Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

ΕΝ ΤΑΞΕΙ... ΧΑΡΙΤΩΜΕΝΟ: ! ΜΠΡΑΒΟ ,ΜΩΡΕ ΓΙΩΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ: ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ...ΠΡΟ ΤΗΣ ΘΑΝΗΣ! του! ΚΑΛΟΟΟΟΟ!


Κυριακή, 7 Αυγούστου 2016


Ο ΒΕΤΕΡΑΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΡΑΧΙΟΛIΔΗΣ

Ο... ΣΟΥΠΕΡ ΕΛΛΗΝ ΡΕΠΟΡΤΕΡ...που συνεχίζει και στα 80/ του με το ίδιο κέφι!  ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΩΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥΟλοι τον Αποκαλούν Βετεράνο 
Της Δημοσιογραφίας ,
Και είναι , ιδού το ιστολογιο του 
https://pressliberty.wordpress.com/
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗΣΣε μια αποκλειστική συνέντευξη του προς την ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ, 
πού λέει πολλά…


ΠΗΓΗ: http://vassilopoulounews.blogspot.gr/

2016/08/httpspresslibertywordpresscom.html

 


 ''Όταν Το χθες έχει λόγο  που δεν ξεφτίζει στο σήμερα ούτε και στο Αύριο. 


Ξέρω πως θα με μαλώσει , και δικαίως . Νιώθει άβολα στα καλά λόγια , αλλά η ίδια η πορεία του , επαληθεύει πως δεν γράφω υπερβολές ούτε ακρότητες . 

Αγαπημένοι αναγνώστες
 , ενώ είναι η πιο αγαπημένη συνέντευξη της ζωής μου , είναι συνάμα και η πιο δύσκολη, από τις πιο δύσκολες συνεντεύξεις που έχω την Τιμή , τιμή ανυπολόγιστης αξίας , να μου παραχωρήσει συνέντευξη ο Βετεράνος των Βετεράνων, η κορυφή θα πω της Δημοσιογραφίας , ο μοναδικός Απόστολος Βραχιολίδης . Δύσκολη όχι από την πλευρά του , αλλά από τη δική μου που έχω να βγάλω εις πέραν μια συνέντευξη , με έναν ''Πραγματικά Θρύλο'' της Δημοσιογραφίας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ... ΠΛΗΖ...Μην λες ποτέ αυτά που γράφεις... Οι δημοσιογράφοι παγκοσμίως είναι ΦΑΡΑ κομπλεξικών !ΜΗ ΛΕΣ ...ΖΗΤΩ προς κανέναν! ΘΑ ΣΕ ΕΚΔΙΚΗΘΟΥΝ.....οι δημοσιογράφοι είναι όντα εκδικητικά..ΑΤΥΧΩΣ! Πρόσεχε!

Ας είμαστε ειλικρινείς όλοι εμείς που αποκαλούμε τον εαυτό μας δημοσιογράφο , μπροστά στο ενεργητικό του ,όπως και την πορεία του , ναι είμαστε όλοι μας δημοσιογραφάκια της δημοσιογραφίας , γιατί ποτέ δεν θα πετύχουμε έστω στο απειροελάχιστο, να καταφέρουμε , το ελάχιστο από την δημοσιογραφική του δράση και τονίζω δράση , γιατί η είδηση πλέον μέσα από την τεχνολογία έρχεται εκείνη σε μας και όχι εμείς σε εκείνη κάτι που μόνον εκείνος ήξερε,, ''να φτάσει στην πηγή, και να πιει νερό '' .( δική του φράση για τους δημοσιογράφους , εννοεί πως ο δημοσιογράφος δεν φτάνει μόνο να φτάσει στην πηγή αλλά και να πιει νερό !)

Έχω ένα μεγάλο αίσθημα ευθύνης , που χωρίζεται σε τρία μέρη . Το πρώτο είναι πως, δεν γίνεται με λίγα λόγια να κάνω μικρή εισαγωγή για               έναν μύθο της δημοσιογραφίας ( αδύνατον ) , το δεύτερο είναι πώς μέσα σε μια συνέντευξη , να χωρέσει αυτός ο μύθος Απόστολος Βραχιολίδης , και το τρίτο είναι το πώς θα επιλέξω ερωτήσεις που είναι πλειάδα μέσα στο μυαλό μου , σε έναν Βετεράνο που έδωσε τα Φώτα του στη δημοσιογραφία μας, επειδή , είναι αδύνατον κι αφύσικο , όσο λακωνικός και φειδωλός να είσαι , να κάνεις οικονομία στις λέξεις ,όσον αφορά την προσφορά του στη Δημοσιογραφία. Κι όσον αφορά το όνομα ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗΣ. 

Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΒΕΤΕΡΑΝΟΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗΣ 


Ευτυχώς που έχω τις αποδείξεις με το μέρος μου , που αν σκεφτούμε πόσο λείπει ακόμα ύλη , είναι όλη η πορεία του
pressliberty.wordpress.com
 Αναλυτική και με πλούσιο υλικό , αλλά και υλικό που ακόμα βρίσκουν από την πορεία του .   

pressliberty.wordpress.com'


Ως αρχή , να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την τιμή να έχω μια συνέντευξη σας και αφού είστε ΄΄ φιλοξενούμενος '' όσον αφορά τη συνέντευξη μας , να σας Καλωσορίσω κοντά μας και εκ μέρους των αναγνωστών
ΕΡΩΤΗΣΗ 1: Βασιλοπούλου Παναγιώτα :
 Κύριε Απόστολε Βραχιολίδη , η ζωή σας , και στη ζωή σας , δεν περνά απαρατήρητο τίποτα , είναι μια μαγεία από μόνη της , έχει ειπωθεί πως είστε φαινόμενο , δημοσιογραφικά , αλλά και ως προσωπικότητα. Τα φαινόμενα γεννιούνται δε γίνονται . Απλώς υπάρχουν . Δεν λέω κολακείες, όποιος θέλει μπορεί να δει τι εννοώ,  pressliberty.wordpress.com  


BΡAXΙΟΛΙΔΗΣ:Κοιτάξτε αγαπητή κ. Βασιλοπούλου…Μην τραβάμε το σχοινάκι της Θεοποίησης ενός ταπεινού ανθρωπάκου. ..ΥΠΕΡΒΆΛΛΕΤΕ!!...Τα φαινόμενα και γεννιούνται και ΓΙΝΟΝΤΑΙ!... Δεν είμαι φαινόμενο…Απλώς ένας …ακόμη ανθρωπάκος! Όπως σχεδόν ΟΥΛΟΙ ΜΑΣ… Μην μου χαλάς τη μαγιά…της φιλοσοφίας μου!

ΠΟΛΥ ΝΕΟΣ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ , ΜΙΚΡΟΣ ,ΜΙΚΡΟΣ
ΗΞΕΡΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΡΩΤΙΑ 

Με αφορμή τη φωτογραφία, που βλέπετε στη σελίδα αυτή έχουμε μια άλλη πτυχή του ρεπόρτερ εν δράσει.Ο Ρεπόρτερ Βραχιολίδης ανακαλύπτει την ιγκόγνιτο παρουσία στην Αθήνα, ενός μύθου της Αγγλικής λογοτεχνίας, τον Ζόζεφ Άρτσιμπαλντ Κρόνιν, ιδιαίτερα πολυδιαβασμένου συγγραφέα στην Ελλάδα κατά τη δεκαετία του 1960.Τον εντοπίζει στο ξενοδοχείο “Χίλτον” και του ζητάει “συνέντευξη”. Ο Κρόνιν δέχεται και πραγματοποιείται η συνάντηση.ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ: Αγωνιστής , μάχιμος , με λατρεία στη δημοσιογραφία – στο ρεπορτάζ – στην είδηση , άρθρα , διηγήματα , ένας μαχητής που ζούσε, ζει και θα ζει για την γνήσια αυθεντική δημοσιογραφία .
Ας πάρουμε με τη σειρά τα γεγονότα , διότι τα φαινόμενα δεν εξηγούνται, είναι ανεξήγητα και μόνο ως γεγονότα μπορούμε να μιλάμε.
Ποια ήταν η αρχή για την αρχής σας ; pressliberty.wordpress.com  

Eδώ είναι ένας ιστότοπος, στημένος και αφιερωμένος αποκλειστικα σ΄έναν μεγάλο, άπιαστο ΄Ελληνα ρεπόρτερ, από φίλους που είτε τον γνώρισαν προσωπικά είτε επηρεάστηκαν από τη δράση του.Αναφερόμαστε στον Απ.Βραχ. …ΑΠ.ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗ, τον ρεπόρτερ που τον έχουν ονομάσει Αστροναύτη της δημοσιογραφίας, Θρύλο,πρωτοπόρο,δαιμόνιο, τρελό, θυελώδη, κ.λ.π… Ακόμη και τζέντλεμαν (ο πιο τζέντλεμαν δημοσιογράφος , που έχω γνωρίσει ποτέ, είπε ο τ. πρόεδρος της δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος…)  1965 φωτο του Απ.Βραχ. εδώ είναι αδημοσίευτη, τώρα την ανακαλύψαμε… ψάχνοντας για μια τωρινή φωτό του… Θα δούμε μέχρι να νυχτώσει θα τη βρούμε»]ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗΣ: Καλέ τι ρωτάτε;Πελαγοδρομώ! Παλεύω σε πολλά πελάγη… μα έμαθα να κολυμπώ… Και λατρεύω το κολύμπι…θανάσιμα…Άχρι θανάτου… Αφήστε τις προσωπικές εκτιμήσεις σας…Ναι υπήρξα μόνιμος εραστής της δημοσιογραφίας …ίσως περισσότερο απ΄ό,τι θα έπρεπε… Και παραμένω αμετάπιστος εως τη σημερινή ηλικία 80/χρονη  μου … Η δημοσιογραφία είναι μια ατέλειωτη ΕΡΩΜΕΝΗ… Τη διάλεξα μεν παιδιόθεν… αλλά μπορεί και να με διάλεξε… Δεν το ηρεύνησα το θέμα…( αν κι έχω πολλά δείγμα συμπάθειάς προς το τομάρι μου…!  Μ΄αρέσει πολύ που ζευγάρωσα μαζί της…και συνεχίζω να είμαι συνεπαρμένος μαζί της… ( ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΝ ΚΑΙ ΠΛΗΝ ΤΗΣ) …Αλλά μ΄αρέσει βρε παιδί !

ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ: Αγωνιστής , μάχιμος , με λατρεία στη δημοσιογραφία – στο ρεπορτάζ – στην είδηση , άρθρα , διηγήματα , ένας μαχητής που ζούσε, ζει και θα ζει για την γνήσια αυθεντική δημοσιογραφία .
Ας πάρουμε με τη σειρά τα γεγονότα , διότι τα φαινόμενα δεν εξηγούνται, είναι ανεξήγητα και μόνο ως γεγονότα μπορούμε να μιλάμε.
Ποια ήταν η αρχή για την αρχής σας ;

Εδώ είναι ένας ιστότοπος, στημένος και αφιερωμένος αποκλειστικα σ΄έναν μεγάλο, άπιαστο ΄Ελληνα ρεπόρτερ, από φίλους που είτε τον γνώρισαν προσωπικά είτε επηρεάστηκαν από τη δράση του.Αναφερόμαστε στον Απ.Βραχ. …ΑΠ.ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗ, τον ρεπόρτερ που τον έχουν ονομάσει Αστροναύτη της δημοσιογραφίας, Θρύλο,πρωτοπόρο,δαιμόνιο, τρελό, θυελώδη, κ.λ.π… Ακόμη και τζέντλεμαν (ο πιο τζέντλεμαν δημοσιογράφος , που έχω γνωρίσει ποτέ, είπε ο τ. πρόεδρος της δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος…)  1965 φωτο του Απ.Βραχ. εδώ είναι αδημοσίευτη, τώρα την ανακαλύψαμε… ψάχνοντας για μια τωρινή φωτό του… Θα δούμε μέχρι να νυχτώσει θα τη βρούμε»]
H δημοσιογραφική θρασύτητα τα τελευταία χρόνια  έχει παραδιογκωθεί.Ο πρόεδρος ΚΩΣΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ δεν υπερβάλει.Αιφνιδιάστηκε με τον Βραχιολίδη που είχε μπροστά του και αισθάνθηκε την ανάγκη να πει αυτά που είπε... Μπορεί ο ίδιος να μην έχει δει άλλους ευγενείς δημοσιογράφους... αλλά τον πληροφορούμε ότι το "είδος" ...δεν τελεί εν σπανιότητι.Αντίθετα...η δη,οσιογραφική πιάτσα γέμει από ευγενείς...του Τύπου! ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ!


ΑΠΟ …ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ… ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ!!!
Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ! με τη χαρη του …αεικινητου… ΑΓΡΥΠΝΟΥ Βραχιολίδη!

Νάτα …και τα πιτσουνάκια μας! Βραχιολίδης -Καραμανλής..
ενδόξως και παραδόξως! Γιατί παραδόξως; Ο Βραχιολίδης απεύφευγε να φωτογραφίζεται με ηγέτες που δεν ενέκρινε..η γκλάβα του! Που του κάθονταν στο στομάχι!

ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ: Ενώ είστε μια προσωπικότητα αινιγματική , είστε πιο αληθινός από την ίδια την αλήθεια , κάποιος που μάχεται για την απλή αλήθεια , που την φέρνει στην επιφάνεια , ξέρει να επιβιώνει και σωματικά και ψυχικά , κάνατε τη Δημοσιογραφία να χαροπαλεύει μαζί σας, να σας τρέμει αλλά και να σας λατρέψει πιο πιστά κι από την πιο πιστή Πηνελόπη . Η δημοσιογραφία είναι όμως μια Οδύσσεια , κι ένα ταξίδι παράλληλα ; 

ΜΕ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ…


ΜΕ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ…ΑΠ.ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗΣ:: Μα φίλη μου το γεγονός, το συμβάν είναι φανάρι στον δημοσιογράφο…Αυτό τον καθοδηγεί στα πάντα… Ναι έχω κάνει πολλούς 
δημοσιογράφους να …ΤΡΕΜΟΥΛΙΑΖΟΥΝ ! Αλλά  η δημοσιογραφία δεν τρεμουλιάζει με τίποτε! Είναι το φανάρι μας…Και προ παντός δεν τρεμούλιασε ποτέ μαζί μου… Τρεμούλιαζαν οι άλλοι…συνάδελφοί μου απλώς!
Ω, ..ναι η δημοσιογραφία είναι μια ατελεύτητη περιπέτεια… Εξαρτάται πως θα την πάρεις… Εγώ την πήρα… ως ερωμένη κι έκανα πολλές; Πλάκες μαζί της… Και δεν με πρόδωσε! Και μα την πίστη δεν με ΠΡΟΔΩΣΕ ΠΟΤΕ…Δεν με …εξέθεσε δηλαδή… Διότι ως γνωστόν είναι πολύ εύκολο στη δημοσιογραφία να εκτεθείς …σχεδόν από το τίποτε… Και διότι οι ορίτζηναλ ΕΡΩΜΕΝΕΣ … είναι ΤΣΙΦΤΙΣΕΣ και ποτέ δεν ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ … τα φιλαράκια τους!  Μεταξύ μας:  Καθώς στη δημοσιογραφία… η απόσταση …μεταξύ καταξίωσης ή διασυρμού  είναι τελείως ΟΥΓΙΑ στο  ΠΑΝΘΕΟΝ της περίπλοκης δουλειάς της… 

 

ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ: :Απόστολος Βραχιολίδης , ένα κόσμημα που δεν κατάφερε κανείς να το αγοράσει , κι αυτό σας κάνει πιο πολύτιμο κι ανεκτίμητης αξίας , τι θα λέγατε στους δημοσιογράφους που ονειρεύονται να πλουτίσουν με ένα ρεπορτάζ που θα τσακίσει κόκαλα και ζουν και ονειρεύονται με το πως θα το πετύχουν αυτό ;

ΑΠ.ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗΣ: Με κάνεις και χαμογελώ… αγαπητή κ. Βασιλοπούλου…Είσαι ασυγκράτητη σε φληναφήματα … Δε σου τα απορρίπτω… Γιατί σέβομαι τον ΕΙΛΙΚΡΙΝΉ  παρορμητισμό σου … ΄Όμως σκέφτηκες ..πως κάποια στιγμή  ΜΠΟΡΕΊ να κάνεις λάθος; Γιατί δεν κρατάς κάποια …μπόσικα-επιφυλάξεις; Για παν ενδεχόμενο-απρόπτο;
Ως προς ΤΟΥΣ  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΆΦΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕ ΠΡΟΚΑΛΕΊΣ ΝΑ ΠΩ ΚΆΤΙ Τις … ; Να πω τι;
ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΦΛΟΓΑ ΕΡΩΤΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ… δεν ανησυχώ… ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥΣ…ΜΟΝΑΧΟΙ ΤΟΥΣ… Δεν ανησυχώ προς τους φλογισμένους ελικρινείς… εραστές του Τύπου… κι όχι τους φαντασιόπληκτους που κάνουν τον δημοσιογράφο, έχοντας άλλα δελεαστικότερα στο πίσω μέρος του μυαλού τους… 
Οι ΦΛΟΓΙΣΜΕΝΟΙ με προβληματίζουν… που είναι και το βασικό πρόβλημα της σημερινής ελληνικής δημοσιογραφίας. Οι ατάλαντοι να κάνουν τον μάγκα… στους κατά φύση ταλαντούχους… Ε, ΤΙ ΝΑ ΚΆΝΟΥΜΕ; Έτσι τσουλάει η ΖΩΗ στο ΕΛΛΑΝΤΑ!

Κώστας Γερονικολός


ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ…

ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ: ΡΑΔΙΟ-ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ δώσατε την ονομασία αυτή εσείς ο ίδιος , στην ιστορικά, πρώτη Ελεύθερη Ραδιοφωνία . Τρεις δημοσιογράφοι: Απόστολος Βραχιολίδης , Κώστας Γερονικολός , Λουκάς Θανασέκος 
( σας έβαλα κατά αλφαβητική σειρά ) , και μετά από χρόνια , ο Έβερτ δεύτερος και καταϊδρωμένος , έγκρινε κι έδωσε ψυχή στην πλέον , σημερινή ελεύθερη ραδιοφωνία .
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗΣ  

Πιο όραμα σας και των τριών , πήρε σάρκα και οστά , ώστε δημιουργήσατε τον παράνομο για τα τότε δεδομένα, λόγο συνθηκών πάντοτε , ραδιοφωνικό σταθμό ;

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗΣ : ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕ… που το θυμήθηκες αυτό; Τι να πω φτιάξαμε σπίτι μου στο ΧΟΛΑΡΓΟ …  το ΡΑΔΙΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ… Λειτούργησε κάποιο διάστημα..με τις προφορικές ευλογίες του αείμνηστου ΈΝΤΙΜΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΎ… ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΈΟΥ…
ΠΕΡΙ ΟΡΑΜΆΤΩΝ μην ομιλείς… Καλά παιδιά οι Λουκάς Θανασέκος και Κώστας Γερονικολός. Φιλαράκια γκαρδιακά…
Αλλά το πράμα δεν τσούλησε! ΚΑΙ ΕΞΑΕΡΙΣΤΗΚΕ… με τιμές κι ευχολόγια…ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ  ένα κλίμα … αλλά θα έπρεπε να περάσουν κάποια χρονάκια μέχρις ότου ελθει στα πράματα ο ΕΒΕΡΤ που ίδρυσε τον Ραδιοσταθμό του ΔΗΜΟΥ κι από κει και πέρα άνοιξε πια ο δρόμος…
Ήταν όμως μια θεότρελη περιπέτεια που μας είχε συναρπάσει… μέσα στο τότε θολό πολιτικό βίο… και στην Καραμανλοκρατία…Ήταν η ταραγμένη εποχή του Ανενδότου αγώνα που κήρυξε ο Γεώργιος Παπανδρέου .Και οι τρεις πρωταγωνιστές της ίδρυσης του ΡΑΔΙΟ-ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ εργαζόμαστε στην εφημερίδα του ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΌΥ τον ΑΝΕΝΔΟΤΟ… Η δημοσιογραφική ελευθερολαλιά μας συνήρπαζε εκείνη την εποχή και εν τω άμα και το θάμα.. Στο τάκα-τάκα στήσαμε το ραδιοσταθμό!...΄Εχοντας τη σιωπηρή στήριξη …κι ευλογίες  του Ανδρέα Παπανδρέου. ΣΙΩΠΗΡΗ …λέω κι ΟΧΙ ευθεία και παλληκλαρίσια, όπως θα ανέμενε κανείς… ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Βασικά οι πολιτικοί είναι ΣΟΥΠΙΕΣ…
Ως προς τα φρονήματα των τριών αθλοφόρων; Διασκεδαστικά: Εγώ ήμουν κεντροδεξιός, ο Θανασέκος κομμουνιστής (με οικογενειακή κομμουνιστική προϊστορία και ο Γερονικολός…(που μας άφησε ατυχώς φέτος…) φανατίλας Ανδρεϊκός…Άχρι θανάτου! Βασικά πάντες αντικαραμανλικοί…αλλά ΕΡΑΣΤΕΣ της δημοσιογραφίας… 
Αυτό που επιδιώκαμε ήταν να λέμε πράματα που το Καραμανλικό καθεστώς δεν έβγαζε… Αυτό και μόνο ήταν το κίνητρο μας… το δημοσιογραφικό όραμά μας: Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ…
Με τις ισχνές οικονομικές δυνάμεις μας ήταν επόμενο να μην φτουρήσουμε επί πολύ… Πεθάναμε αδόξως πλην ..ενδόξως όμως.Αγνά ανόθευτα δημοσιογραφάκια όντας τελευτήσαμε …αδόξως…Πλην όμως με αφόρητες ένδοξες μνήμες!  

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΖΩΣΑ ΚΙΝΗΣΗ ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗ
ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ:  ΕΣΔ ( ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ) , ότι πιο ισχυρό υπάρχει , ο blogger και ο Δημοσιογράφος έχουν πλέον στήριξη και σε… Μαθήματα Δημοσιογραφίας με email , Ο Πρόεδρος της Ένωσης , με τα πιο λαμπρά Φώτα του , εσείς , πλήρη ενημέρωση , πολύπτυχη και καινοτόμα , δυναμική η παρουσία της , ενοχλεί αλλά όχι λόγω αντιπαθειών , λόγο κύρους της , και πολλοί ζηλεύουν , να προσθέσω εδώ ( και καλά να πάθουν ) , γιατί θα κάνω ακόμα μια τοποθέτηση αξιότιμε μας , κύριε , Απόστολε Βραχιολίδη ( το δικό σας το μπροστά , είναι το πιο μπροστά από των άλλων.)
Έχω την Τιμή να είμαι κι εγώ Μέλος της ΈΣΔ , και νιώθω υπερήφανη γι΄ αυτό , πόσες πολλές είναι οι ευθύνες μιας Ένωσης που πληρεί  όλες τις παραμέτρους , να το θέσω απλά , ''δεν μπορεί να σας πιάσει αδιάβαστους '' η διοίκηση της , η οργάνωση της , είναι όλα σας , τόσο άψογα , που τους πιάσατε όλους στον ύπνο , ξανά διατυπώνω εγώ, μιλήστε μας για όλο αυτό το εγχείρημα ;ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗΣ: ΑΧ…ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ… Μερικά πράγματα μοιάζουν ακατανόητα  με μένα… ΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ… και τίμια! Απλά κάποιοι άλλοι …δεν είναι σε θέση λόγω νοημοσύνης να καταννοούν .. εύκολα -απλές-κοινότυπες έννοιες… 
ΕΣΔ ( ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ )
ΠΡΟΕΔΡΟΣ -
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗΣΕ, τι ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ; ΤΙ ΝΑΠΩ;  ΄Όχι πως οι άνθρωποι είναι λειψοί σε νιονιό… ειδικά την σήμερον ημέρα ..οι πάντες είναι ανοιχτόμυαλοι. Το ατύχημα με μερικούς από αυτούς είναι ότι  …παρατραβάνε το σχοινί της απλής λογικής…Κάνουν υπερβάσεις…με αποτέλεσμα να εμφανίζονται ΚΟΤΣΑΝΟΓΟΥΝΤΕΣ! Λυπούμαι , μα δεν μπορώ να τους ξεπεράσω… χώρια που δεν …γουστάρω να κάνω τέτοιες ηλίθιες …συγκρούσεις! 


Και πληζ..Μην βγάζεις κορώνες…θαυμασμού για πάρτη μου… Κράτα σε παρακαλώ  και κάποια μπόσικα …
ΜΠΟΡΕΙ  ΑΥΡΙΟ ΝΑ ΣΕ ΑΠΟΓΟΗΤΕΨΩ… Η ΖΩΗ ΕΧΕΙ
ΠΟΛΛΟ ΥΣ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ . 
Σε παρακαλώ προστάτεψε  τον εαυτό σου… από πάσαν νόσον και μαλακίαν.. PLEASE!
Aνθρωπάκος είμαι κι εγώ…  όπως ΟΥΛΟΙ μας! Τίποτε λογότερο και τίποτε περισσότερο….Συνεπώς αγαπητή κ. Βασιλοπούλου   κράτα κάποια… μπόσικα  προς ΠΡΟΣΤΑΣΊΑΝ του καλού εαυτού σου…                                                                                             

ΝΑ ΜΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ: 

ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΟΧΗ ΘΑ ΠΕΦΤΕΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ …

ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ…

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΤΣΟΥΖΟΥΝ… ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΧΕ!
Σε παρακαλώ προστάτεψε  τον εαυτό σου… από πάσαν νόσον και μαλακίαν.. PLEASE!
Aνθρωπάκος είμαι κι εγώ…  όπως ΟΥΛΟΙ μας! Τίποτε λογότερο και τίποτε περισσότερο….Συνεπώς αγαπητή κ. Βασιλοπούλου   κράτα κάποια… μπόσικα  προς ΠΡΟΣΤΑΣΊΑΝ του καλού εαυτού σου…                                                                                             ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΨΑΧΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΙΕΣ… ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ  ΑΝΩΝΥΜΟΙ  ΠΟΥ ΠΙΑΝΟΥΝ…ΠΡΩΤΙΕΣ =ΛΑΥΡΑΚΙΑ
ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ: Πρωτιές , πρωτιές , ΠΡΩΤΗ Έντυπη εφημερίδα στο Διδυμότειχο 1962 ( Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ) όπου
Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΣ ΣΗΜΕΡΑ είναι και έντυπος αλλά και δυναμικό  σάϊτhttp://indobserver.blogspot.gr/ ,  


1-Η ΠΡΩΤΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ  ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ  1962...Η πρώτη μετά το 1940... Διότι και προ της χρονολογίας αυτης υπήρχαν εφημερίδες στην πόλη αυτή...με πρωταγωνιστές-εκδότες... το σόϊ της μάνας Βραχιολίδη!

Ε, τι να πούμε... με τον ιστορούμενο εδώ Βραχιολίδη... ΕΙΧΕ  το μικρόβιο... από σόϊ! 

ΜΥΣΤΗΡΙΑ Ε!; 
Αμ να... ο ίδιος σάμπως δεν αισθάνεται και ως μυστήριον;
ΤΟ ΔΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΥΣΤΉΡΙΟ είναι ότι ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ που βλέπετε στην εικόνα με τα ίδια γοτθικά στοιχεία ( ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ) ΣΥΝΕΧΊΖΕΙ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΊ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΚΗ ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗ, πρωτότοκο υιό του θυελώδους ΑΠ.ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗ!


ΑΚΡΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ : ΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ; Ο ΒΕΤΕΡΑΝΟΣ ΜΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗΣ 
ίδρυση ιστοσελίδας το 2012 , κανείς άλλος δεν κατάφερε να έχει αποκλειστικό από το γάμο του Αριστοτέλη Ωνάση και της Τζάκι Κένεντι , 
και πόσα να πρώτο αναφέρω , 
Δαμάσατε την Σκληρή Πρωθυπουργίνα 

ΤΡΕΙΣ ΚΙ Ο ΚΟΥΚΟΣ …ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ Ο ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗΣ… ΜΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΤΥΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ Ο ΑΠ.ΒΡΑΧ.-Πολυδημοσιευμενη φωτό. 
  του

 Βιετνάμ τότε της Μαντάμ Νου , που αποδείχτηκε γλυκιά , είμαι σίγουρη πως , πέραν του υλικού που θα παραθέσω στην συνέντευξη μας για να την πλαισιώσει , πολλά και σπάνια ντοκουμέντα θα βρουν pressliberty.wordpress.com


Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΥ:

Τώρα, στο σήμερα που το χθες αποδεικνύει πως όλη σας η δράση χάραξε την ιστορία Και Παγκόσμια , μιας και δίπλα στον Ωνάση , στο γάμο του αιώνα , είστε σε όλες τις φωτογραφίες , ας ρωτήσω κάτι πολύ απλό , εγώ θα ένιωθα υπερηφάνεια για μένα . Εσάς ποια συναισθήματα και σκέψεις σας φέρνουν από την τόση και συνεχή δράση στις πρωτιές ;ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗΣ: ΝΟΜΙΖΩ φίλη κ. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ… υπερβάλλεις! Όχι πως δεν είναι αληθή τα στοιχεία που επιστρατεύεις… Και βέβαια: δάμασα την τίγρη του Βετνάμ ΜΑΝΤΑΜ  ΝΟΥ…Το «δάμασα»  έχει την έννοια  πως τα κατάφερα να την επιδείξω  την ειλικρίνειά μου. … Σπουδαία Κυρία… Βρήκε  ξάφνου μπροστά της έναν δημοσιογράφο, από τους δεκάδες που την πολιορκούσαν…ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ εμενα!... σε πολύ μεγάλο βάθος σχεδίων… Δυστυχώς την ψώφισαν οι κωλοαμερικάνοι! ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ…ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΦΑΓΑΝΕ ΟΙ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΟΝΤΑΜ Ν ΠΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΗΣ …ΛΕΤΟΥΪ 

Δυστυχώς η Μανδάμ ΝΟΥ ήταν ένας όμορφος ‘άνθρωπος… ΄Όπως και τα παιδιά της…ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΞΑΕΡΏΘΗΚΑΝ ΑΠΌ ΤΟΥΣ  Μπαγλαμαδες της αμερικανικης …. ΚΩΛΟ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣΔΑΜΑΣΕ (ο ΑΠ.ΒΡΑΧ) …ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΓΊΝΑ ΤΟΥ ΒΙΕΤΝΑΜ…
ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΟΜΩΣ ΓΛΥΚΕΙΑ…
 
΄
Ετσι κάπως καταχωρήθηκε η απίθανη περιπέτεια του ΑΠ.ΒΡΑΧ
με την Τίγρη του Βιετάμ,
που όμως ο ίδιος δεν διεπίστωσε καμιά αγριάδα της…
Αντίθετα ήταν μια ακόμη γλυκιά γυναίκα!»]

ΤΟΥΣ …ΦΑΓΑΝΕ ΛΑΧΑΝΟ …ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΟΛΟΥΣ: ΜΑΝΑ…ΚΟΡΗ ΚΑΙ 2 ΑΓΟΡΙΑ! Στο Παρίσι! ΤΕΤΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΩΛΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  ΤΩΝ Η.Π.Α.

 ΚΑΘΕΤΟ ΑΥΤΟ! Αλήθεια… τόσο σκιάζονταν οι ΚΩΛΟ-ΗΠΑ; Από μια γυναίκα  και τα κουτσούβελά της; Χριστός και Κύριε! Αλήθεια από τότε το 1963 –δεν θυμάμαι ακριβώς αυτή τη στιγμή… Έχετε μετακούσει από τις φλύαρες ΗΠΑ …κάτι τις για τη θανή αυτών των υπάρξεων έκτοτε;… ΜΑ ΤΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ; Και δα τα «μεγάλα» δημοσιογραφάκια των ΗΠΑ γιατί σιωπούν; Εξαφάνισαν οι υπηρεσίες τους μια ολάκερη οικογένεια…ΤΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΒΙΕΤΝΑΜ! ΚΑΙ ΣΙΩΠΟΥΝ; 

Και να φανταστεί κανείς ότι η Μαντάμ ΝΟΥ με είχε χρήσει… ΠΡΟΞΕΝΟ του Βιετνάμ… 


και μετά την επιστροφή της στη χώρα της;… θα μου απέστειλε τα διαπιστευτήρια μου!!!… ΑΠΛΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΑΒΑΝ οι επαγγελματίες εκτελεστές των ΗΠΑ! Τόσο απλά! Εξαφάνισαν την οικογένειά της μέσα σε ένα ΜΗΝΑ!...στο ΠΑΡΙΣΙ! Έτσι στο τακα-τακα…ΟΙ ΚΩΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ!!!  Εκτοτε… περί αυτού ΑΚΡΑΤΟΣ ΣΙΓΗ κυριαρχεί… ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ!
ΕΩΣ TODAY! ΔΥΣΤΥΧΩΣ αυτή είναι η αλήθεια φίλοι μου… ΑΝ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ…ΝΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΕΙΤΕ!...τρίχες θα πειτε!.. η ΔΟΛΟΦΟΝΊΑ Της ΜΑΝΔΑΜ  ΝΟΥ και τον πανέμορφων τέκνων της σε ταυτόχρονο αφάνιση του άνδρα της ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ του Βιετνάμ…ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ !!!
ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;
(Σημείωση: Η Μαντάμ Νού.. που με είχε επί τετραήμερο δίπλα της ..κάτι διαπίστωσε  μαζί μου.ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ να με χρήσει διπλωματικο εκπρόσωπο της χώρας της.   


ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ: Έντιμα θα πω , πως δεν τελειώνουν οι ερωτήσεις που έχω ακόμα να σας κάνω , και πως εδώ όμως , γιατί παν μέτρον άριστον , πρέπει κάπου εδώ να κλείσω τη συνέντευξη μας , γιατί το Κεφάλαιο Απόστολος Βραχιολίδης , δεν κλείνει ποτέ , ήθελα πρώτα να σας πω ένα τεράστιο ευχαριστώ γιατί ήταν η πιο ζόρικη συνέντευξη της ζωής μου , και δεν θα υπάρξει πιο δύσκολη , και μου αρέσουν όμως τα δύσκολα , να σας ρωτήσω αν είναι που θέλετε να προσθέσετε και παρέλειψα να σας ρωτήσω και αξίζει να αναφερθεί ;

ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗΣ… Τι ‘άλλο να προσθέσω;… ΤΑ ΛΕΣ ΟΛΑ ΕΣΥ!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ: Δεν υπάρχουν δύσκολες ερωτήσεις και προ παντός ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ! Είναι χαζά αυτά!:

Παρακαλώ μην με εντάσσετε σε τέτοια λογική! PLEASE DO IT!

Σας ευχαριστώ , για την αποδοχή της πρότασης , για μια συνέντευξη σας:  πολλές λεπτομέριες θα βρουν , στο ιστολόγιο σας , 
https://pressliberty.wordpress.com/   ( αν πατήσουν πάνω σε αυτό το link)  ,  δεν έχω λόγια ! Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου