Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΠΟΥΚΑΡΟΥΝ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ...


Τουρκικό πλωτό νοσοκομείο θα κάνει 

μπίζνες στο Αιγαίο! Τι θα κάνει η 

Ελλάδα.. Είδες οι μεμέτηδες; Ας το 

βλέπουν τα δικά μας κοθόνια! 
Τι έχει να πεί ο νέος καραγκιοζ αρχηγός κόμματος Λομβέρδος, που τα έκανε θάλασσα με το σύστημα υγείας;


Επεκτατική …πολιτική στον τομέα της Υγείας φαίνεται ότι εφαρμόζουν οι Τούρκοι καθώς αναπτύσσονται ραγδαία σε σύγχρονες υπηρεσίες υγείας εκτός των συνόρων της χώρας τους. Ήδη βρίσκονται στις υψηλές θέσεις στο τουρισμό υγείας ενώ πλέον ετοιμάζουν και …υδάτινες υπηρεσίες. Τι σχεδιάζουν και πως θα αντιδράσει το ελληνικό υπουργείο Υγείας;

Η συγκεκριμένη ιδέα είχε πέσει και στην Ελλάδα στο τραπέζι των συζητήσεων εδώ και πολλά χρόνια όμως. Ένα πλωτό νοσοκομείο το οποίο θα γυρνά στο Αιγαίο και θα παράσχει υπηρεσίες υγείας, σαν ένα …κρουαζιερόπλοιο του Ιπποκράτη.

Στη χώρα μας η ιδέα δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Θα υλοποιηθεί όμως όπως αναφέρουν πληροφορίες από τους γείτονες Τούρκους οι οποίοι ετοιμάζουν ένα μεγάλο επιχειρησιακό σχέδιο για να κυριαρχήσουν υγειονομικά στην περιοχή. Τουρίστες με προβλήματα υγείας θα επιβαίνουν στο πολυτελές πλοίο και μαζί με τις διακοπές τους θα απολαμβάνουν και υγειονομικές υπηρεσίες, όπως επεμβάσεις, ειδικές θεραπείες κ.λ.π.

Η είδηση κυκλοφόρησε όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες και στα γραφεία της ηγεσία τους ελληνικού υπουργείου Υγείας. Έγινε δεκτή με προβληματισμό και μάλλον με διάθεση αντεπίθεσης πριν οι γείτονες κατορθώσουν να πάρουν το πάνω χέρι στο Αιγαίο σ αυτόν τον τομέα.

Γι αυτό και ετοιμάζεται άρον άρον το σχέδιο της υλοποίησης του ιατρικού τουρισμού που περιλαμβάνει υπηρεσίες υγείας σε γνωστούς ελληνικούς νησιωτικούς προορισμούς. Άλλωστε η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί στην τρόικα ότι θα προωθήσει το συγκεκριμένο σχέδιο ώστε να επιτευχθεί ανάπτυξη. Αν θα πετύχει ή όχι παραμένει μάλλον ένα μεγάλο ερώτημα δεδομένου ότι οι υγειονομικοί σχηματισμοί στα ελληνικά νησιά είναι ήδη προβληματικοί, με ελάχιστο προσωπικό και υποδομές.

Ωστόσο το σχέδιο συγκρότησης του τουρισμού υγείας στη χώρα μας θα ξεκινήσει άμεσα και θα περιλαμβάνει οργάνωση συγκεκριμένων μονάδων υγείας σε μεγάλα νησιά προκειμένου να υποδεχθούν ασθενείς-τουρίστες από ξένες χώρες. Θα ενισχυθούν ειδικά τμήματα και μονάδες σε νοσοκομεία σε νησιά όπως στην Κέρκυρα και τη Ρόδο τα οποία θα μπορούν να αξιοποιούν ασθενείς από το εξωτερικό αγοράζοντας «πακέτα» περίθαλψης σε ελκυστικές τιμές. Οι οικογένειες των ασθενών θα μπορούν την ίδια ώρα να απολαμβάνουν τουριστικές υπηρεσίες στα πανέμορφα ελληνικά νησιά. 

Ωστόσο για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος θα πρέπει να υπάρξουν συμφωνίες με ασφαλιστικά ταμεία του εξωτερικού ώστε να δημιουργηθεί ένας δίαυλος μεταφοράς ασθενών στην Ελλάδα.
Ένα σχέδιο το οποίο ήδη υλοποιεί η Τουρκία και μάλιστα αρκετοί Έλληνες γιατροί έχουν ξεκινήσει να συνεργάζονται με τουρκικά νοσοκομεία. 

Δήμητρα Ευθυμιάδου
 http://iatropedia.com/articles/read/3240

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου