Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Άνθιμος στο Ράδιο Θεσσαλονίκη: Είδος ασθενείας η ομοφυλοφιλία(ΗΧΗΤΙΚΟ)

Αρρώστια χαρακτήρισε την ομοφυλοφιλία ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, σχολιάζοντας την ψήφιση του νομοσχεδίου περί ταυτότητας φύλου στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και τους Στέφανο Διαμαντόπουλο και Χρήστο Νικολαΐδη.

«Είναι ένα είδος ασθενείας ας πούμε. Εάν για παράδειγμα ένα παιδί γεννηθεί με πρόβλημα στο πόδι του και κουτσαίνει δεν θα το κάνουμε θεραπεία δεν θα το αποδεχθούμε. Η Σύνοδος λέει όχι σε περιπτώσεις που έχουν ξεχωριστά γνωρίσματα», είπε χαρακτηριστικά ο ιεράρχης.
Όπως είπε είναι δικαίωμα του προσώπου για τον εαυτό του να καθορίζει αυτά που τον απασχολούν ή τον προβληματίζουν ή του είναι εμπόδιο στη ζωή.
«Αυτά μόνος του δεν μπορεί να τα διορθώσει, πρέπει να πάει ή στον γιατρό του ή στον πνευματικό του και να πει ότι έχει πρόβλημα πχ με την ανδρική του υπόσταση», είπε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί ο πνευματικός να τον διώξει ή να τον κάνει να χάσει την ελπίδα του.
Σχολιάζοντας τη συζήτηση και την ψήφιση στη Βουλή επισήμανε ότι «το συγκεκριμένο θέμα έπρεπε να συζητηθεί διεξοδικά με επιστήμονες και να υπάρξει και η άποψη εκπροσώπου της εκκλησίας».
Όπως είπε τη στιγμή που η κοινωνία που ταλαιπωρείται από οικονομικά προβλήματα «δεν μπορεί να δημιουργείται ένα θέμα "πολυτελείας" που διχάζει τον κόσμο».
Σχολιάζοντας την κυβέρνηση γενικότερα ο μητροπολίτης είπε ότι αυτή σχολιάζεται από τον κόσμο ως «κομμουνιστική» και ότι ένα μεγάλο ποσοστό των κυβερνητικών δεν θέλει την εκκλησία. Ο ίδιος προσπαθεί να κρατήσει μια γραμμή που κρατείται από την Ορθόδοξη Εκκλησία, επισημαίνοντας τη σημαντική ενίσχυση που δίνει στο Ορθόδοξο δόγμα η Ρωσία.

http://www.thessnews.gr/article/55219/anthimos-sto-radio-thessaloniki-eidos-astheneias-i-omofylofiliaichitiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου