Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΖΑΚ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ‘’ΜΕ ΨΥΧΡΑΙΜΗ ΜΑΤΙΑ’’Έχουμε να λέμε για Δημοσιογραφικό Φιάσκο, δυστυχώς..

Ρεπορτάζ Για Την Ένωση Συντακτών : Παναγιώτα Βασιλοπούλου: Αξιωματούχος Δημοσιογράφος ΕΣΔ

Πρώτα θέλω να γράψω για τα συλλυπητήρια μου για το θάνατο του Ζάκ Κωστόπουλου, σε οικείους συγγενείς και φίλους .
Σε ένα Δημοσιογραφικό φιάσκο έπεσαν οι δημοσιογράφοι, μετά λύπης μου παρακολουθώ , τόσες μέρες . Δεν θα δημοσιοποιήσω καμία φωτογραφία , κανένα βίντεο , που να μαρτυρά το συμβάν.
Αν μη τι άλλο μόνο , κατ εμέ , το βίντεο κακώς ανακυκλώνεται από τα ΜΜΕ και το δημοσιογραφικό κόσμο.
Με την πένα μου , πριν ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία από τους κρατικούς φορείς , συλλογής στοιχείων για την υπόθεση , δεν μπορώ να γράψω τίποτα δημοσιογραφικά .

Έχω και την Επιστημονική
τοποθέτηση
Της Επιστήμονα Αγγελική Καρδαρά.
 
Έχω και την Επιστημονική τοποθέτηση Της Επιστήμονα Αγγελική Καρδαρά , Αντλώντας ως πηγή πληροφόρησης το εξής link :

Λεκτική Βία – Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου- της Αγγελικής Καρδαρά. 
''Αγγελική Καρδαρά

Η Αγγελική Καρδαρά είναι Δρ Τμήματος ΕΜΜΕ - Φιλόλογος. Συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Αθηνών στο πλαίσιο των elearning προγραμμάτων, έχοντας αναλάβει (συγγραφή και εκπαίδευση) τα εκπαιδευτικά προγράμματα «ΜΜΕ και Εγκληματικότητα: το έγκλημα ως είδηση και ως μήνυμα» και «Αστυνομικό και Δικαστικό Ρεπορτάζ» (Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος: Καθηγητής Γιάννης Πανούσης). Συνεργάζεται επίσης με το Κέντρο Μελέτης του Εγκλήματος (ΚΕ.Μ.Ε.), όπου είναι εισηγήτρια σεμιναριακών μαθημάτων με θεματική «Το Έγκλημα στο Αστυνομικό και Δικαστικό ρεπορτάζ». Δίδαξε δημοσιογραφία στο Κολλέγιο Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας (CPJ Athens/University of Wolverhampton) στο προπτυχιακό και μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών. Από το 2013 έως το 2016 έδινε διαλέξεις στο Τμήμα ΕΜΜΕ του Παν/μίου Αθηνών, με αντικείμενο "Εγκληματολογία & ΜΜΕ". Ασχολείται με την εγκληματολογική έρευνα και τη συγγραφή.''
Συνεχίζω με τις δικές μου εκτιμήσεις . Αυτό ένας Αστυνομικός και Δικαστικός Ρεπόρτερ το ξέρει πολύ καλά . Να επαναλάβω τα όσα ήδη έχουν συμβεί κι έχουν ειπωθεί δεν ωφελούν κανέναν. Το κοινό βλέπει τόσες μέρες εικόνες φρίκης και απορώ αν ο καθένας έχει ήδη γίνει ήδη δικάσει ή καταδικάσει, κάτι που ένας αστυνομικός και δικαστικός Ρεπόρτερ δεν κάνει στην πορεία του. Εν αρχή το Ρεπορτάζ παρουσιάστηκε με καμάρι ''Πως ένας κοσμηματοπώλης , αφόπλισε το ληστή που μπήκε να τον κλέψει '''. Ειδοποιήθηκαν οι Αστυνομικές Αρχές για ληστεία . Αποτέλεσμα της  συμπλοκής ήταν , πως ο δράστης άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο . Αν όμως λέγαν : ο φερόμενος ως δράστης ο Ζάκ , τότε το φιάσκο δεν θα υπήρχε δημοσιογραφικά. Κι εδώ έρχεται η δημοσιογραφική  τραμπάλα 
΄΄΄ο Ζάκ από ''δράστης''( φερόμενος ως δράστης γράφουμε η νέα γενιά  Αστυνομικών & Δικαστικών Ρεπόρτερ  γίνετε ''θύμα και το ''θύμα'' ο κοσμηματοπώλης γίνεται ''δράστης '' . Μια εγκληματολογικά υπόθεση που στην αρχή φαινόταν εγκληματολογικά ως έγκλημα ''Κατά ιδιοκτησίας '' , όλοι δημοσιογραφικά κινούνται σε ένα δίπολο σχοινί , υπέρ και κατά . 
Εδώ θα προσθέσω πως , αν δεν γνωρίζεις αυτοάμυνα , να ξέρεις πως να αφοπλίσεις κάποιον , που αφοπλίζω σημαίνει γνωρίζω πως σώζω τη ζωή μου και δεν προκαλώ θάνατο στον άλλον. Το να χτυπάμε όπου λάχει φυσικά μπορεί να επιφέρει το θάνατο. Συνεπώς η '' Αυτοάμυνα '' είναι πως  ή προλαβαίνω να απομακρυνθώ , ή αν δεν προλάβω , δεν επιτίθεμαι , ξέρω όμως ν ακινητοποιήσω τον άλλον αμυνόμενος . 

Συνεπώς τα γεγονότα ήδη, τα ξέρετε αναγνωστικό κοινό, ως Αστυνομικός και Δικαστικός Ρεπόρτερ , βλέπω μόνο ατοπήματα και ακούω γρήγορες κατηγορίες και ‘’ δικαστικές αποφάσεις ‘’ από μη λειτουργούς της Θέτιδος. Παρακαλώ ας μην μας διαφεύγει το Τεκμήριο Της Αθωότητας , όσον αφορά στον κοσμηματοπώλη , όσο και για το Ζάκ , που είναι Θεσπισμένο από :
Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Άρθρο 02 – Τεκμήριο αθωότητας
(άρθρο 3 της Οδηγίας 2016/343/ΕΕ)
Στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας προστίθεται νέο άρθρο 27Α με το εξής περιεχόμενο: «Οι ύποπτοι και οι κατηγορούμενοι τεκμαίρονται αθώοι μέχρις ότου αποδειχτεί νομίμως η ενοχή τους με την έκδοση αμετάκλητης καταδικαστικής απόφασης».


Από όλο αυτό το φιάσκο στο Πανελλήνιο , υπάρχει ένας νεκρός και αυτό πρέπει να μας κάνει δημοσιογραφικά , πολύ πιο προσεχτικούς .
Όλα έπρεπε να γίνουν πιο μελετημένα , και φυσικά ακόμα μια φορά φάνηκε πόσο αδηφάγος είναι ο κόσμος της δημοσιογραφίας , μπροστά στην αγορά ενός αιματηρού βίντεο και να ανακυκλώνεται συνεχώς , συνεχώς , συνεχώς .
Μετά από χρόνια , που εγκληματολογικά θα αναλυθεί αυτή η περίπτωση είμαι σίγουρη πως πολλά λάθη θα αποδοθούν. Γι΄αυτό είμαι μόνο σίγουρη .
Είναι μια πολύ δύσκολη υπόθεση , που διόλου εύκολο δεν είναι να το χειριστώ γι΄ αυτό , με αυτό το αίσθημα μεγίστης ευθύνης και είμαι πολύ πολύ προσεχτική ως οφείλω. Πάντα ο Αστυνομικός και Δικαστικός Ρεπόρτερ , δεν υιοθετεί τίποτα , βλέπει το κοινωνικό πρόβλημα , το αναλύει ,όταν βάλει όλα τα στοιχεία κάτω και τα μελετήσει σωστά , ακροβατώντας πάντα σε ένα τεντωμένο σχοινί πως , ίσως ακόμα κι αν υπάρχει Δικαστική απόφαση , τίποτα δεν αποκλείει πως όλα μπορεί να αναιρεθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου