Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ: ΘΕΛΟΥΝ ΜΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΕΥΝΟΥΧΙΣΜΕΝΗ


Σχολιάζοντας την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη, ο πρώην Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:





Δηλώσεις του Παναγιώτη Ψωμιάδη στην Ένωση Συντακτών Διαδικτύου:

Ρεπορτάζ: Παναγιώτα Βασιλοπούλου : Δημοσιογράφος ΕΣΔ  

«Η συστηματική απαξίωση των στελεχών και του έργου της Ελληνικής Αστυνομίας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Στη μνήμη των δεκάδων αστυνομικών –πάνω από 100- που έχουν πέσει εν ώρα καθήκοντος τις τελευταίες δεκαετίες, θα περίμενε κανείς να γίνουν πράξη οι δεσμεύσεις της Πολιτείας για ουσιαστική, έμπρακτη ενίσχυση της αποστολής της ΕΛ.ΑΣ.
Δυστυχώς, η πραγματικότητα μας διαψεύδει: ο οικονομικός στραγγαλισμός του Σώματος αποτυπώνεται στις 1500 κενές οργανικές θέσεις μόνο στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, στα 150 και πλέον περιπολικά και στις 60 μηχανές που βρίσκονται στο συνεργείο γιατί δεν υπάρχουν κονδύλια για τη συντήρηση και την επισκευή τους, στην απουσία συνεργείων καθαριότητας από τη ΓΑΔΘ και τα αστυνομικά τμήματα που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τη δημόσια υγεία, στην υποχρέωση των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ να αγοράζουν μόνοι τους τις στολές τους…

Να θυμίσω μόνο πως ως Διοίκηση στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης είχαμε προμηθεύσει με 20 ζευγάρια μπότες το προσωπικό της ΔΙΑΣ και με υλικοτεχνικό εξοπλισμό περιπολικά της Άμεσης Δράσης, πλην όμως, δεν μπορούμε να υποκαταστήσουμε το κράτος.

Την ίδια ώρα, με τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού και στην Τροχαία, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των στελεχών, είναι αδύνατο να κατασταλεί το οξύ κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης. Αυτό πουπροκύπτει είναι σαφές, οι μνημονιακές λογικές και πολιτικές ισοπέδωσαν την Ελληνική Αστυνομία.
Κάποιοι, εξαιτίας και των ιδεολογικών εμμονών τους, θέλουν μια Αστυνομία αδύναμη και ευνουχισμένη. Ας καταλάβουν επιτέλους πως και οι Αστυνομικοί είναι δικά μας παιδιά, είναι αυτοί που με μισθούς...................



Ρεπορτάζ: Παναγιώτα Βασιλοπούλου : Δημοσιογράφος ΕΣΔ  



```````````````````````````````````````````````````````
..Μια γυναίκα που ενεργεί Μεγαλόψυχα, 
σκέφτεται και Μεγαλόψυχα..



ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ - ΜΕΛΛΙΝΑ ΜΠΟΤΕΛΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ

ΤΗΝ ΕΣΔ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΔ


Η ζωή μας, μέσα από την Τέχνη , αποκτά υψηλότερα νοήματα και πόσο μάλλον όταν οι άνθρωποι που την εκπροσωπούν έχουν πολλά να μας πουν , μέσα από την πορεία τους και την προσφορά τους . Μια γυναίκα , εκπρόσωπος των Τεχνών, όπως της Υποκριτικής Τέχνης ,μα και ως ερμηνεύτρια με τη μελωδική, χαρισματική φωνή της , και το ταλέντο της στο κλασικό μπαλέτο της Λυρικής Σκηνής , έχουν για σημείο αναφοράς , το όνομα «Μελίνα Μποτέλλη».
..Μια γυναίκα που ενεργεί Μεγαλόψυχα,
σκέφτεται και Μεγαλόψυχα..
.
Η έννοια Άνθρωπος του Πολιτισμού, αυτοδεσμεύεται στο σεβασμό της αρετής της και οικειοθελώς και με πολύ χαρά κι αγάπη , αντιπροσωπεύει με εντιμότητα την κοινωνική πρόοδο. Ναι λοιπόν , η Μελίνα Μποτέλλη , συναφώς με όλα τα παραπάνω είναι η επ’ άξια πραγματικότητα ενός Πολιτισμένου Ανθρώπου . 
Θέλω πρώτα να καταθέσω τον θαυμασμό μου και την εκτίμηση μου ,σε μια γυναίκα , κυρία , που το ενεργητικό της δεν μπορεί να διαψεύσει όσα για σας γράφω. Είναι μεγάλη μου χαρά η συνέντευξη μας και θέλω να σας ευχαριστήσω. Μεγαλωμένη μέσα στην Τέχνη , με γονείς την Φοίβη Νικολαϊδου , τη μητέρα σας και πατέρας σας ο Τριαντάφυλλος Μποτέλλης κι οι δυο σας γονείς φιλότεχνοι και ο παππούς σας Μελής Νικολαΐδης , θεμελιωτής της Κυπριακής Λογοτεχνίας . Ο πατέρας σας ήρωας του Ελληνοαλβανικού πολέμου . Έτσι με τον αδερφό σας Εμμανουήλ ακολουθούσατε τους γονείς σας σε λογοτεχνικές βραδιές , θεατρικές παραστάσεις , εικαστικές εκθέσεις. Όσο εξελίσσεται η συνέντευξη , έχω πολλά ακόμα να ρωτήσω , από τότε έως και σήμερα.
ΑΠΟ ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΩΝ ΚΕΡΙΩΝ 
ΕΡΩΤΗΣΗ 1 : Χαρισματική και ταλαντούχα , επαγγελματίας στο μπαλέτο από τα δεκατέσσερα σας , με υποτροφία για τη Γαλλία για το ταλέντο σας , που λόγω της απώλειας του πατέρας σας , ήταν ο λόγος που δεν φύγατε. Ήταν όμως κι ο λόγος για την τόσο επιτυχημένη πορεία σας εδώ στην Ελλάδα;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ 1: όποτε ακούω η διαβάζω για μένα,τόσο επαινετικά λόγια αισθάνομαι αυτό που λέγεται <<φυσική αιδώς>>,σαν παιδί έξι ετών.Είναι κάτι που δεν έχω ξεπεράσει με τα χρόνια.Ο ξαφνικός θάνατος του μπαμπά μας ήταν συθέμελος σεισμός στη ζωή μας.Ομως έτσι γίναμε πολύ δυνατοί.Άλλωστε του είχα δώσει υποσχέσεις όταν ‘’έφευγε’’,που τις έκανα πραγματικότητα.Μόνο που μου έλειπε αφάνταστα ,ιδιαίτερα σε όλες μου τις επιτυχίες.
ΕΡΩΤΗΣΗ 2: Απολυτήριο Λυκείου Τοσιτσείου – Αρσάκειου με Άριστα , Εισαγωγή και Εγγραφή στο Πάντειο Πανεπιστήμιο . Αρίστευση στην Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου . Επαγγελματικό δίπλωμα Χορεύτριας –Καθηγήτριας Ρυθμικής και κλασσικού μπαλέτου με Άριστα. Μια γυναίκα των θαυμάτων , το λιγότερο που μπορώ να διατυπώσω . Με απλά λόγια διόλου εύκολη υπόθεση , ή μια πρώιμη επαφή με το τι θα ακολουθούσε στο μέλλον σας ;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ 2 : Πιθανόν.Για μένα ήταν η συνάντησή μου με τους δασκάλους μου,τους εξ ίσου σημαντικούς με τους γονείς μου.Κι ένα παντοτινό ευχαριστώ σε αυτούς που βόηθησαν στην καλλιέργεια των ταλέντων που μου έδωσε ο Θεός.Ο Μέγας Νους δίνει προίκα σε όλους μας.
ΕΡΩΤΗΣΗ 3: Με όλη την ψυχή σας , πρεσβεύσατε πάντα τον Πολιτισμό , την προσφορά σας για έναν καλύτερο κόσμο μέσω του συνολικού σας μέχρι στιγμής έργου , υπήρξαν φορές που η επιτυχία ήταν απλώς μια μεθόδευση να περάσετε μηνύματα ζωής , μηνύματα ουσίας για την ανθρώπινη εξέλιξη, της αρετής και της αγάπης;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ 3: Είχα πάντα τη μεγάλη πολυτέλεια να επιλέγω τις δουλειές μου,και ας διακινδύνευα το ψωμί μας,μια που πάντα προστάτευα τη μαμά μου.Σε όλες τις δουλειές μου θέλω να περνά το μήνυμα της αγάπης.
ΕΡΩΤΗΣΗ 4: Οι Εκλογές του 2015 . Για να εξισωθεί και να αμβλυνθεί η διαφορά έτσι ώστε να πάψουν να υπάρχουν πολύ φτωχοί και πολλοί πλούσιοι , ει δυνατόν να πάψει αυτό το αποτέλεσμα με σκεπτόμενους, υπεύθυνους , ανθρώπους σε ανάλογες θέσεις; Η Τέχνη και τα υψηλά ιδανικά βοηθούν την όλη κατάσταση;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ 4: Δυστυχώς οι καλλιτέχνες της χώρας μας, σαν ενιαίο σύνολο δεν πήραν θέση υπέρ του λαού.Μια μία φωνή μόνη της δεν αρκεί και ούτε έχει δύναμη.Παλαιότερα γινόντουσαν πορείες και συναυλίες για το λαό.Τώρα ;Παίρνουν θέση υπέρ της Ελλάδας ξένοι διανοούμενοι.Οι Έλληνες που είναι;Για μένα όσο υπάρχει έστω και ένα παιδί που πεινάει ο οικονομικός πλούτος είναι ΄΄ύβρις΄΄.
ΕΡΩΤΗΣΗ 5: Κατά έναν μοναδικό τρόπο , ο απρόσβλητος πυρήνας της αρετής σας , σας έχει επιτρέψει ότι κάνατε και ότι κάνετε να γίνεται διατηρώντας τον αυτοσεβασμό σας και την αξιοπρέπεια σας . Δεν είναι μια απλή συμπεριφορά αυτό σε σας , αλλά ολόκληρη στάση ζωής . Με απλά λόγια πως η Μελίνα Μποτέλλη διαμόρφωσε το χαρακτήρα της τόσο ακέραιο ;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ 5: Η οικογένεια ,οι γονείς και οι δάσκαλοι,όπως σας είπα διαμορφώνουν το χαρακτήρα ενός παιδιού.Τα βιώματα και οι αγώνες για ζωή διαμορφώνουν το χαρακτήρα ενός ανθρώπου.Στη δική μου περίπτωση για ό,τι καλό στο χαρακτήρα μου,καθοριστική ήταν κυρίως η μαμά μου,άνθρωπος χαρισματικός και βαθειά καλλιεργημένος.
ΕΡΩΤΗΣΗ 6.:Με τι ασχολείστε αυτή την περίοδο; ΑΠΑΝΤΗΣΗ:με μουσικά-θεατρικά αφιερώματα σε δύο μεγάλους Έλληνες καλλιτέχνες.Την παράσταση <<ΠΑΜΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ>>αφιέρωμα στο ΜΑΝΟ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ και <<ΦΩΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑΣ>> αφιέρωμα στη ΣΟΦΙΑ ΒΕΜΠΟ. Επίσης με τη μουσική –θεατρική παράσταση <<ΣΤΩΝ ΚΕΡΙΩΝ ΤΟ ΦΩΣ>>.
ΕΡΩΤΗΣΗ 7: Αξιότιμη κυρία Μελίνα Μποτέλλη , σας ευχαριστώ εκ μέρους των αναγνωστών για την από ψυχής συνέντευξη μας . Σας ευχαριστώ κι εγώ προσωπικά , που μετά λύπης μου κλείνει κάπου εδώ η συνέντευξη , «η αλήθεια είναι πως είχα πολλά ακόμα να σας ρωτήσω» , όμως για να κλείσουμε γλυκά αυτήν την ανθρώπινη συνέντευξη , να σας ζητήσω να μας πείτε κάτι για το αγαπημένο σας κοινό και τι δεν τους έχετε ξαναπεί που θα τους το λέγατε τώρα;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ 7 :θα ήθελα να είμαι γερή και να μπορέσω να γυρίσω όλοι την Ελλάδα τραγουδώντας.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ : ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΕΣΔ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΔ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου