Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

TA PALABIARIKA ...

Αποτέλεσμα εικόνας για δεηΝέα ΔΕΗ- βόμβα από ERGASIANEWS: Ξανά:"...συνδικαλιστές μειώνουν μισθούς και απολύουν εργαζομένους;". Ανακοίνωση Κ.ΑΝ.ΟΡ.Α.Σ.

Ξανά:  "....συνδικαλιστές  μειώνουν μισθούς και απολύουν εργαζομένους;"


 

Οι επιλογές 2:

Α. Ή, γενικός συνδικαλιστικός ξεσηκωμός!

Β. Ή, συνολική συνδικαλιστική παραίτηση από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ έως Πρωτοβάθμια!

 

Παρακάτω αναρτώνται:

 1. Το δημοσίευμα "βόμβα" του @Ergasia_News

2. Αποκαλυπτική ανακοίνωση  Κ.ΑΝ.ΟΡ.Α.Σ.-ΠΣΥΠ/ΔΕΗ

(με την υπόθεση ότι είναι διασταυρωμένα τα στοιχεία τους)

 

1. Το σχετικό  δημοσίευμα του Ergasianews.gr το οποίο υπόσχεται ότι θα επανέλθει... δριμύτερο αν και εκτιμάται πως θα... επιδιωχθεί η... σιωπή του αφού: "....αποτελεί τη συλλογική ηλεκτρονική έκφραση Σωματείων, Συνδικαλιστών και Συνδικαλιστριών...":

"ΔΕΗ: Αυτά δεν γίνονται…συνδικαλιστές μειώνουν

μισθούς και

 απολύουν εργαζομένους;

... - Ergasianews.grhttp://ergasianews.gr/2016/10/20/dei-afta-den-ginonte-syndikalistes-mionoun-misthous-ke-apolyoun-ergazomenous/


Μια περίεργη υπόθεση φαίνεται να εξελίσσεται «εν κρυπτώ» το τελευταίο διάστημα στο συνεταιρισμό εργαζομένων της ΔΕΗ, σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων του συνεταιρισμού προς τοERGASIANEWS, με πρωταγωνιστές ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ σε ρόλο «ΑΦΕΝΤΙΚΟΥ», να μειώνουν μισθούς, να προωθούν τις ατομικές συμβάσεις εργασίας και να εκβιάζουν εργαζόμενους με απόλυση, σε περίπτωση που δεν υπογράψουν νέα ατομική  σύμβαση με μειώσεις -25% !

Μάλιστα το «τελεσίγραφο» λήγει σε μερικές ημέρες και όσοι δεν δεχτούν τις μειώσεις απολύονται «αυτοδικαίως», δίχως πολλές πολλές διατυπώσεις, αφού επελέγη μια «φρέσκια» νομική μεθόδευση, εκείνη της τροποποιητικής καταγγελίας.

Βλέπετε  κάποιοι  συνδικαλιστές ξέρουν καλύτερα και τους εργοδότες…να «αξιοποιούν» το αντεργατικό οπλοστάσιο.

Τι είναι η τροποποιητική καταγγελία; Δεν την έχετε ξανακούσει;

Ρωτήστε τα «σαΐνια» του διοικητικού συμβουλίου του συνεταιρισμού των εργαζομένων της ΔΕΗ και…θα σας «διαφωτίσουν» απόλυτα!
Η τροποποιητική καταγγελία είναι καταγγελία που συνδυάζεται με πρόταση για τροποποίηση των όρων της σύμβασης εργασίας. Η τροποποιητική καταγγελία εμφανίζεται με τις εξής μορφές : α) ως καταγγελία του εργοδότη υπό την αναβλητική αίρεση ότι ο μισθωτός δεν θα αποδεχθεί την προτεινόμενη μεταβολή. Σημειώνουμε ότι στην περίπτωση αυτή τα αποτελέσματα επέρχονται όταν ο εργαζόμενος αρνηθεί την τροποποίηση των όρων εργασίας, β) ως καταγγελία του εργοδότη υπό την διαλυτική αίρεση ότι ο εργαζόμενος θα αποδεχθεί την προτεινόμενη μεταβολή. Σ’ αυτήν την περίπτωση τα αποτελέσματα επέρχονται αμέσως. Ανατρέπονται όμως αν ο εργαζόμενος αποδεχθεί την μεταβολή, και γ) ως καταγγελία χωρίς αίρεση. Ο εργοδότης στην τελευταία περίπτωση ταυτόχρονα με την καταγγελία, γνωστοποιεί στον εργαζόμενο πρόταση για σύναψη νέας σύμβασης εργασίας με τροποποιημένο περιεχόμενο σε σχέση με την αρχική. Από όλα τα παραπάνω συμπεραίνουμε και την βασική διαφορά της από την κοινή καταγγελία. Η τροποποιητική καταγγελία αποβλέπει στον εξαναγκασμό (εκβιασμό το αποκαλούμε εμείς) να αποδεχθεί τη μονονερή μεταβολή των όρων εργασίας.

Οι καταγγελίες των εργαζομένων του συνεταιρισμού αναφέρονταισε συγκεκριμένα πρόσωπα που απαρτίζουν το Διοικητικό Συμβούλιο του συνεταιρισμού και τα οποία εκλέγονται από τις δύο παρατάξεις που έχουν πλειοψηφία στο συνεταιρισμό, δηλαδή τη ΔΑΚΕ και την παράταξη του γνωστού συνδικαλιστή της ΔΕΗ Νίκου Φωτόπουλου (!;). Ναι πολύ σωστά διαβάζετε. Οι παρατάξεις που έλαβαν την απόφαση να μειώσουν μισθούς εργαζομένων και να αποστείλουν τροποποιητικές καταγγελίες συμβάσεων σε εργαζόμενους του συνεταιρισμού, είναι οι παρατάξεις που στηρίχθηκαν στις εκλογές του συνεταιρισμού από τα «γνωστά» πρόσωπα που τάχα σηκώνουν «επαναστατική παντιέρα» στους εργατικούς αγώνες της μνημονιακής περιόδου, εγκαλώντας και κάνοντας υποδείξεις «αγωνιστικότητας» στους πάντες και στα πάντα…

Στο θέμα έχει εμπλακεί και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, η οποία (όπως πληροφορηθήκαμε) έχει ζητήσει την παρέμβαση του Υπουργείου Εργασίας, αφού οι εργαζόμενοι του συνεταιρισμού υπάγονται στη δικαιοδοσία της και έχει άμεσο ενδιαφέρον για την υπόθεση.

Την ίδια στιγμή ολοένα και πληθαίνουν οι συζητήσεις στα δεητζίδικα «πηγαδάκια» γύρω από τη λειτουργία του συνεταιρισμού. Αλλά με αυτό θα ασχοληθούμε στη συνέχεια του ρεπορτάζ!

Το ERGASIANEWS και η συντακτική μας ομάδα, αν και δεν υιοθετούμε οτιδήποτε δεν στοιχειοθετείται και δεν αποδεικνύεται με μαρτυρίες και έγγραφα, έχουμε ήδη ανοίξει το φάκελο «Συνεταιρισμός Εργαζομένων ΔΕΗ» και σιγά σιγά τα στόματα ανοίγουν και τα emails καταφθάνουν…σαν «ριπές οπλοπολυβόλου»!

Όπως και να χει το πράγμα, η εξέλιξη θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον!". 


2. Ανακοίνωση από 

Κ.ΑΝ.ΟΡ.Α.Σ.-ΠΣΥΠ/ΔΕΗ:


" Βόμβα μεγατόνων βρίσκεται διαρκώς  εδώ και χρόνια στα έντονα δεξιά (ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ...) συνδικαλιστικά θεμέλια της ΔΕΗ (και φυσικά στην ίδια τη ΔΕΗ  @DEI_GR)  αλλά και με την παθητικότητα ή υποστύλωση αριστερών υπολειμμάτων. 

Δεν είναι μόνο που 10ετίες, στα συνήθη πλαίσια της υποταγμένης ΓΣΕΕ,  "ανέχεται" ή  "στηρίζει" τις στρατηγικές πολιτικές της (εθνικής έως διεθνούς)  Δεξιάς  για:
 -το ξεπούλημα της ΔΕΗ
-την κλοπή της ασφαλιστικής περιουσίας των εργαζομένων 
-την κατακρεούργηση μισθών και συντάξεων.
Εκείνο που αποτελεί τη βόμβα είναι ότι  πλήττεται, συνδικαλιστικά,  ο Συνεταιρισμός ως: 
-Ιδέα, 
-Ταξική αμυντική και επιθετική επιλογή 
-Εργατική περιουσία. 
Επιπλέον, και ως επακόλουθο,  εδώ και περ. 3 χρόνια,  εφαρμόζονται κατά των  εργαζόμενων του ΠΣΥΠ/ΔΕΗ αυτές οι πολιτικές των:μεθοδεύσεων, διώξεων, απολύσεων και μειώσεων  μισθών, από  αφεντικά που  είναι οι  ίδιοι οι συνδικαλιστές.

Ο πολύπαθος Συνεταιρισμός ΔΕΗ  
(Συνταρακτικές  ανακοινώσεις του Σωματείου ΠΣΥΠ και εδώ: ...νέες καταγγελίες του Σωματείου ...http://autenergos.blogspot.gr/2015/07/blog-post_20.html)
υπονομεύεται πολύπλευρα.

 Η κακοποίηση, εκμετάλλευση  και διάλυση των συνεταιρισμών είναι στις κεντρικές Δεξιές στρατηγικές για να τσακίζουν: Άνεργους-εργάτες-αγρότες-μικροεπαγγελματίες. 
Έτσι "εκπαιδεύουν" στελέχη και οπαδούς.
Επιχειρήσεις λοιπόν συνδικαλιστών ή συγγενών τους αλλά και συνεργασίες συνδικάτων  με ιδιωτικές επιχειρήσεις,  δημιουργούν πεδία εκμετάλλευσης ή απαξίωσης και  αντιτιθέμενα/συγκρουόμενα  συμφέροντα μεταξύ  Συνεταιρισμού ΔΕΗ και ΣΚ.

Σε λίγες μέρες  εκδικάζονται αγωγές κατά επιχειρηματία κινητής τηλεφωνίας,   πρώην κορυφαίου ΓΕΝΟΠίτη,  που "παρακρατεί" 4 εκατ. ευρώ από τον ΠΣΥΠ/ΔΕΗ ενώ εκκρεμούν αντίστοιχες αγωγές   κατά του Συνεταιρισμού από τις Εταιρείες Τηλεφωνίας. Το ΣΚ σιωπά!!!
(Πληροφορίες αναφέρουν πως πρόσφατα δημιουργήθηκε "νέα εταιρεία" με ανάλογο σκοπό αυτής του "κορυφαίου".  Νέο... σκάνδαλο;)
Επίσης, σύντομα εκδικάζεται αγωγή περ. 250 χιλ. ευρώ κατά ΠΣΥΠ  από εταιρεία συγγενούς ΔΕΗτζή,  αν και  οι Υπηρεσίες του ΠΣΥΠ προειδοποιούσαν ασταμάτητα να καταγγελθεί η σύμβαση  ώστε να αποφευχθούν αυτοί (και άλλοι)  κίνδυνοι αλλά η Διοίκηση  απαντούσε: ".... Δε συμμεριζόμαστε...".

 Και ενώ η Διοίκηση για το σύνολο των κινδύνων από πράξεις της  δεν εισάκουε ή  απαντούσε  στις Υπηρεσίες: ".... Δε (σας)συμμεριζόμαστε..." (με αποτέλεσμα μεγάλες ζημιές στο Συνεταιρισμό), από το 2012 κάνει επίθεση κατά των δικαιωμάτων και μισθών των εργαζόμενων στο Συνεταιρισμό.   Και φυσικά: συκοφαντίες, απειλές  απολύσεις (και με χωρίς αποζημίωση). 

Από τα κορυφαία, απειλές και μήνυση  κατά της Προέδρου του Σωματείου εργαζόμενων  και εκπροσώπου τους στο ΔΣ, επειδή αποκάλυπτε την αλήθεια για τις βαριές ευθύνες της Διοίκησης (με θύματα και το Δημόσιο,Ταμεία κλπ) και   υπερασπίστηκε εργαζόμενους που αγωνίζονταν και αντιστέκονταν ενάντια σε σοβαρότατες "βλάβες" κατά του Συνεταιρισμού. 

Τα νέα στοιχεία που παρουσιάζει η  ERGASIANEWS    συγκλονίζουν αφού, όπως είναι γνωστό, συνδικαλιστική έκφραση των Συνεταίρων και της Διοίκησης του Συνεταιρισμού είναι η ΓΕΝΟΠ και η ΠΟΣ με ίδιες πυραμιδικές παρατάξεις.

Επίσης,  ο Πρόεδρος Παναγιωτάκης,   Πρόεδροι και μέλη των Διοικήσεων του Ομίλου ΔΕΗ  είναι συνεταιριστές, πρώην ή νυν συνδικαλιστές. 
Κάθε σιωπή  λοιπόν  των παραπάνω δεν μπορεί παρά να ερμηνεύεται ως   επιλογή ή ανοχή/συνενοχή. 

Οι εκμεταλλευτικές πράξεις των καπιταλιστών/ αφεντικών, είναι φυσιολογικές. Γιαυτό...δημιουργήθηκαν και... υπάρχουν!
Όταν όμως τα αφεντικά αυτά είναι συνδικαλιστές, πρόκειται περί βόμβας. 

Οι εργαζόμενοι στον ΠΣΥΠ χρειάζονται ιδιαίτερη υποστήριξη αφού τα αφεντικά τους δεν είναι τα καπιταλιστικά  αλλά συνδικαλιστικά με... πυραμιδική κορυφή τους τη ΓΣΕΕ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, απέναντι σε... ψίχουλα προς τους εργαζόμενους  του Συνεταιρισμού, τα αφεντικά τους   βρίσκονται, διαχρονικά,  σε αντίθετη μισθολογική θέση και επιπλέον μέγιστη εργασιακή προστασία.
Ένα τρανταχτό παράδειγμα: 
Ο Συνεταιρισμός των αφεντικών  είχε για δεκαετίες μόνο ένα Στέλεχος (σε απίθανες "καταπιεστικές" συνθήκες) και με μισθό κάτω των 4,5 χιλ. ευρώ.
Αντίθετα (αν στοιχεία 2013 είναι ακριβή), περ. 800 Στελέχη από τα αφεντικά, είχαν μισθούς από 4,5 έως 8,5 χιλ. ευρώ και, επιπλέον,  υψηλές συνθήκες, ανέσεις, μέσα, προνόμια. Κυρίως, προστασία! 

Και η μεν Δεξιά (ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ-συνονθυλεύματα) ελίτ  συνδικαλιστών και εκπροσώπων σε διοικήσεις πράττει όλα τούτα τα αντιλαϊκά, αντιδεϊκά, αντιταξικά, αντεργατικά, αντισυνεταιριστικά,    ως ιμάντας της  κεντρικής αντιλαϊκής και αντεργατικής πολιτικής   τωνΔεξιών κομμάτων τους (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ....).
 Η  Αριστερά όμως (ΚΚΕΣΥΡΙΖΑ(αλήθεια,υπάρχει στο ΣΚ ΔΕΗ;) τι κάνει; Πόσο συνένοχη είναι για να... σιωπά τόσο ηχηρά ενάντια σε εργαζόμενους;
(Ο Λαφαζανισμός υπολογίζεται  στα ισχυρά  Δεξιά υποστυλώματα)".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου