Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

ΑΝΑΤΙΝΑΣΣΕΤΑΙ Ο ΜΥΘΟΣ ΠΕΡΙ ΦΟΙΝΙΚΙΚΟΥ ...ΑΛΦΑΒΗΤΟΥ!Γραπτό κείμενο 7270 ετών, που βρέθηκε στο Δισπηλιό Καστοριάς ανατρέπει τα ιστορικά κατεστημένα


 Το πρώτο γραπτό κείμενο στην Ευρώπη - Το 1998 ο καθηγητής κ. Γ. Χουρμουζιάδης δήλωσε πως είναι αδύνατη η δημοσίευση του κειμένου  ο
Είναι εμφανές πως η όποια επίσημη δημοσίευσή της θα ανέτρεπε όλο το ιστορικό σκηνικό περί ανακάλυψης της γραφής, της αποτύπωσης της έναρθρης φωνής του ανθρώπου με γράμματα (και όχι με ιδεογράμματα) και μάλιστα στο γεωγραφικό χώρο της Ελλάδας, στο γεωγραφικό χώρο της Ευρώπης.

Θα ανατρέπονταν δηλαδή η θεωρία πως οι Έλληνες έλαβαν και αυτοί, το φως εξ ανατολάς ( από βαβυλώνιους, σουμέριους, φοίνικες κλπ. !!) και θα έπρεπε να καλύψουν το μεγάλο κενό των τεσσάρων χιλιάδων χρόνων, όταν δηλαδή, οι ανατολικοί λαοί εκφράζονταν με ιδεογράμματα, οι Έλληνες έγραφαν με συλλαβές όπως σήμερα. Είναι καταφανές ότι αυτό δηλώνει πρώιμο στάδιο σκέψης και πολιτισμού.

Σύμφωνα με τη σημερινή θεωρία - που διδάσκεται στα ελληνικά σχολεία - οι Έλληνες έμαθαν γραφή περί το 800 π.Χ. από τους Φοίνικες.

Εκείνο που δεν μπορούν να μας εξηγήσουν πως είναι δυνατόν η ελληνική γλώσσα να έχει 800.000 λήμματα,πρώτη γλώσσα στον πλανήτη, όταν η αμέσως επόμενη έχει 250.000 λήμματα.
Πως είναι δυνατόν να γράφηκαν τα Ομηρικά έπη περί το 800 π.Χ. όταν δηλαδή έμαθαν να γράφουν οι Έλληνες;

Παρουσιάστηκαν ξαφνικά οι αρχαίοι Έλληνες στο ιστορικό προσκήνιο τον 8ο αιώνα π.Χ., με γλώσσα εκατοντάδων χιλιάδων λημμάτων, που για να δημιουργηθεί απαιτείται γλωσσική προϊστορία τουλάχιστον 10.000 ετών (σύμφωνα με επίσημη αμερικανική γλωσσολογική έκθεση).


Η αγγλική γλώσσα είναι 1.600 ετών και έχει 48% ελληνικές λέξεις με σύνολο λημμάτων 240.000. Η γερμανική είναι 1.700 ετών και έχει 250.000 λήμματα με ελληνικές λέξεις 46%.

Η ομηρική γλώσσα τι ηλικία έχει;
Έμαθαν να γράφουν οι Έλληνες από τους ανατολικούς λαούς και ξαφνικά έγραψαν τα ομηρικά έπη που έχουν ιστορικό βάθος τριών χιλιάδων ετών;

Τι είναι αυτό που προβληματίζει τους ιστορικούς;Μήπως γιατί δεν χάθηκαν στη σκόνη της ιστορίας και οι Έλληνες όπως οι Χαναναίοι, οι Σουμέριοι, οι Βαβυλώνιοι, οι Φοίνικες κλπ.;

 
Τι γράφει το δημοσίευμα πριν δεκαπέντε χρόνια :Το παλιότερο οργανωμένο γραπτό κείμενο που βρέθηκε στη γη της Ευρώπης και χρονολογείται πριν από 7.254 χρόνια(!) από σήμερα αποκαλύφθηκε στη λίμνη της Καστοριάς.

Είναι μια ξύλινη πινακίδα με άγνωστο μήνυμα χαραγμένο από ένα νεολιθικό ψαρά ή έμπορο λιμνιαίου προϊστορικού οικισμού στο Δισπηλιό Καστοριάς,γραμμένο δύο χιλιάδες χρόνια πριν από τα γραπτά ευρήματα των Σουμερίων και τέσσερις χιλιάδες χρόνια πριν από τις κρητομυκηναϊκές πήλινες πινακίδες της γραμμικής γραφής.

Τη συγκλονιστική ανακοίνωση έκανε χθες στη διάρκεια του αρχαιολογικού συνεδρίου για το φετινό ανασκαφικό έργο στη Βόρεια Ελλάδα ο καθηγητής της Προϊστορικής Αρχαιολογίας στο ΑΠΘ κ. Γιώργος Χουρμουζιάδης, που αποκάλυψε το ντοκουμέντο στη διάρκεια ανασκαφικής έρευνας το περασμένο καλοκαίρι.

 Η ξύλινη πινακίδα με την επιγραφή χρονολογήθηκε επακριβώς με τη μέθοδο του άνθρακα-14 στον «Δημόκριτο» στο 5260 (!) π.Χ., δηλαδή στο τέλος της μέσης νεολιθικής περιόδου.

Ο κ. Χουρμουζιάδης με επιστημονικά επιχειρήματα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα χαράγματα της επιγραφής, που είναι οργανωμένα σε στίχους, δεν πρέπει να είναι διακοσμητικά, αλλά «γράμματα» που μπορούν να ενταχθούν στο σύστημα της παλαιοευρωπαϊκής

3 σχόλια:

 1. ΟΛΒΙΟΣ ΟΣΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΗΣ ΕΣΧΕΝ ΜΑΘΗΣΙΝ

  Τα τελευταία χρόνια παρατηρώ την εναγώνια προσπάθεια κάποιων να "ξανα"-ανακαλύψουν τις ρίζες τους και να ανάγουν την Ιστορία του Ελληνισμού ως απαρχή της ιστορίας της ανθρωπότητας...
  ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

  ΔΕΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΠΙΘΑΝΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ.

  Χρειάζεται όμως πρωτίστως νηφαλιότητα και πραγματική γνώση της Ιστορίας για να διαχειριστούμε αυτό το Κεφάλαιο που μας κληροδότησαν οι πρόγονοί μας.

  Ας πάρουμε για παράδειγμα το πως διαχειριζόμαστε το ζήτημα της γραπτής γλώσσας και του Αλφαβήτου. Προσπαθούμε εναγωνίως να βρούμε αποδείξεις για την αρχαιότητα του Ελληνικού Αλφαβήτου και στην προσπάθειά μας αυτή μπορεί να φτάσουμε και σε υπερβολές.
  Πιο συγκεκριμένα πράγματι απ' ότι φαίνεται η ξύλινη πινακίδα που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη του κ.Χουρμουζιάδη φαίνεται να έχει επάνω της χαραγμένους τους πιο παλιούς χρονολογικά χαρακτήρες Αλφαβητικής Γραφής. Προσοχή όμως ο ίδιος ο κ.Χουρμουζιάδης είναι προσεκτικός στη διατύπωση του, μιλάει για την πιο παλιά γραφή που βρέθηκε στον Ελληνικό χώρο και όχι για Ελληνική γραφή, δεν το αποκλείει, απλά δεν είναι σίγουρος.
  Γιατί όμως τόση αγωνία; Γιατί απλά δεν γνωρίζουμε καλά Ιστορία, αλλά και τις άλλες επιστήμες.
  Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά.
  Το Ελληνικό Αλφάβητο και συνεπώς και το Λατινικό και τα Σλαβικά που είναι παιδιά του Ελληνικού πολιτισμού είναι το πρώτο ουσιαστικά ΦΩΝΗΤΙΚΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ (το πρώτο δηλαδή στην ιστορία της ανθρωπότητας που χρησιμοποίησε ξεχωριστούς χαρακτήρες για τα φωνήεντα) που γνώρισε η ανθρωπότητα, και αυτό είναι που το κάνει ΜΟΝΑΔΙΚΟ. Ακόμη και αν καταγόταν από το Φοινικικό, όπως ισχυρίζονται όλοι αυτοί που απεχθάνονται την ιδέα ότι τα επιτεύγματα του σύγχρονου πολιτισμού έχουν τα θεμέλια τους στην Ελληνική Αρχαιότητα,ακόμη επαναλαμβάνω και αν καταγόταν από το Φοινικικό και μόνο η επινόησή του θα έφτανε για να βάλει όποιονδήποτε λαό στο Πάνθεον των πρωτεργατών του σύγχρονου πολιτισμού.
  Σήμερα 2800 μετά την επινόησή του το Ελληνικό Αλφάβητο και τα παιδιά του (Το λατινικό και τα Σλαβικά αλφάβητα) χρησιμοποιούνται από το 80% και πλεον του παγκόσμιου πληθυσμού. Αυτό και μόνον αρκεί.
  Και πάλι όμως επανέρχομαι και λέω ΑΓΕΙ ΕΣ ΦΩΣ ΑΛΗΘΕΙΑΝ Ο ΧΡΟΝΟΣ (Μένανδρος). Λοιπόν δεν είμαι σίγουρος αφού ούτε ο ίδιος ο κ.Χουρμουζιάδης είναι ότι η επιγραφή στο Δισπηλιό είναι η αρχαιότερη Ελληνική γραφή, αλλά είμαι σίγουρος ότι η Αρχαιότερη ΓΡΑΠΤΗ ΓΛΩΣΣΑ που ομιλείται αδιάλλειπτα εδώ και 3500 χρόνια ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ και με αποδείξεις. Ευτυχώς κανένας Ανθέλληνας ή δοσίλογος δεν αμφισβητεί ότι η Γραμμική Γραφή Β' είναι ελληνική.
  ΚΑΙ ΝΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΥΧΕΡΟΙ όσοι ψάχνουμε λίγο παραπάνω τα πράγματα αφού το 2011 ήρθε στο φως από την αρχαιολογική σκαπάνη στην Ίκλαινα της Μεσσηνίας η αρχαιότερη πινακίδα Γραμμικής Β'.
  Η Γραμμική Β' μπορεί να μην είναι αλφαβητική γραφή αλλά είναι ΔΙΕΘΝΩΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ως η αρχαιότερη γραπτή μορφή της Ελληνικής Γλώσσας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Στην παρακάτω διεύθυνση μπορείτε να δείτε την δημοσίευση για την πινακίδα της Ίκλαινας Μεσσηνίας.
  http://hellenicum.wordpress.com/2011/04/10/%CE%B2%CF%81%CE%AD%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%AF%CE%BA%CE%BB%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%B7%CE%BD%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B7-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B1/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Συγγνώμη για το λάθος

  Στην παρακάτω διεύθυνση μπορείτε να δείτε την δημοσίευση για την πινακίδα της Ίκλαινας Μεσσηνίας.
  http://news.nationalgeographic.com/news/2011/03/110330-oldest-writing-europe-tablet-greece-science-mycenae-greek/

  ΑπάντησηΔιαγραφή