Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

ΚΟΥΛΟΥΒΑΧΑΤΑ ΕΓΙΝΕ Η ΜΟΝΑΔΑ ΖΑΚΧΑΡΕΩΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ!

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΒΡΟΥ ΔΗΜΟΣΧΑΚΗΣ 
ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΙ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΤΣΙΠΡΑ

Ο ΔΗΜΟΣΧΑΚΗΣ …ΔΗΜΟ...ΧΑΣΚΕΙ ΣΤΟ ΕΒΡΟ…

10878374_1510470532553081_1969076786_o.jpg (1357×2048)ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ  ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΔΗΜΟΣΧΑΚΗ
Στρατηγός ε.α ΔΗΜΟΣΧΑΚΗΣ Αναστάσιος Επίτιμος Αρχηγός ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Γεννήθηκε 19/11/1955 στο Ισαάκιο Διδυμοτείχου Έβρου.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ
Αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ το 1977.
Φοίτησε σε Σχολές Μετεκπαίδευσης της Ελληνικής Αστυνομίας και του Γεν. Επιτελείου Στρατού. Μετεκπαιδεύτηκε σε 
Αστυνομικές Σχολές του εξωτερικού όπως της Αγγλίας, Αμερικής, Γερμανίας σε θέματα διαχείρισης κρίσεων, κρατικής ασφάλειας, εγκληματικότητας και οδικής ασφάλειας. Συμμετείχε σε ομάδες εργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και κάθε τρίμηνο στη TASK – FORCE στο Συμβούλιο Αρχηγών Αστυνομιών Κρατών Μελών της Ε.Ε.-Προχώρα μωρέ και μην…ΑΠΚΑΖΕΙΣ ….ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ!

O EΒΡΙΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ κ. ΔΗΜΟΣΧΑΚΗΣ ,,,ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΙ ΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

ΘΕΜΑ: Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης: τέσσερις παραιτήσεις διοικήσεων δυναμιτίζουν το μέλλον της εταιρείας.
Γραπτή Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αλλά και τον Υπουργό  Οικονομίας, κατέθεσε ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης που αφορά στις τρέχουσες δυσάρεστες εξελίξεις στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης.

Μετά την παραίτηση της διοίκησης της βιομηχανίας, η οποία είναι η τέταρτη στην σειρά μέσα σε δυο χρόνια, διακόσιοι τριάντα μόνιμα εργαζόμενοι, 400 εποχιακοί αλλά και 3.000 τευτλοπαραγωγοί παρακολουθούν με κομμένη ανάσα τις εξελίξεις, αβέβαιοι για το μέλλον της εταιρείας και των οικογενειών τους.
Αποδεικνύεται δυστυχώς ότι δεν υπάρχει υπεύθυνος σχεδιασμός για τον μέλλον της επιχείρησης, δεν προηγήθηκαν οι απαραίτητες μελέτες για την εξυγίανση και εξασφάλιση της βιωσιμότητας της εταιρείας, δεν διασφαλίστηκε ένα πλάνο διακανονισμού των οφειλών προς την πιστώτρια τράπεζα παρά μόνο επιπόλαιες κινήσεις επικοινωνιακής στόχευσης.
Ο υπουργός καλείται να δώσει υπεύθυνες απαντήσεις στην τοπική κοινωνία της Ορεστιάδας, στους μόνιμους κι εποχιακούς εργαζομένους στο εργοστάσιο, αλλά και σε όλους τους τευτλοπαραγωγούς της Θράκης για το μέλλον του εργοστασίου και το μέλλον των οικογενειών τους. Το εργοστάσιο της Ορεστιάδας αποτελεί βασικό πυλώνα της τοπικής οικονομίας, συντηρώντας πολλές οικογένειες εδώ και δεκαετίες, ενώ η δυσπιστία των τευτλοπαραγωγών στις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις έχει επιβεβαιωθεί με το χειρότερο τρόπο.
Επιπλέον για χάρη της διαφάνειας ο υπουργός οφείλει να απαντήσει στην σκανδαλώδη φημολογία που αφορά στον διορισμό ατόμων στην νέα διοίκηση της εταιρείας, με προϋπόθεση την συγκατάθεσή τους στην πώληση των κερδοφόρων ελληνικών εργοστασίων ζάχαρης στην Σερβία.


Ακολουθεί αναλυτικά η Ερώτηση:


ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ:       1. Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
                   2. Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού

ΘΕΜΑ:  Εργοστάσιο Ζάχαρης Ορεστιάδας - Η Ε Β Ζ χωρίς διοίκηση για τέταρτη φορά μέσα σε δυο χρόνια!

Η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης δυστυχώς μπαίνει σε νέες περιπέτειες μετά την νέα παραίτηση της τελευταία Διοίκησής της. Η Διοίκηση αυτή υπήρξε η τέταρτη μέσα σε διάστημα δύο ετών που αναλαμβάνει να λειτουργήσει τα εργοστάσια αλλά στην πορεία εγκαταλείπει το έργο της.

Μέσα σε δυο χρόνια και μετά από μεγαλοστομίες σχετικά με την επαναλειτουργία των εργοστασίων βρισκόμαστε πάλι στο ίδιο σημείο, όπου ουσιαστικά δεν μπορεί να προχωρήσει η λειτουργία της βιομηχανίας καθώς οι διοικούντες παραιτούνται ο ένας μετά τον άλλο. Διακόσιοι τριάντα μόνιμοι εργαζόμενοι, 400 εποχιακοί και 3.000 περίπου τευτλοπαραγαγωγοί περιμένουν υπεύθυνες λύσεις κι απαντήσεις.

Από τις εξελίξεις αποδεικνύεται περίτρανα ότι δεν υπήρξε ουσιαστικός σχεδιασμός για την επαναλειτουργία της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, δεν προηγήθηκε σοβαρή οικονομοτεχνική μελέτη  η οποία να προβλέπει τον διακανονισμό των οφειλών της βιομηχανίας προς τις πιστώτριες τράπεζες που να εξασφαλίζει την εξυγίανση και την βιωσιμότητα της εταιρείας.

Η σημασία της Βιομηχανίας για την στήριξη των τοπικών κοινωνιών αλλά και το γεγονός της κυκλοφορίας ζάχαρης ελληνικής προέλευσης στην αγορά μας είναι θεμελιώδης, λαμβάνοντας υπόψιν το εμπορικό ισοζύγιο της χώρας μας. Όπως εναγωνίως αναφέρεται και στο Δελτίο Τύπου των εργαζομένων της βιομηχανίας (επισυνάπτεται), οι περιπέτειες της εταιρείας αποτελούν ένα έργο-εφιάλτη το οποίο παρακολουθούν σε επανάληψη οι εργαζόμενοι που ζουν σε καθεστώς ομηρίας αλλά και οι καλλιεργητές-τευτλοπαραγωγοί.

Δυστυχώς η δυσπιστία των καλλιεργητών και η άρνησή τους να αυξήσουν τις εκτάσεις τευτλοκαλλιέργιας στα αναγκαία για την βιωσιμότητα των εργοστασίων, επιβεβαιώθηκε περίτρανα με την μη έγκαιρη καταβολή των οφειλόμενων σε αυτούς χρημάτων, αποτρέποντάς τους από το να ξανακαλλιεργήσουν τεύτλα.

Επιπλέον οι κάτοικοι της Ορεστιάδας, αλλά και των άλλων περιοχών όπου λειτουργούν τα λοιπά εργοστάσια, περιμένουν εναγωνίως την εποχιακή εργασία που προσφέρει η καμπάνια του εργοστασίου για να ενισχύσουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό τους.

Λαμβάνοντας υπόψιν τα παραπάνω καλείται ο Υπουργός να απαντήσει στα εξής ερωτήματα:

1.    Για ποιους λόγους παραιτούνται οι διοικήσεις της βιομηχανίας; Πώς θα ορθοποδήσει μια εταιρεία που αλλάζει διοίκηση κάθε έξι μήνες;
2.    Ποιός είναι ο σχεδιασμός για το μέλλον της βιομηχανίας, για τους εργαζόμενους και τους παραγωγούς;
3.    Έχει υπάρξει διακανονισμός οφειλών με την πιστώτρια τράπεζα; Αν ναι, ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα εξυγίανσης και οι προοπτικές βιωσιμότητας;
4.    Πως θα ξεκινήσει η παραγωγική διαδικασία του Εργοστασίου της Ορεστιάδας χωρίς διοίκηση;
5.    Αληθεύει ότι πραγματοποιούνται συχνά συσκέψεις με θέμα την κατάσταση που επικρατεί στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, στις οποίες μετέχουν και Βουλευτές των περιοχών που βρίσκονται τα εργοστάσια; Μπορείτε να μας ενημερώσετε για το περιεχόμενο αυτών των συσκέψεων;
6.    Ευσταθεί η πληροφορία ότι ψάχνετε να βρείτε «προθύμους», δηλαδή άτομα που θα αποτελέσουν το 5ο ΔΣ της Ε Β Ζ, κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής σας θητεία, με τον όρο να υπογράψουν την πώληση των κερδοφόρων εργοστασίων της εταιρείας στη Σερβία;Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου