Τρίτη 5 Απριλίου 2016

ΤΩΡΑ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΓΚΡΙΝΙΑΣΟΥΝ... ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΑΡΙΕΣΑΙ ...

Ο Πάπας Φραγκίσκος στην Ελλάδα – Θα επισκεφτεί τη Λέσβο μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Ο Πάπας Φραγκίσκος στην Ελλάδα – Θα επισκεφτεί τη Λέσβο μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

- Την επόμενη Παρασκευή σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του dogma.gr στην Ελλάδα ο Πάπας Φραγκίσκος
- Θα μεταβεί μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στη Λέσβο
- Θα επισκεφτούν μαζί πρόσφυγες στο hotspot του νησιού!
- Πρόσκληση της Ιεράς Συνόδου θα έρθει στην Ελλάδα και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Μια επίσκεψη ιστορικής σημασίας! Οι επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και της Εκκλησίας της Ελλάδος αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να στείλουν μήνυμα αγάπης υπέρ των χιλιάδων προσφύγων που δοκιμάζονται. Έτσι, την επόμενη Παρασκευή 15 Απριλίου, ο Πάπας Φραγκίσκος θα βρεθεί στην Ελλάδα για να μεταβεί μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στη Λέσβο και να επισκεφτούν τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο hotspot του νησιού!
Είναι η πρώτη φορά μετά την επίσκεψη του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β’, το Μάιο του 2001, που Ποντίφηκας θα βρεθεί στην Ελλάδα. Αυτή τη φορά για έναν παραγματικά ιερό σκοπό, για να σταλεί μήνυμα ανθρωπιάς. Στην επίσκεψη του Πάπα και του Αρχεπισκόπου Αθηνών στη Μυτιλήνη έχει προσκληθεί και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθομολαίος. Σύμφωνα μεαποκλειστικές πληροφορίες του dogma.gr, ο Πάπας θα επισκεφτεί τη Μυτιλήνη την Παρασκευή 15 Απριλίου.
Κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ενημέρωσε την ηγεσία της ιεραρχίας πως οι αρχές του Βατικανού ανταποκρίθηκαν σε επιστολή που είχε στείλει τον Μάρτιο στα θεσμικά όργανα της Ευρώπης και επικεφαλής Ορθόδοξων και άλλων Εκκλησιών, ώστε να ευαισθητοποιηθούν για το προσφυγικό.
Από το Βατικανό μεταφέρθηκε η επιθυμία του Πάπα Φραγκίσκου να έρθει στην Ελλάδα για να επισκεφτεί τη Λέσβο. «Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος απεδέχθη την πρόταση να επισκεφθεί ο Πάπας Φραγκίσκος ένα νησί του Αιγαίου, εφόσον πρόκειται για μία ολιγόωρη, εκτός πρωτοκόλλου και καθαρά ανθρωπιστικού και συμβολικού χαρακτήρα επίσκεψη. Για την επίσκεψη αυτή η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να προτείνει ως προορισμό το νησί της Λέσβου, ένα από τα πολλά νησιά μας που βίωσε βαθύτατα και εξακολουθεί να βιώνει την τραγωδία του προσφυγικού προβλήματος», αναφέρει η ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.
Επίσης, όπως ανακοινώθηκε από τη ΔΙΣ, αποφασίστηκε να απευθυνθεί πρόσκληση Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ώστε να παραστεί κι εκείνος στην επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στη Λέσβου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου