Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016


Έβαλε την πρώτη δόση και ο Σαββίδης - Καταπέλτης ο Ν. Παππάς για τα δελτία ειδήσεων
Μετά την αποχώρηση του κ. Καλογρίτσα από τη διαδικασία των τηλεοπτικών αδειών, τέταρτος και οριστικός υπερθεματιστής ανακηρύχθηκε ο επιχειρηματίας, Ιβάν Σαββίδης οποίος ήταν ο πρώτος επιλαχών στη σειρά για τη διεκδίκηση τηλεοπτικής άδειας.

Όπως ανακοίνωσε και ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς η εταιρεία συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη κατέβαλε και αυτή την πρώτη δόση, σημειώνοντας πως οι τέσσερις υπερθεματιστές έχουν ήδη καταθέσει στα δημόσια ταμεία 85 εκατομμύρια ευρώ.

Ο κ. Παππάς τόνισε πως ο διαγωνισμός για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών ήταν μια κορυφαία δέσμευση της κυβέρνησης και αποδείχθηκε πως ήταν θωρακισμένος από όλες τις πλευρές και είχε δικλείδες ασφαλείας για όλα τα ενδεχόμενα.

Έσπευσε να κατηγορήσει τη Νέα Δημοκρατία πως επέλεξε να διασυρθεί και να συρθεί πίσω από καθόλου έννομα συμφέροντα όσων νόμιζαν πως η αεροπειρατεία των συχνοτήτων θα συνεχιζόταν για πάντα. Χαρακτήρισε ντροπή και αίσχος για όσους ανεπιτυχώς επιχείρησαν να τρομοκρατήσουν και να πιέσουν δημόσιους λειτουργούν για να διαφυλάξουν τα ειδικά και ιδιαίτερα συμφέροντά τους, ενώ κατηγόρησε Νέα Δ ημοκρατία και ΠΑΣΟΚ πως σε 27 χρόνια εισέπραξαν μηδέν ποσό για την αδειοδότηση καναλιών.

Διευκρίνισε πως από τον Ιανουάριο του 2015 έχουν εισπραχθεί πάνω από 51 εκατομμύρια ευρώ από τα τέλη χρήσης συχνοτήτων και από το φόρο στη διαφήμιση, σημειώνοντας πως αυτός ο φόρος είχε νομοθετηθεί, αλλά διαρκώς “ξεχνούσαν να καταλογίσουν και να τον εισπράξουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις”.

Με τα χρήματα που έχουν εισπραχθεί από τις τηλεοπτικές άδειες, σύμφωνα με τον κ. Παππά, επιτρέπεται σε 15.000 παιδιά να έχουν πρόσβαση σε παιδικούς σταθμούς και επιπλέον έχει ήδη αρχίσει η διαδικασία για τη στήριξη των νοσοκομείων με 4.000 νοσηλευτές.

Τέλος, ο κ. Παππάς αφήνοντας σαφείς αιχμές δήλωσε πως οι πολίτες πλέον γνωρίζουν πως κάποια δελτία ειδήσεων δεν είναι δελτία για την ενημέρωση τους, αλλά είναι δελτία για την υπεράσπιση των συμφερόντων ιδιοκτησιών. Ξεκαθάρισε πως κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου και πως το νέο τηλεοπτικό τοπίο σε λίγες ημέρες θα είναι πραγματικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου