Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

ΤΑ ΑΛΑΝΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ!

ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: H KYBEΡΝΗΣΗ ΔΙΝΕΙ ΜΕ ''ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ'' ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΑ...
Επίθεση εφ' όλης της ύλης στην κυβέρνηση εξαπέλυσε το βράδυ της Τρίτης ...
από τη Βουλή ο Σταύρος Θεοδωράκης, με αφορμή την συζήτηση του νέου πακέτου προαπαιτούμενων μέτρων για την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήθελε στην αρχή να μοιάσει στους αλχημιστές του Μεσαίωνα. Αυτούς που μετέτρεπαν κάθε μέταλλο σε χρυσό. Εσείς θα μετατρέψετε τη χώρα, την Ευρώπη, κι ό,τι άλλο αγγίζατε, σε αριστερό Παράδεισο. Δε χρειάζεται δουλειά, δε χρειάζεται πρόγραμμα, δε χρειάζεται προσπάθεια, μόνο καλή διάθεση. Όμως με συνθήματα δεν αλλάζει η ζωή και το πείραμα δεν πέτυχε», είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

«Τώρα αλλάξατε τακτική. Βαπτίζετε χρυσό, τις λύσεις και τις προτάσεις  που είχαν επιλέξει οι προηγούμενοι. Στα "κόκκινα" δάνεια. Στο κομματικό κράτος. Στα δημόσια έργα. Βρεγμένες από τα δάκρυα του κ. Σπίρτζη είναι οι συμβάσεις που υπογράφετε. "Υπέγραψα με πολύ πόνο", είπε ο υπουργός.  Και το ίδιο φαντάζομαι θα πει και ο Δρίτσας όταν το Γενάρη υπογράψει για τα λιμάνια. Και υπογράφετε χωρίς να διορθώνετε. Απλώς παίξατε καθυστέρηση», ανέφερε.

«"Η εμπειρία είναι καλό σχολείο αλλά έχει ακριβά δίδακτρα" έχει πει ένας  ποιητής», πρόσθεσε ο κ. Θεοδωράκης, σημειώνοντας πως «μόνο που αυτά τα δίδακτρα τα πληρώνει η κοινωνία».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού κατηγόρησε ακόμη την κυβέρνηση ότι δίνει με «αλχημείες» αυξήσεις στα δικά της παιδιά στο Δημόσιο.

«Πριμοδοτείτε τα κομματικά σας στελέχη που δουλεύουν στα γραφεία των υπουργών. Χαρίζετε μισθολογικά κλιμάκια στους συμβούλους σας. Και οι διευθυντές των πολιτικών γραφείων υπουργών πάνε κατευθείαν στο ανώτατο κλιμάκιο. Το σύστημά σας δεν έχει ούτε ένα ψήγμα αξιολόγησης και αξιοκρατίας. Και πόσο θα κοστίσουν αυτά;», διερωτήθηκε και πρόσθεσε: «H κυβέρνηση δηλώνει ότι το νέο μισθολόγιο δεν κοστίζει. Το Γενικό Λογιστήριο όμως μιλάει για ένα δισ. κόστος σε 4 χρόνια. Ένα δισ. επιπλέον στο δημόσιο. Πείτε το λοιπόν καθαρά στους ανέργους ότι υπάρχουν λεφτά για το Δημόσιο  αλλά δεν υπάρχουν λεφτά γι αυτούς. Υπάρχουν λεφτά για το Δημόσιο, αλλά δεν υπάρχουν περιθώρια ελάφρυνσης των φόρων στους ιδιώτες».

Παράλληλα, ο κ. Θεοδωράκης απευθύνθηκε «στον Εθνάρχη της Αριστεράς» καθώς, όπως είπε «έτσι αποκάλεσε τον κ. Τσίπρα ένας από τους δεξιούς υπουργούς της κυβέρνησης» και του είπε: «η μεγάλη σας έγνοια για τα δικά σας παιδιά είναι τόσο παλιά όσο και τα προβλήματα της χώρας. Τόσο παλιά όσο και η πλατεία Κλαυθμώνος. Για μας και για να το έχετε ξεκάθαρο το σύνθημα είναι διαφορετικό: Ούτε ένα επιπλέον ευρώ στο Δημόσιο  αν δεν αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της ανεργίας και δεν μειώσουμε τους φόρους. Οι χαμένοι των μνημονίων είναι όντως πολλοί, όμως μια σύγχρονη πολιτεία έχει προτεραιότητες και η προτεραιότητα σήμερα είναι οι άνεργοι και οι κατεστραμμένοι του ιδιωτικού τομέα. Τα "κόκκινα" δάνεια κυρίες και κύριοι διπλασιάστηκαν τότε που λέγατε ότι  δεν υπάρχει λόγος να πληρώνει κάποιος τις δόσεις του γιατί θα έρθετε εσείς και θα υπάρξει σεισάχθεια. Και κάπως έτσι μεγάλωσε η ωρολογιακή βόμβα των 107 δισ. από τα κόκκινα δάνεια. Και τι κάνετε σήμερα; Τα δίνετε χωρίς κανόνες, χωρίς περιορισμούς, χωρίς συζήτηση, σε ξένες, μικρές και μεγάλες εταιρείες. Η δική μας πρόταση είναι να υπάρξει μια "κακή-τράπεζα" η οποία θα κάνει μια ενιαία διαχείριση των κόκκινων δανείων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου