Την αντίθεσή του με την παραχώρηση του όρου Μακεδονία εξέφρασε για μια ακόμα φορά ο κυβερνητικός εταίρος και υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος, τονίζοντας όμως ότι δεν θα ρίξει την κυβέρνηση. Σε μια ακόμη θλιβερή παράσταση, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ υποδύθηκε το ρόλο του «καλού πατριώτη» σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, ένα… θεατρικό έργο που παίζεται τους τελευταίους μήνες γύρω από το «Μακεδονικό».

«Είμαστε καταστατικά αντίθετοι και δεν πρόκειται να δεχθούμε την παραχώρηση του όρου Μακεδονία», επανέλαβε ο κυβερνητικός εταίρος και υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος, τονίζοντας ότι «δεν πρόκειται ποτέ να κάνω τίποτα».
Δεν έχουμε λαϊκή εντολή να στηρίξουμε την παραχώρηση του όρου Μακεδονία υποστήριξε, τονίζοντας ότι η συμφωνία αναμένεται να έρθει στην Ελλάδα τον Μάιο του 2019. Υποστήριξε ότι δεν θα ρίξει την κυβέρνηση καθώς αυτή θα είναι η τρίτη επιλογή του, όμως θα ζητήσει τη διενέργεια δημοψηφίσματος ώστε να αποφασίσει ο ελληνικός λαός ή μετάθεση της όποιας απόφασης μετά το τέλος της τετραετίας.
«Δεν έχουμε τη λαϊκή εντολή να συνεχίσουμε», είπε και πρόσθεσε ούτε μακεδονική εθνότητα υπάρχει ούτε μακεδονική γλώσσα υπάρχει».
Κι όλα αυτά την ώρα που οι ξένοι μιλούν για ολοκλήρωση της διαδικασίας κύρωσης της συμφωνίας μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου, επομένως τότε πρέπει και η Ελλάδα να φέρει στη βουλή το θέμα. Από την άλλη, ο κ. Καμμένος κάνει ότι δεν γνωρίζει τις δηλώσεις Στόλτενμπεργκ που ουσιαστικά μίλησε για επιτάχυνση της διαδικασίας ένταξης της ΠΓΔΜ στη συμμαχία. Επίσης, μόλις πριν από λίγες ώρες ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης ισχυρίστηκε ότι δεν έχουμε να δώσουμε κάτι στους Σκοπιανούς μιας και δεν ξέρει κάποια μακεδονική γλώσσα να μιλιέται στην Ελλάδα.

Για στρατιωτικούς

«Η απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών έγινε χωρίς ανταλλάγματα κάτω ή πάνω από το τραπέζι» είπε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός ΕΘνικής Αμυνας Πάνος  κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ, χαρακτηρίζοντας σημαντική την ομόφωνη στήριξη της ΕΕ.
Επεσήμανε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι «να έχουμε καλές σχέσεις με την Τουρκία», τονίζοντας ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να εκχωρήσουμε ούτε ένα χιλιοστό εθνικής κυριαρχίας.