Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

ΧΩΡΙΣ το ΦΙΛΤΡΟ Της ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΉΣ ΝΟΗΜΟΣΎΝΗΣ θα ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ και με ΒΑΝΑΥΣΟ ΤΡΟΠΟ , ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ .....~ΣΥΝ ΔΥΟ ΑΚΟΜΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΛΥΣΗ , ΑΛΛΑ ΕΣΤΩ ΜΕΡΙΜΝΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ..( αν δεν επέλθει θάνατος ) . Και παραδειγματική τιμωρία από το Νόμο..
(Μια επιστημονική μου προσέγγιση)  

Με αφορμή , το Ρεπορτάζ ,  στην Πάτρα , που συνελήφθησαν , οι δυο γονείς , ετών 19 η "μητέρα" και 27 ο πατέρας , φερόμενοι ως δράστες, που, κακοποιούσαν βάναυσα το εφτά μηνών βρέφος τους , όπου και κατά τον ανακριτή κρίθηκαν προφυλακιστέοι , θα κάνω μια πιο επιστημονική προσέγγιση , ως συνηθίζω. 

Αν και γνωρίζω ανατριχιαστικές λεπτομέρειες του Ρεπορτάζ , θεωρώ πως δεν θα έχουμε κανένα όφελος να αναφερθούν, αλλά πιο σπουδαίο ρόλο έχει η ανάλυση των πραγματικών παραγόντων και τα αίτια του προβλήματος αυτού στην σημερινή κοινωνία .


ΡΕΠΟΡΤΑΖ Για την Ένωση Συντακτών Διαδικτύου : Παναγιώτα Βασιλοπούλου : Δημοσιογράφος ΕΣΔ 




Εδώ το αίτιο δεν υπάρχει ως αποτέλεσμα σε αιτιατό ως μια νορμάλ κατάσταση αλλά σε μια αρρωστημένη κατάσταση , δεν θα το λάβουμε υπόψιν αλλιώς ,  παρά μόνο ως ένα αίτιο που δεν αγγίζει το αιτιατό αλλά  το παρανοϊκό βαθμό  .


Ας δούμε λοιπόν μετά από μελέτες μου την επιστημονική προσέγγιση μου. Τις περισσότερες φορές ο θύτης είναι ο ισχυρός που , ασκεί λεκτική, ψυχολογική ή σωματική βία και σεξουαλική βία , στο εξαρτημένο από αυτόν θύμα . Στην προκειμένη περίπτωση , που το βρέφος είναι αδύναμο να επιβιώσει χωρίς φροντίδα και μέριμνα ,ούτε δύναται να φροντίσει μόνο του τον εαυτό του   άρα εκ φύσεως σε τέτοιες περιπτώσεις , είναι λογικό το θύμα να είναι πιο θύμα κι από θύμα . Οπότε εδώ μπαίνει η εγκληματολογία να δώσει απαντήσεις για το φαινόμενο της παιδικής βίας -κακοποίησης .
Όποιος λοιπόν ασκεί βία σε ένα αδύναμο βρέφος , τότε , οπωσδήποτε δεν είναι σε νορμάλ ψυχολογική κατάσταση , αλλά αυτό δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση την πράξη του.
Σε περίπτωση που κριθεί με όλες τις αποδείξεις πως είναι όντως φερόμενος δράστης , είτε είναι ο γονέας , είτε κάποιο οικείο πρόσωπο , είτε άγνωστο πρόσωπο π.χ. απαγωγείς , ή άτομο που επί πληρωμής κρατάει το βρέφος όπως babysitter , δεν θα πρέπει να γλυτώσει τις συνέπειες του νόμου και θα δικαστεί ανάλογα ως εγκληματίας , διότι είναι έγκλημα η σωματική , όπως ανέφερα , βία , αλλά και πιο αναλυτικά , επειδή εδώ το Ρεπορτάζ μου έχει να κάνει με βρέφος , η κάθε μορφή βίας είναι και να μένει ατάιστο , να μην φροντίζουν για την σωματική υγιεινή του και να μην μεριμνούν για την επιβίωση του , όπως και η έκθεση του σε συνθήκες δύσκολες , π.χ. η έκθεση του σε επικίνδυνες συνθήκες ( γυμνό στο κρύο και άλλες αρρωστημένες καταστάσεις , που δεν θα τις αναφέρω μιας και θεωρώ πως βάζουμε ιδέες στο μυαλό των παρανοϊκών και εγκληματολογικών ατόμων.
Το διεστραμμένο άτομο που βιαιοπραγεί , δεν νιώθει άλγος , πόνο δηλαδή για τον πόνο που προκαλεί , αλλά νιώθει μια εφήμερη ηδονή , μέχρι την επόμενη φορά που θα αποζητήσει την ηδονή μέσω της βίας πάλι. 


```````````````````````````````````````````````````````````

ΤΡΑΥΜΑΤΊΣΤΗΚΕ ΝΉΠΙΟ ΜΕ ΜΑΧΑΊΡΙ ΣΤΟ ΑΓΡΊΝΙΟ
ΣΥΝΕΛΉΦΘΗ Η 20ΧΡΟΝΗ ΜΗΤΈΡΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΈΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΕ ΚΊΝΔΥΝΟ

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, μια 20χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Ρουμανίας, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.
Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, αγόρι ηλικίας περίπου 2,5 ετών διέφυγε της προσοχής της μητέρας του, μετέβη στο χώρο της κουζίνας, όπου βρήκε ένα μαχαίρι με λάμα εννέα εκατοστών και από τα έως τώρα στοιχεία, με αδέξιο χειρισμό, αυτοτραυματίστηκε στην κοιλιά.
Το νήπιο μεταφέρθηκε με σταθμό του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Παίδων Πατρών «Καραμανδάνειο», όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.
Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου συνέλαβαν τη μητέρα για έκθεση του ανήλικου παιδιού της σε κίνδυνο ζωής, ενώ κατάσχεσαν και το μαχαίρι, με το οποίο το νήπιο αυτοτραυματίστηκε.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της 20χρονης μητέρας θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.
Η προανάκριση της υπόθεσης βρίσκεται σε εξέλιξη και ενεργείται από την  Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου.

`````````````````````````````````````````````````````
ΣΎΛΛΗΨΗ ΑΝΉΛΙΚΟΥ  ΓΙΑ ΚΛΟΠΉ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΓΟΝΙΏΝ ΤΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΜΈΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΟΠΤΕΊΑΣ ΤΟΥ
Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στη Ναύπακτο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας, ένας 13χρονος ημεδαπός, διότι προχθές το απόγευμα αφαίρεσε από οικία 43χρονου ημεδαπού στη Ναύπακτο, το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ.
Επισημαίνεται ότι, στον ίδιο χρόνο και τόπο, συνελήφθησαν επίσης ο πατέρας και η μητέρα του 13χρονου, ηλικίας 43 και 35 ετών, αντίστοιχα,  για παραμέληση της εποπτείας του.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου