Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΚΛΕΦΤΑΡΑΔΕΣ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ


Η ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

ΒΡΕΤΑΝΙΚΕΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΕΣ – Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΒΓΗΚΕ ΣΕ ΒΙΒΛΙΟ… ΠΡΟΧΘΕΣ
Cruel Britannia T-Shirt. A modern-day symbol of Albion in an age of austerity at the fag-end of her Empire; Britannia...


΄Εγινε το βράδυ της Πέμπτης 1.11.2011 στο δυτικό Λονδίνο, η παρουσίαση ενός νέου βιβλίου, πρώτο στο είδος του, του βραβευμένου δημοσιογράφου της εφημερίδας Γκάρτιαν, Ian Cobain, με τίτλο « Cruel Britanniaa secret history of torture”. Εκδόθηκε από τον εκδοτικό οίκο Portobello Books. (Ανταπόκριση της γράφουσας στο Ράδιο Πρώτο το πρωί της Παρασκευής 2.11.2012 από το πρωινό πρόγραμμα του κ. Λάζαρου Μαύρου. Η γράφουσα παρευρέθηκε στην παρουσίαση μαζί με τον ανταποκριτή του ΡΙΚ στο Λονδίνο Τάσο Ζαχαριάδη).
Σύμφωνα με κριτικές το βιβλίο όχι μόνο προβάλει λεπτομέρειες για τις ενοχές της Βρετανίας για βασανισμούς, αλλά και την μακρόχρονη πρακτική της Βρετανίας στο τομέα αυτό, και τα ψέματα των Βρετανών πολιτικών που πάντα έλεγαν και ακόμα λένε, για να καλύπτουν αυτό το κεφάλαιο. ΄Οπως το χαρακτήρισε ο Lieutenant Colonel Nicholas Mercer, “ Το βιβλίο ενοχοποιεί τόσο την βρετανική κυβέρνηση όσο και τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας. Είναι σαν να πετάς μια χειροβομβίδα στην καρδιά του κατεστημένου». Φαίνεται έγραψαν, εκείνοι που είναι αναμεμειγμένοι σε βασανιστήρια τα τελευταία χρόνια δεν έμαθαν τίποτα από το μαύρο παρελθόν μας, το βιβλίο αυτό πρέπει να διαβαστεί τόσο από τους πολιτικούς όσο και από το λαό για να μάθουν για τις 70χρονες βρετανικές βαρβαρότητες.> http://fanoulla.koukouvagia.com/?p=290

ΝΕΑ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ:Το Βρετανικό Συμβούλιο δημιουργεί παράρτημα στα κατεχόμενα!
http://averoph.files.wordpress.com/2012/11/english-flag.jpg?w=240&h=150

Προκλητικό το British Council. Πρωτοφανής κινητοποίηση των φοιτητών μας στο Ηνωμένο Βασίλειο
Απαράδεκτη και προκλητική η ενέργεια του British Council να δημιουργήσει παράρτημά του στα κατεχόμενα. Συνεχίζει τις προκλήσεις με την διοργάνωση εκδήλωσης γνωριμίας με τα Πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου, ξεχωριστή από αυτή που έχει ήδη προγραμματιστεί στις ελεύθερες περιοχές.
Τόσο η οργάνωση ξεχωριστής εκδήλωσης, όσο και η λειτουργία παραρτήματος δίνει κρατική υπόσταση στο ψευδοκράτος και νομιμοποιεί εν μέρει το κατοχικό καθεστώς. Δεν νοείται οργανισμός της εμβέλειας του British Council, ο οποίος διεκπεραιώνεται μέσα από τις έννοιες της παιδείας και της εκπαίδευσης, να προκαλεί με τέτοιου είδους ενέργειες.
Οι φοιτητές του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν ξεσηκωθεί και ενημερώνουν τα Πανεπιστήμια της Αγγλίας με σκοπό την ακύρωση της εκδήλωσης. Καλούν τα Πανεπιστήμια να μην συμμετέχουν σε αυτή την εκδήλωση, όπου στην ουσία νομιμοποιούν το παράνομο καθεστώς στα κατεχόμενα.
Μέτωπο Κυπρίων Φοιτητών
"Παρακαλούνται όλα τα Hellenic & Cypriot Societies των πανεπιστημίων που λαμβάνουν συμμετοχή στην προκλητική εκδήλωση που διοργανώνει το British Council στα κατεχόμενα όπως ασκήσουν πίεση στα πανεπιστήμια τους για να ακυρώσουν τη συμμετοχή τους. Ήδη το University of Lancaster έχει αποσύρει τη συμμετοχή του μετά από πιέσεις που δέχθηκε από το Cypriot Society του. Αυτή η εκδήλωση νομιμοποιεί εν μέρει το ψευδοκράτος και είναι πολύ σημαντικό να καταβάλουμε όλοι την μέγιστη προσπάθεια για να ακυρωθεί.
Καλούμε όλα τα Hellenic & Cypriot Societies των πανεπιστημίων που συμπεριλαμβάνονται στην λίστα να συνδράμουν στη προσπάθεια που καταβάλουμε για ακύρωση της εκδήλωσης ασκώντας πίεση στα πανεπιστήμιά τους. Για τυχόν πληροφορίες ή βοήθεια μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το Κίνημά μας. Τα Πανεπιστήμια είναι τα ακόλουθα,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου