Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΣΟΥΣ ΤΡΕΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΛΕΞΑΜΕ...ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΜΕ!


Ο ΡΩΣΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣ
του Πάνου Σπαγόπουλου
Σε πλήρη πολεμικό συναγερμό βρίσκονται από σήμερα το πρωί το σύνολο των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων σε Δύση και Νότο όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας συμφώνα με δημοσιεύματα των ρωσικών ΜΜΕ.
Οι έκτακτες στρατιωτικές επιθεωρήσεις και ασκήσεις  είναι οι μεγαλύτερες που έχουν πραγματοποιηθεί το 2016 και αφορούν μια τεράστια περιοχή και ένα εκπληκτικά μεγάλο αριθμό μονάδων.
Πιο συγκεκριμένα και όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Sergey Shoigu η αιφνιδιαστική επιθεώρηση αφορά την νότια, δυτική και κεντρική στρατιωτική Διοίκηση, όλη τη δύναμη του Βόρειου Στόλου, καθώς και τις κυριότερες Διοικήσεις της Αεροπορίας και των Αερομεταφερόμενων δυνάμεων.
Πρακτικά το σύνολο το ΕΔ της Ρωσίας θα βρίσκεται από σήμερα έως και τις 31 Αυγούστου επί ποδός πολέμου αφήνοντας μόνο εκτός μόνο την ανατολική στρατιωτική Διοίκηση!
Ουσιαστικά σε συναγερμό βρίσκονται οι στρατιωτικοί σχηματισμοί που ελέγχουν ένα μέτωπο από την Βαλτική μέχρι την Ουκρανία και από την Μαύρη Θάλασσα μέχρι και την Α. Μεσόγειο.
«Σήμερα ξεκίνησε ακόμη μια αιφνιδιαστική στρατιωτική επιθεώρηση σύμφωνα  με την εντολή του ανώτατου Διοικητή των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων», (που δεν είναι άλλος βέβαια από τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin) είπε ο  Shoigu για να συμπληρώσει:
«Όλες οι δυνάμεις στο Νότο, το μεγαλύτερο μέρος των δυνάμεων στην Κεντρική και Δυτική Διοίκηση, ο Βόρειος Στόλος, η κυριότερη Διοίκηση των Αεροπορικών δυνάμεων και η Διοίκηση των Αερομεταφερόμενων δυνάμεων βρίσκονται σε πλήρη πολεμικό συναγερμό από σήμερα το πρωί στις 7:00 ώρα Μόσχας».
Ο ίδιος διευκρίνισε πως η επιθεώρηση θα διαρκέσει από τις 25 ΄λεως τις 31 Αυγούστου: «Διέταξα τον υφυπουργό Άμυνας Anatoly Antonov  να πληροφορήσει τους στρατιωτικούς ακολούθους των πρεσβειών στην Μόσχα γύρω από την αιφνιδιαστική αυτή στρατιωτική επιθεώρηση», πρόσθεσε ο Shoigu.
Τις δηλώσεις αυτές τις έκανε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας κατά τη διάρκεια σύσκεψης με την ρωσική στρατιωτική ηγεσία όπου τόνισε ακόμη  με νόημα: «Κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης θα πραγματοποιηθούν μετακινήσεις  διαφόρων μονάδων για να εκτιμηθεί η ικανότητα της νότιας στρατιωτικής Διοίκησης για την αντιμετώπιση τοπικών κρίσεων που μπορεί να ανακύψουν. Ακόμη θα εξεταστούν οι δυνατότητες της δυτικής και κεντρικής στρατιωτικής Διοίκησης και οι δυνατότητές  τους προς την νότια και δυτική κατεύθυνση».  
Ο Shoigu τόνισε ακόμη πως κατά τις πρώτες 24 ώρες «είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθούν ειδικές ασκήσεις πολεμικής ετοιμότητας», ενώ στη συνέχεια οι μονάδες θα μετακινηθούν σε πεδία βολής προκειμένου να πραγματοποιήσουν όσα προβλέπονται στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου