Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

TA ZAXAΤΟΠΛΑΣΤΕΙΑ,,,, MAX PERRY ΥΠΟ ΔΙΑΛΥΣΗ....

Νέο σοκ στην αγορά: Λουκέτο σε αλυσίδα «μυθικών» ζαχαροπλαστείων 26 καταστημάτων

11 ΙΟΥΛ 2017

O επιχειρηματίας... Δημήτρης Kυπαρισσάκης που «έχτισε» τον μύθο ζαχαροπλαστείων, με όραμα η Eλλάδα να μπορέσει να 
ανταγωνιστεί παραδοσιακές χώρες της σοκολάτας, όπως η Eλβετία, τα τελευταία χρόνια έχει ακούσει πολλές φορές και τις μπαλωθιές της οικονομικής κρίσης. H αλυσίδα των 26 καταστημάτων Μax Perry του δεν έχει μείνει ανεπηρέαστη.

Mέσα στην επταετία της βαθιάς ύφεσης και της μείωσης της καταναλωτικής δύναμης η πτώση των τζίρων των ζαχαροπλαστείων ήταν λίγο – πολύ αναμενόμενη. Oι πωλήσεις στα ξακουστά πλέον Max Perry έχουν πέσει όλο αυτό το δύσκολο χρονικό διάστημα σε ποσοστό 50% περίπου.

Δεν ξέρουμε εάν τελικά η οικονομική κρίση είναι που οδήγησε στο πρώτο λουκέτο της αλυσίδας, αλλά είναι γεγονός ότι πλέον στην περιοχή του Γαλατσίου που λειτουργούσε επί χρόνια κατάστημα της Μax Perry, πλέον δεν υπάρχει. Για καιρό το κατάστημα τελούσε υπό ανακαίνιση (βλ. φωτό) ενώ είχε καλυφθεί εντελώς και η επωνυμία του γεγονός που προιδέαζε ότι μάλλον θα αλλάξει ο ιδιοκτήτης ή η επωνυμία του ζαχαροπλαστείου.



Τελικά συνέβη το δεύτερο, καθώς το κατάστημα πλέον φιλοξενεί άλλο ζαχαροπλαστείο ιδιώτη, κι όχι κάποιο franchise γνωστής αλυσίδας.

Απόλυση και συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Να σημειωθεί πάντως ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο, η διεύθυνση του συγκεκριμένου καταστήματος είχε προβεί και σε απόλυση εργαζόμενης με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας από το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Αττικής. Οι συγκεντρωμένοι τότε είχαν κάνει λόγο για εκδικητική απόλυση εργαζόμενης η οποία όπως σημειώνουν «όσο εργαζόταν στα καταστήματα της εταιρείας, αντιδρούσε με τα αντεργατικά μέτρα της εργοδοσίας και συζητούσε γι’ αυτά με τους συναδέλφους της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου