Τρίτη 26 Απριλίου 2016

ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟ SKAY ΣΠΑΕΙ ΤΗΝ ΗΛΙΘΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΜΕΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ -ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ! ΚΑΙ ΛΕΜΕ ΜΠΡΑΒΟ!

Μόλις πριν από ελάχιστα λεπτά ο ραδιοσταθμός του ΣΚΑΙ έκοψε τη μετάδοση -αφιέρωμα στον ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ κι άρχισε να μεταδίδει κανονικό ενημερωτικό πρόγραμμα με επι κεφαλής τον Διευθυντή του σταθμού ΑΡΗ ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ και συνργάτες του ...οι οποίοι και κουβεντιάζουν αυτή τη στιγμή μετά από 5μέρες γκαραντίνα στις ειδήσεις που επέβαλαν τα ΟΥΦΟ των νταβατζήδων συνδικαλιστών των δημοσιογραφικών οργανώσεων... Από σύντομη έρευνα που κάναμε κανένα κανάλι -ραδιόφωνο-T.V.  δεν διαπιστώσαμε ότι έχει σπάσει την απεργία... 
Αυτή τη στιγμή το ραδιοφωνο του ΣΚΑΙ...τρέχει κανονική εκμπομπή ενημερωτική... 


Θα επαναλάβουμε προς τα τσανάκια του ΣΥΡΙΖΑ... εντός των δημοσιογραφικών σωματείων τούτο που είπαμε χθες: Κόψτες τις μαλακίες με τις απεργίες... Κινητοποιείστε τους ανθρώπους σας. Η φασιστική αυτή κυβέρνηση και υποτελής στα ξένα συμφέροντα... θα εξαφανιστεί... ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΎΠΟΥ... 
ΜΠΡΑΒΟ στον ΣΚΑΙ... που σπάει το απόστημα αυτών των θλιβερών πρακτόρων του ΣΥΡΙΖΑ μέσα στα σωματεία του Τύπου!

Η ενέργεια αυτή προέκυψε ύστερα από την παρακάτω είδηση:

Ακαρπη η συνάντηση Κατρούγκαλου- εκπροσώπων ΜΜΕ

Ολοκληρώθηκε, πριν από λίγο, η τριμερής συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας, αποτελούμενης από τον υπουργό Γιώργο Κατρούγκαλο και τον υφυπουργό, αρμόδιο για την κοινωνική ασφάλιση Τάσο Πετρόπουλο, με τους εκπροσώπους των ιδιοκτητών των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και τους εκπροσώπους των εργαζομένων, σε μία προσπάθεια να βρεθεί λύση για το αγγελιόσημο.

Ακαρπη η συνάντηση Κατρούγκαλου- εκπροσώπων ΜΜΕ
Μετά από τη συνάντηση, ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε ότι η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση προσπάθησε να υπερασπίσει το αγγελιόσημο ως οιωνεί εργοδοτική εισφορά και όχι ως κοινωνικό πόρο. Όπως είπε, «στο πλαίσιο μίας θεολογικής εμμονής, οι δανειστές μας επέμειναν στην κατάργηση του αγγελιόσημου και, γι' αυτό το λόγο, καλέσαμε τη σημερινή συνάντηση, ώστε να δούμε πως, ενόψει της νομοθετικής κατάργησης, μπορούν να υπάρξουν εναλλακτικοί τρόποι διάσωσης του σχετικού πόρου, μέσω μίας συμφωνίας μεταξύ των εργοδοτικών οργανώσεων στον Τύπο, συμπεριλαμβανομένου του ηλεκτρονικού και των σωματείων των εργαζομένων».

Ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι διερευνήθηκε αυτή η δυνατότητα σήμερα, χωρίς να υπάρξει συμφωνία, «αλλά με τη δήλωση και από τις δύο πλευρές μίας διάθεσης να συνεχιστεί αυτή η συζήτηση».

Στις 12 το μεσημέρι συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ μαζί με τους εκπροσώπους όλων των σωματείων των εργαζομένων στον Τύπο για να καθορίσουν την στάση του κλάδου.
Χθες ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ είχε επισημάνει την πρόθεση της κυβέρνησης να καταβάλλει κάθε προσπάθεια για τη διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ, ανακοινώνοντας τριμερή συνάντηση σήμερα «για να δούμε πως θα γίνει δυνατόν να διασωθεί ένα μέρος του αγγελιόσημου».
Συγκεκριμένα, ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε: «Επειδή θέλουμε να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να διασωθεί ο ΕΔΟΕΑΠ, έχω καλέσει αύριο σε μία τριμερή συνάντηση τους εκπροσώπους των ιδιοκτητών των μέσων μαζικής ενημέρωσης τόσο του ηλεκτρονικού όσο και του γραπτού Τύπου όσο και τους εκπροσώπους των εργαζομένων, για να δούμε πως θα γίνει δυνατόν να διασωθεί ένα μέρος του αγγελιόσημου, το οποίο οι δανειστές απαίτησαν να καταργηθεί, θεωρώντας το ως κοινωνικό πόρο».
Αναφερόμενος συνολικά στο ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο, με τίτλο «Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλειας-Μεταρρύθμιση ασφαλιστικού-συνταξιοδοτικού συστήματος-Ρυθμίσεις φορολογίας εισοδήματος και τυχερών παιγνίων», που κατατέθηκε στη Βουλή, το απόγευμα της Παρασκευής, ο υπουργός δήλωσε ότι «πρόκειται για μία μείζονα μεταρρύθμιση, που, για πρώτη φορά, εφαρμόζει ενιαίους κανόνες για όλους, στο πλαίσιο της αρχής της ισονομίας και με πνεύμα κοινωνικής δικαιοσύνης».
Όπως είπε, στο νομοσχέδιο υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα για τους πιο αδύναμους. «Όλοι όσοι ανήκουν στα χαμηλά και στα μεσαία εισοδήματα, ωφελούνται από τη μεταρρύθμιση τόσο στο επίπεδο των συντάξεων όσο και στο επίπεδο της αναπροσαρμογής των εισφορών με βάση το πραγματικό εισόδημα. Μάλιστα, από τη διαπραγμάτευση, σε αρκετά σημεία, το νομοσχέδιο εμφανίζεται βελτιωμένο σε σχέση με το προσχέδιο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας.
Για παράδειγμα, όπως προσέθεσε, η ελάχιστη ασφαλιστική υποχρέωση των αγροτών υπολογίζεται πλέον στη βάση του 70% του μισθού του ανειδίκευτου εργάτη, όχι στη βάση του 80% και «αυτό, χωρίς καμία μείωση στην εθνική σύνταξη, στην οποία θα λάβουν».
Ο κ. Κατρούγκαλος, μέσω των δηλώσεών του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, διευκρίνισε ότι θα ακούσει με προσοχή όλες τις προτάσεις που θα γίνουν, στο πλαίσιο της νομοθετικής κοινοβουλευτικής διαδικασίας στις κοινοβουλευτικές επιτροπές στη Βουλή και θα αποδεχτεί, όσες από αυτές είναι δυνατόν να γίνουν αντικείμενο αποδοχής, «λαμβάνοντας υπόψη και τις δεσμεύσεις που απορρέουν, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης. Παράλληλα, ο κ. Κατρούγκαλος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι «στο τέλος θα έχουμε μία μεταρρύθμιση τομή, που, για δεκαετίες, είχε ανάγκη αυτός ο τόπος».
«Αύριο το πρωί θα γίνει η ύστατη προσπάθεια για τη διατήρηση του αγγελιοσήμου ως εισφοράς», ανέφερε χθες από τη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας, αρμόδιος για την Κοινωνική Ασφάλιση, Τάσος Πετρόπουλος, απαντώντας στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος τον κατηγόρησε λέγοντας ότι ως δικηγόρος των Ενώσεων Συντακτών, υποστήριζε διαφορετικά πράγματα από εκείνα που υποστηρίζει ως υπουργός.
«Από το 2008 υποστήριζα ως νομικός σύμβουλος των Ενώσεων ότι το αγγελιόσημο θα πρέπει να διατηρηθεί ως εισφορά στον ΕΔΟΕΑΠ και όχι ως φόρος που κάποιοι καταβάλλουν», απάντησε ο κ. Πετρόπουλος και υποστήριξε ότι «οι κυβερνήσεις από το 2012 είχαν αποφασίσει την κατάργησή του πόρου», ο οποίος, όπως είπε, είχε θεσμοθετηθεί μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο ως πηγή εσόδων για τους διοικητικούς υπαλλήλους των ΜΜΕ.
«Εξακολουθώ να υποστηρίζω ότι πρέπει να βρούμε τρόπο προστασίας του αγγελιόσημου με έναν τρόπο ασφαλή σαν εισφορά στον ΕΔΟΕΑΠ, αλλά όχι ως φόρος που άλλοι καταβάλλουν.
Ο κ. Πετρόπουλος είπε επίσης ότι αύριο θα γίνει τριμερής συνάντηση μεταξύ του υπουργείου Εργασίας και των δημοσιογραφικών ενώσεων και των ενώσεων ιδιοκτητών για το θέμα αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου