Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012


ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ
Αίγυπτος: Ενθρονίστηκε ο νέος Πατριάρχης της Ορθόδοξης Κοπτικής Εκκλησίας

Η ενθρόνιση του Ταουάντρου Β', του νέου Πατριάρχη της Ορθόδοξης Κοπτικής Εκκλησίας της Αιγύπτου, της μεγαλύτερης χριστιανικής κοινότητας στη...Μέση Ανατολή, πραγματοποιήθηκε χθες στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μάρκου στο Κάιρο, παρουσία του πρωθυπουργού Χισάμ Καντίλ.
Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι που είχε κληθεί να παραστεί στην ενθρόνιση, έκανε γνωστό την Παρασκευή ότι θα εκπροσωπηθεί στην επίσημη αυτή τελετή.
Ο Ταουάντρος Β', 60 ετών, είναι ο 118ος Πατριάρχης της Κοπτικής Εκκλησίας της Αιγύπτου. Διαδέχεται τον Σενούντα Γ', ο οποίος πέθανε το Μάρτιο ύστερα από τέσσερις τετραετίες στην κεφαλή της κοινότητας αυτής που αντιπροσωπεύει ποσοστό 6 με 10% των 83 εκατομμυρίων Αιγυπτίων.
agelioforos.gr
Γέροντας Παΐσιος – Ρωσική Ταινία στα Ελληνικά...Δείτε τη εδώ..

Τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στη Μόσχα η πρεμιέρα της ρωσικής ταινίας του Γέροντος Παϊσίου. Η επιτυχία της ταινίας ήταν τόση που οι διοργανωτές αναγκάστηκαν να την προβάλουν τρεις φορές και ο κόσμος περίμενε υπομονετικά...
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhM59_I3gmFF6C6UUJbIvHDUlyE5L29iIiAShKnUKJmhUIdMVjZX5YoOkUv9uAuSzkHDs2p8xqx-wRHpFn-iSqI6ajg_Zq8F75pDBEJ48xjZmlzjpC6JjLWg2A_hRAUBLxfLtOX-APvaWc/s1600/1gallery.jpg
Να αφαιρεθούν

τα ονόματα Αγίων και εκκλησιών από τις στάσεις των τρόλεϊ, του Τραμ και του Μετρό ζήτησε η Φωτεινή Πιπιλή από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή. Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας εξήγησε ..
ΓΕΝΙΚΩΣ ΚΛΙΚ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ..ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!
Η Ιερά Σύνοδος βάζει φραγμό στο «κιτς» των αγιογραφήσεων
Το ζήτημα της ευπρέπειας στην αγιογράφηση των ιερών ναών, αλλά και της χρήσης εκκλησιαστικών ειδών ευτελούς αξίας απασχόλησε στις αρχές Νοεμβρίου τις εργασίες της ΔΙΣ. Σε εγκύκλιό της προς την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος η Ιερά Σύνοδος συστήνει την αποφυγή χρήσης εκκλησιαστικών ειδών ευτελούς αξίας,
Καλαβρύτων Αμβρόσιος: 34 χρόνια μιας ταπεινής
διακονίας

Η θεία Χάρις, εκδηλουμένη ως μεγάλη ευσπλαχνία του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού πρός την αναξιότητά μου, η αγάπη του Θεού και Πατρός καί η κοινωνία του Παναγίου Πνεύματος με αξιώνουν σήμερα να συμπληρώνω τριάντα τέσσερα χρόνια μιάς ταπεινής μεν, πλήν όμως και σταυρώσιμης,...Διαβάστε περισσότερα »Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου