Σάββατο 5 Μαΐου 2018

ΘΑΝΑΣΙΜΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ 20ΧΡΟΝΟΥ ΑΦΓΑΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ‘’ΑΝ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΛΑΒΕΙ ΑΝΤΙΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ τα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ κατα ΖΩΗΣ’’Αποκλειστικό Ρεπορτάζ Για Την Ένωση Συντακτών Διαδικτύου :
Παναγιώτα Βασιλοπούλου : Αξιωματούχος Δημοσιογράφος ΕΣΔ

Η ζωή πλέον δεν έχει καμία αξία και χρειάζονται,  άμεσες ρυθμίσεις για τις ανθρωποκτονίες. Συγκεκριμένα Χθες αργά το βράδυ, ( 04/05/2018 ) μετά από συμπλοκή αλλοδαπών εξωτερικά του πρώην εργοστασίου Λαδόπουλου στην Πάτρα, τραυματίστηκε θανάσιμα 20χρονος Αφγανός. Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ έως τώρα έχουν πραγματοποιηθεί έντεκα προσαγωγές ατόμων.
Οι έρευνες δεν θα σταματήσουν έως να φτάσουν οι αστυνομικές αρχές στο φερόμενο δράστη .
Όμως αναλογικά , τα εγκλήματα κατά ζωής στη χώρα μας , ευτυχώς είναι μικρά στατιστικά σε σύγκριση με τις Ευρωπαϊκές χώρες όπως και στις Ηνωμένες Πολιτείες . Δεν μας περιμένει σε κάθε βήμα μας το έγκλημα και ας μεγεθύνουν τα ΜΜΕ κάθε υπόθεση εγκλήματος . Είτε ανήκει στο Οικονομικό Έγκλημα, είτε στο έγκλημα του διαδικτύου , είτε στις ανθρωποκτονίες , είτε κατά της ιδιοκτησίας .
Ας εφησυχάσουμε λοιπόν γιατί οι Αστυνομικές Αρχές , με προσαγωγές και μέριμνα σε κάθε ύποπτη κίνηση , κάνει άριστα το έργο της .
Εξιχνιάστηκε όμως άμεσα η ανθρωποκτονία 20χρονου Αφγανού στην Πάτρα
Δράστης είναι 27χρονος ομοεθνής του, που αναζητείται για να συλληφθεί
Ο δράστης πυροβόλησε με πιστόλι εναντίον ομάδας αλλοδαπών που συμμετείχε σε συμπλοκή, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο 20χρονος

Εξιχνιάστηκε άμεσα, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ανθρωποκτονία σε βάρος 20χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αφγανιστάν, που διαπράχθηκε προχθές το βράδυ στην Πάτρα.
Οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν τα πλήρη στοιχεία του δράστη και συγκεκριμένα πρόκειται για έναν 27χρονο αλλοδαπό, ομοεθνή του 20χρονου, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση, συμπλοκή και παράνομη οπλοκατοχή.
Ειδικότερα, ο δράστης, προχθές το βράδυ στην Πάτρα, έξω από πρώην εργοστάσιο, πυροβόλησε με πιστόλι εναντίον ομάδας εβδομήντα περίπου αλλοδαπών ομοεθνών του, που συνεπλάκησαν με μικρότερη ομάδα αλλοδαπών, στην οποία άνηκε ο ίδιος και ο 20χρονος, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο τελευταίος.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, οι οποίοι στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών και κατά την εξερεύνηση του τόπου του περιστατικού, εντόπισαν και κατέσχεσαν τέσσερα φυσίγγια και τρεις κάλυκες πιστολιού, καθώς και οπτικό υλικό από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης.
Επίσης, κατά την προανάκριση αξιοποιήθηκαν πλήρως από τους αστυνομικούς όλα τα πειστήρια που συλλέχθηκαν, με αποτέλεσμα την εξακρίβωση των στοιχείων ταυτότητας του 27χρονου δράστη.
Επιπλέον, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών και της ομάδας ΔΙ.ΑΣ καθώς και άλλων Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, πραγματοποίησαν άμεσα, προσαγωγές από τον τόπο της συμπλοκής, με αποτέλεσμα την σύλληψη συνολικά εννέα αλλοδαπών ανδρών, υπηκόων Αφγανιστάν για τη συμπλοκή.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του δράστη υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου