Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

ΠΡΟΒΛΕΨΗ...ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΛΠ[ΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ,,, ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ!...ΕΜ ΟΤΑΝ ΌΛΑ ...ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΝΟΜΑ... ΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟΝ!

ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΩ- ΚΑΤΩ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!

22 ΑΥΓ 201

Τι προβλέπει ο Greenspan

Ο Greenspan προβλέπει διάλυση της ζώνης του ευρώ, ενώ όσον αφορά τις επόμενες κινήσεις της Fed, εκτιμά ότι θα προχωρήσει 
άμεσα σε αύξηση επιτοκίων,
Κάθε άλλο παρά αισιόδοξος για το μέλλον της Ευρωζώνης εμφανίστηκε ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Alan Greenspan.


Ο Greenspan προβλέπει διάλυση της ζώνης του ευρώ, ενώ όσον αφορά τις επόμενες κινήσεις της Fed, εκτιμά ότι θα προχωρήσει άμεσα σε αύξηση επιτοκίων.
Ειδικότερα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του Bloomberg, η οποία θα μεταδοθεί το επόμενο διάστημα, ο πρώην διοικητής της Fed, εκτίμησε ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα θα αυξήσει τα επιτόκια άμεσα, ενδεχομένως και ραγδαία.
Ο Greenspan εκτίμησε ότι η Fed δεν μπορεί να διατηρήσει αυτά τα επίπεδα των επιτοκίων για μεγάλο χρονικό διάστημα.
«Πρέπει να αρχίσουν να κινούνται ανοδικά και όταν το κάνουν και να μας ξαφνιάσουν με την ταχύτητα με την οποία αυτό μπορεί να γίνει», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο Greenspan επανέλαβε την ανησυχία του ότι η αμερικανική οικονομία οδεύει προς μια περίοδο στασιμοπληθωρισμού, δηλαδή στάσιμης ανάπτυξης σε συνδυασμό με αυξημένο πληθωρισμό.
Όπως εξήγησε, ήδη είναι εμφανή τα πρώιμα στάδια του στασιμοπληθωρισμού.
Όσον αφορά την Ευρωζώνη, ο Greenspan εμφανίστηκε ιδιαίτερα απαισιόδοξος, εκτιμώντας πως οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι θα διαλυθεί.
Μάλιστα χαρακτήρισε τη ζώνη των 19 ως ένα σύστημα που δεν λειτουργεί, επειδή προσπαθεί να συνδυάσει διαφορετικές κουλτούρες και διαφορετικές στάσεις απέναντι στον πληθωρισμό, στην νότια Ευρώπη, με τη βόρεια.
Αν και ένας αριθμός χωρών που έχουν την ίδια στάση απέναντι στον πληθωρισμό, όπως η Γερμανία και η Αυστρία, θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μια δική τους νομισματική ζώνη, ο Greenspan υποστήριξε ότι δεν είναι σαφές το αν θα έχουν να κερδίσουν οικονομικά από κάτι τέτοιο.
Το Bloomberg υπενθυμίζει ότι ο νομπελίστας οικονομολόγος Joseph Stiglitz υποστήριξε ότι η Ευρωζώνη πρέπει να διαλυθεί, εάν δεν είναι σε θέση να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου