Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Για να ξεκαθαρισουμε τα πράγματα, Οι Χριστιανοί είναι εναντίον της βίας .΄Ομως όταν διακυβεύονται οι πίστες και οι αξίες τους αρματώνονται και πολεμάνε υπερ βωμών και εστιών...Κι ΟΠΟΙΟΝ ΠΑΡΕΙ Ο ΧΑΡΟΣ. ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΕΣΒΕΥΟΥΝ ΠΡΟΑΙΩΝΙΕΣ ΑΞΙΕΣ.. ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΏΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΘΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΤΑ ΑΡΜΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΤΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ-,ΜΩΑΜΕΘΑΝΩΝ, ΓΝΩΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΩΣ ΣΦΑΓΕΩΝ( Οι περισσότεροι των Αγίων μας με χατζάρα των μωαμεθανών...αγιοποιήθηκαν, μην το ξεχνάμε!)

ΠΑΝΕΜΟΡΦΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΝΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ! ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΓΕΝΝΑΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΤΟΥΣ!

Μια στρατιωτική μονάδα χριστιανών γυναικών έχει συσταθεί στη Συρία για να πολεμήσει ενάντια στο ισλαμικό κράτος...
Η μονάδα θα λειτουργεί κατά μήκος της γραμμής της κουρδικήςγυναικείας πολιτοφυλακής.

Η μονάδα είναι πολύ δημοφιλής μεταξύ των Σύριων χριστιανών γυναικών οι οποίες θέλουν επίσης να λάβουν μέρος στην άμυνα της χώρας τους.

Μία από τις γυναίκες που εντάχθηκε στην μονάδα και άφησε την οικογένειά της πίσω είπε ότι της λείπουν τα παιδιά της. «Μου λείπει η Limar και η Gabriella, και ανησυχώ γι' αυτές, ίσως να πεινάνε, να διψάνε ή να κρυώνουν. Τους εξήγησα όμως ότι πολεμώ για το μέλλον τους».

Η 36χρονη μητέρα είπε ότι για την απόφασή της να ενταχθεί στο στρατό βοήθησε ο σύζυγός της ο οποίος είναι επίσης στρατιώτης του Συριακού στρατού. Μου είπε να δείξω στον κόσμο ότι οι Ασσύριες γυναίκες μπορούν να κάνουν κάτι περισσότερο από το να δουλεύουν στο σπίτι και να περνάνε τον χρόνο τους με εμμονές για την εξωτερική ομορφιά.

«Είμαι Χριστιανή και πιστή και όταν σκέφτομαι τα παιδιά μου, μου δίνουν δύναμη για να συνεχίσω τον αγώνα κατά των τζιχαντιστών», είπε.

Η λατρεία στην Ασσυριακή Χριστιανική Εκκλησία της Ανατολήςδιεξάγεται στην αραμαϊκή γλώσσα (γνωστή και ως Νεστοριανική - θεωρείται ότι ιδρύθηκε από τον απόστολο Θωμά και τον άγιο Ιούδα τον Θαδδαίο). Οι χριστιανικές κοινότητες (Ορθόδοξη και Καθολική) της Συρίας πριν από τον Εμφύλιο Πόλεμο αποτελούσαντο 15 τοις εκατό του πληθυσμού.

Η πρώτη εμπειρία μάχης της χριστιανικής γυναικείας μονάδας πραγματοποιήθηκε ως μέρος της δύναμης του συνασπισμού που αποτελείται από Κούρδους, Αραβες και Χριστιανούς πολιτοφύλακες, οι οποίοι ελευθέρωσαν την πόλη αλ-Houli κοντά στα ιρακινά σύνορα.

«Η ανάπτυξη στην Al-Houli ήταν η πρώτη φορά που έζησα την μάχη, αλλά η μονάδα μας δεν ήρθε σε άμεση επαφή με τους τζιχαντιστές. Πολεμώ με ένα οπλοπολυβόλο Καλάσνικοφ», είπε η 18χρονη Λουκία που φοράει ένα ξύλινο σταυρό στον λαιμό της. Εντάχθηκε στο στρατό με την αδελφή της ύστερα από συμβουλή της μητέρας της.

Λόγω της μικρής εμπειρίας μάχης η γυναικεία μονάδα προς το παρόν εκτελεί καθήκοντα υπεράσπισης των χριστιανικών κοινοτήτων.

Η επικεφαλής του κέντρου κατάρτισης 24χρονη Thabirta Shamir, που στο παρελθόν ήταν επικεφαλής πολιτιστικού συλλόγου, είπε ότι οι γυναίκες στρατιώτες θα αναπτυχθούν πολύ σύντομα σε εμπόλεμες ζώνες.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου