Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΑΚΑΘΕΚΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ


ΠΑΤΡΑ: Γραφείο με 500 ευρώ σου βγάζει σύνταξη!
ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΟΜΠΙΝΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΥΤΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
suntaxeis1111Απίστευτη κομπίνα έχει στηθεί από νομότυπο γραφείο της Πάτρας, που υπόσχεται συντάξεις-μαϊμού σε συμπολίτες, με την έκδοση των απαιτούμενων ιατρικών πιστοποιητικών και την χορήγηση της απαραίτητης πιστοποίησης αναπηρίας από τις αρμόδιες Υγειονομικές Επιτροπές των ΚΕΠΑ. Και όλα αυτά, φυσικά με το αζημίωτο...Άνθρωπος του «Κ», επισκέφθηκε για τις ανάγκες του ρεπορτάζ το συγκεκριμένο γραφείο, το οποίο βρίσκεται σε πολυκατοικία κεντρικού σημείου της πόλης και έχει ως προκάλυμμα υποθέσεις συνταξιοδοτικού χαρακτήρα για όλα τα ταμεία.
Βέβαια, προκειμένου να γίνει δεκτός γι αυτού του είδους την παράνομη συμφωνία, εξασφαλίσαμε την συνοδεία προσώπου κοινής εμπιστοσύνης, που έχει ήδη εξυπηρετηθεί στο πρόσφατο παρελθόν και έτσι, αφού έγιναν οι ανάλογες «συστάσεις», τα στόματα άνοιξαν...
500 ευρώ η ταρίφα

Η ταρίφα είναι διαμορφωμένη στα 500 ευρώ, ενώ ακόμα και το πρώτο ραντεβού κοστολογείται με 20 ευρώ!
Οι ιδιοκτήτες του γραφείου, όταν πειστούν ότι ο «πελάτης» είναι πρόσωπο έμπιστο, αρχίζουν να υπόσχονται σύνταξη δύο ταχυτήτων: Η πρώτη κατηγορία αφορά σε ασφαλισμένους που διαθέτουν τουλάχιστον 1.500 ένσημα, οπότε μπορούν να πετύχουν σύνταξη από το ΙΚΑ, ύψους περίπου 700 ευρώ, ενώ η δεύτερη κατηγορία αφορά εκείνους που χωρίς τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων, θα μπορέσουν να του χορηγήσουν μικρότερη σύνταξη από την Πρόνοια.
Οι ιδιοκτήτες του γραφείου, διατείνονται ότι συνεργάζονται με ιατρούς για την έκδοση των απαιτούμενων πιστοποιητικών ασθενείας, ότι έχουν τις απαραίτητες προσβάσεις μέσα στις Υγειονομικές Επιτροπές του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) που κατά καιρούς συστήνονται, ώστε να πιστοποιηθεί η αναπηρία ή η πάθησή τους και να προσδιοριστεί ο αναγκαίος βαθμός αναπηρίας τους.
Μάλιστα δεσμεύονται ότι η εξέτασή τους ενώπιον της Επιτροπής θα είναι γρήγορη, χωρίς να περιμένουν όπως άλλοι εξεταζόμενοι, ακόμα και έναν ολόκληρο χρόνο μέχρι να έρθει η σειρά τους...

Οι ρομά... συχνοί πελάτες
Βέβαια, όπως ξεκαθαρίζουν, η αμοιβή των 500 ευρώ θα πρέπει να καταβληθεί άμεσα και στη συνέχεια, με την προσκόμιση του φακέλου και των ενσήμων τους, οι ίδιοι θα φροντίσουν όλες τις υπόλοιπες διαδικασίες για να προωθηθεί άμεσα η υπόθεσή τους.
Πρέπει να σημειωθεί, ότι συχνοί πελάτες του συγκεκριμένου γραφείου, είναι ρομά, σε πολλούς από τους οποίους έχει χορηγηθεί κατά καιρούς η πολυπόθητη σύνταξη, την οποία φυσικά δεν θα μπορούσαν να καρπωθούν με την νόμιμη οδό.
Υπενθυμίζουμε, ότι ανάλογη «επιχείρηση» επίδοσης πλαστών ιατρικών παραπεμπτικών για την χορήγηση συντάξεων, είχε αποκαλύψει και στο παρελθόν ο «Κ», με «εγκέφαλο», ιατρό του Νοσοκομείου Πατρών «Αγ. Ανδρέας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου