον... Μπιλ Κλίντον (που ενδιαφερόταν περισσότερο γιά τις ''επενδύσεις'' του γαμπρού του) και δήλωναν ότι θα κάνουν μεγάλες ''επενδύσεις'' (ακόμα τις περιμένουν στην Ελλάδα) και θα ''βοηθούσαν'' τον δοκιμαζόμενο λαό της, είπαν ότι μάζεψαν 2 εκατομ. δολ. στον χορό. Είπαν, ακόμα, ότι έχουν δώσει κοντά 10 εκατομ. δολ. στην Ελλάδα, το 1/3 γιά τον ''πληγέντα από τα μνημόνια λαό'' τα 4 τελευταία χρόνια. Μπορεί οι φορολογικές δηλώσεις της Οργάνωσης να πιστοποιούν τα...παραμύθια τους, δηλ. την διάθεση πολύ μικρότερων ποσών, αφού οι εισπράξεις πάνε κατά πλειοψηφία γιά... επένδυση (στο Χρηματιστήριο και αλλού), γιά ''λειτουργικές ανάγκες'' της Οργάνωσης και έξοδα των... ''κροίσων'', αλλά δεν έχει σημασία. 'Οτι δηλώσεις είσαι, αρκεί να υπάρχουν πρόθυμα και ξεπουλημένα ΜΜΕ στην Ομογένεια και στην Ελλάδα, γιά να αναπαράγουν ''αμάσητες'' τις δηλώσεις (χωρίς έλεγχο)εντυπωσιασμού αφελών. Συμπέρασμα; ''Χλιδάτες χοροεσπερίδες'' γιά επίδειξη πλούτου και ''παρέλαση'' λοιπών 'ψώνιων'', που ''ψοφάνε'' γιά ''αναγνώριση-αυτοπροβολή'', αλλά ουσία και προσφορά, σχεδόν ΜΗΔΕΝ.
Γιά μη αφελείς: 'Οπως μπορείτε να δείτε στην φορολογική τους δήλωση π.χ. γιά τον χρόνο 2013, όπου φαίνονται και ποσά γιά τον 2012, οι ''κροίσοι'' μάζεψαν (και από εισφορές αφελών Ομογενών στο διαδίκτυο) 3,424,768 δολ. (σελ. 1. Part I). Διάθεσαν γιά ''φιλανθρωπίες'' σε ''ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανόμενων Ισλανδίας και Γροιλανδίας'' (και Ελλάδα) ποσό MONO 861,000 δολ. (σελ. 10, Part IX). Αλλά είχαν και...έσοδα 
8,890 δολ. 
από...επενδύσεις (1,525,200 σελ. 11, γραμμή 11, Part X) των χρημάτων (που μάζεψαν από την Ομογένεια και αλλού). Και ενώ μάζεψαν από ''εκδηλώσεις συλλογής χρημάτων'' 1,651,778 δολ., δηλώνουν και... ''απώλειες''(!!!) 179,195 δολ. (σελ. 9). Παρόμοια ποσά υπάρχουν και στην φορολογική δήλωση 2014, που παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον. Δεν έκαναν ακόμα φορολογική δήλωση γιά τον χρόνο 2015. Το ερώτημα: Τα μούτρα τους κοροϊδεύουν οι ''παπατζήδες κροίσοι'', την Ομογένεια, τον Ελληνισμό ή τα παιδιά που πεινάνε στην Ελλάδα;;;
Σημ.: Τέτοια ''μεγαλεία'' με βασιλικούς γόνους, αρχιεπίσκοπο, 'Ελληνες διπλωμάτες και λεφτάδες, εστιάτορες και μη, είχε να δει η Ομογένεια ΗΠΑ από την εποχή της... δεκαετίας '60 και τα πρώτα χρόνια της... δικτατορίας.


***Το ΚΑΛΑΜΙ, είναι ένα ανεξάρτητο και αδέσμευτο e-MME (από 1995) με έδρα τις ΗΠΑ.
Δεν πήρε, ούτε ζήτησε ποτέ χορηγία, διαφήμιση ή ''ρουσφέτι'' από κυβέρνηση Ελλάδας.(ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου