Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

ΕΞΗΧΝΙΑΣΤΗΚΕ Η ΔΟΛΟΦΟΝΊΑ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΎ


Έπειτα από την πολύμηνη έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής εξιχνιάστηκε η υπόθεση δολοφονίας του φαρμακοποιού Σπύρου Πουκαμισά, όπου εμπλέκονται έξι άτομα, τα οποία και συνελήφθησαν.
Πρόκειται για τρεις Έλληνες, δύο άνδρες-αδέλφια και μία γυναίκα, ηλικίας 23, 25 και 18 ετών αντίστοιχα, και τρεις υπηκόους Αλβανίας, δύο άνδρες και μία γυναίκα, ηλικίας 29, 33 και 26 ετών αντίστοιχα.ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΊΑ Η ΔΙΛΕΎΚΑΝΣΗ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥ 

Χθες το πρωί, προσήχθησαν στο Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής οι τρεις Έλληνες και οι δύο από τους τρεις υπηκόους Αλβανίας (η 26χρονη και ο 29χρονος), ενώ χθες το βράδυ συνελήφθη στην περιοχή της Ομόνοιας και ο τρίτος υπήκοος Αλβανίας (33χρονος).
Κίνητρο των δραστών ήταν η ληστεία, καθώς από τον φαρμακοποιό είχαν αφαιρέσει τσάντα που κρατούσε, η οποία περιείχε άγνωστο χρηματικό ποσό.
Την ημέρα εκείνη, ο ένας εκ των δραστών πυροβόλησε και σκότωσε τον φαρμακοποιό, του αφαίρεσε την τσάντα που κρατούσε και, αφού επιβιβάστηκε σε κίτρινο αυτοκίνητο συγκεκριμένης μάρκας, όπου τον ανέμενε συνεργός του, εξαφανίστηκαν.
Στον τόπο της ανθρωποκτονίας, κοντά στο σημείο όπου ήταν σταθμευμένο το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν οι δράστες, είχαν βρεθεί πεταμένα, μεταξύ άλλων, ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου και ένα ζευγάρι μάλλινα γάντια.
Στα γάντια, όπως προέκυψε από την έρευνα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων, εντοπίστηκε στο εξωτερικό μέρος τους βιολογικό υλικό του φαρμακοποιού, ενώ στο εσωτερικό βιολογικό υλικό αγνώστων ανδρών.
Με το παραπάνω βιολογικό υλικό ταυτοποιήθηκε δείγμα αντίστοιχου υλικού που ελήφθη από τον 29χρονο υπήκοο Αλβανίας.
Τρεις μέρες μετά την ανθρωποκτονία και συγκεκριμένα τις πρώτες πρωινές ώρες της 16ης Ιουνίου, βρέθηκε στη Νέα Κηφισιά, ολοσχερώς καμένο, ένα κίτρινο αυτοκίνητο ίδιας μάρκας με εκείνο με το οποίο είχαν διαφύγει μετά τη δολοφονία του φαρμακοποιού οι δράστες.
Από την έρευνα, προέκυψε ότι το αυτοκίνητο ανήκε στην 26χρονη υπήκοο Αλβανίας, η οποία είχε καταγγείλει την κλοπή του λίγες ώρες μετά τη δολοφονία.
Ειδικότερα,
• Ο 29χρονος και ο 33χρονος, υπήκοοι Αλβανίας, ήταν εκείνοι που αποφάσισαν και πραγματοποίησαν τη ληστεία.
• Η 26χρονη υπήκοος Αλβανίας, φίλη του παραπάνω 29χρονου, κατέθεσε ψευδώς αφενός μεν πως εκείνος βρισκόταν μαζί της την ημέρα της ανθρωποκτονίας, αφετέρου δε - κατόπιν συνεννόησης μαζί του- την κλοπή του οχήματός της, ώστε να ενισχύσει το άλλοθί του και να αποπροσανατολίσει τις έρευνες της αστυνομίας.
• Τέλος, ο 23χρονος ήταν εκείνος που μετέφερε το αυτοκίνητο της διαφυγής των δραστών σε ερημική τοποθεσία στην περιοχή της Νέας Κηφισιάς, όπου, αφού το περιέλουσε με πετρέλαιο, το έκαψε, ώστε να εξαφανίσει κάθε ίχνος.
• Μαζί του βρίσκονταν ο 25χρονος αδελφός του και η 18χρονη φίλη του.
Εις βάρος των τριών υπηκόων Αλβανίας (29χρονου, 33χρονου και 26χρονης) καθώς και του 23χρονου Έλληνα έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης και κρατούνται.
Οι άλλοι δύο Έλληνες (18χρονη και 25χρονος) κατηγορούνται για πράξεις πλημμεληματικού χαρακτήρα.

1 σχόλιο: