Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

OI EΥΕΡΓΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΜΕΛΙΟΥ..ΙΣΙΔΩΡΟΣ ΤΣΙΜΙΝΗΣ


Στις μέρες πίκρας και πανικού που διανύουμε ας γλυκαθούμε με... μέλι
ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΜΕΛΙ ΣΤΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΜΕΝΟΥ ΣΑΣ!
Ρεπορτάζ-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ :Τόλης Σπάρτας

Μια ξαφνική γνωριμία με ένα κορυφαίο, μάγιστρο και πρωτοπόρο ΄Ελληνα μελισσοκόμο, τον κ. Ισίδωρο Τσιμίνη, από το Καπανδρίτη , έφερε στην επιφάνεια μερικά πράγματα που δεν γνωρίζουμε... και χρέος του καλού ρεπόρτερ τέτοιες στιγμές είναι να μη τις κρατάει για τον εαυτό του...
Ο Ισίδωρος Τσιμίνης  με στολή εκστρατείας
Δική μας φωτό δεν βγάλαμε διότι ήταν
αφόρτιστη η κάμερά μας! Τέτοια τα
χάλια μας!
Ο κ. Ισίδωρος Τσιμίνης, δεν είναι απλώς ένας μελισσοκόμος. Πέρα από τις μονάδες Μελισοκομίας που διαθέτει είναι συνάμα και «δάσκαλος» μια και εκπαιδεύει και εξοπλίζει τους νέους μελισσοκόμους. Πρόκειται για μια δυναμική χειμαρρώδη προσωπικότητα που το πάθος του για τη μέλισσα τον κατέστησε και τον ίδιο μελιστάλακτο. Και ιδού μερικές από τις κάθετες ρήσεις του, απόρροια ,πείρας ,μελέτης και γνώσης.

Ξέρετε γιατί οι ΄Ελληνες είναι δικομανείς, διότι απλούστατα δεν τρώνε μέλι;
Ο κ. Τσιμίνης τονίζει επιγραμματικά:
«--Το 99% των ανθρώπων που σέρνονται στα δικαστήρια , είναι γιατί δεν τρώνε μέλι!
Η διαπίστωση δεν επιδέχεται ενστάσεις... Διότι είναι αυταπόδεικτη η «γνωμάτευση» .Πάτε στα δικαστήρια και ρωτείστε όποιον σας τύχει στο διάβα αν τρώει μέλι,  ..κι αμέσως θα έχετε την επιβεβαίωση...
Οι σερνόμενοι στα δικαστήρια κατά 99% δεν τρώνε μέλι, παρά εντελώς τυχαία και παριστασιακά.
Βεβαίως θεωρητικά όλοι παραδέχονται τα αναρίθμητα ευεργετικά συστατικά του μελιού.Λίγοι γνωρίζουν όμως ότι το μέλι είναι καθαρώς πνευματικό προϊόν. Απευθύνεται πρώτιστα στον εγκέφαλο, στο μυαλό και τον ευεργετεί...θεαματικά!»
--Να λοιπόν μια ευκαιρία να απαλλαγούμε από τη συμφόρηση των δικαστηρίων.. Ναι αλλά δεν μας λέει ο κ. Τσιμίνης για το χλωμό δικαστικό σώμα... που σίγουρα κι αυτό δεν ξέρει τι χρώμα έχει το μέλι,.. γι αυτό και στάζουν όλοι τους χολή!
΄Άλλο ένα από τον κ. Τσιμίνη...
«--Οι διαβητικοί σε ποσοστό 97%, στην προ εμφάνιση του διαβήτη, ζωή τους, δεν έτρωγαν σχεδόν καθόλου μέλι! Άξιον επίσης μνείας είναι ότι σε ποσοστό 100% , οι τσοπαναραίοι , δηλαδή οι αγρότες , μισούν το μέλι και δεν το βάζουν στο στόμα τους.. Πάτε στο Ειρηνοδικείο του Μαραθώνα , εδώ στο Καπανδρίτι και θα το διαπιστώσετε.. Από πρωϊ μέχρι το βράδι στα δικαστήρια τη βγάζουν...
Να σας πω και κάτι που επίσης δεν ξέρετε. Το μέλι μεταξύ των άλλων ευεργετεί και το συκώτι..
Δώστε σε μεθυσμένο ένα κουταλάκι μέλι με μία ασπιρίνη και σε λίγο θα είναι περδίκι! Μην ξεχνάτε δε πως στην αρχαιότητα, στην εποχή της μυθολογίας  και προ της ανακαλύψεως του οίνου, όλα τα ποτά της εποχής παράγονταν από μέλι.. Τα αμπέλια που επίσης υπήρχαν δεν τα έδιναν σημασία και τα άφηναν να τα τρώνε τα κατσίκια.. γι αυτό και μας προέκυψαν θεότητες τραγοπόδαροι.... από τα τραγιά δηλαδή που ρήμαζαν τα αμπέλια..
Μια και μιλάμε για ποτά.. έχετε πιεί ποτέ σας ρακόμελο..;.
--Πρώτη φορά ακούμε τον όρο αν και είμαστε πότες..
Μας έφερε ένα σφηνάκι ρακόμελο, που μοσχομύριζε μέλι και ρακή. Η αλήθεια είναι ότι γλύκιζε αλλά ήταν ευχάριστο νέκταρ... «δεν το έχω βγάλει ακόμη σε μαζική παραγωγή, ετοιμάζομαι, όπου νάναι θα βγει στην αγορά., παρατηρεί  και διευκρινίζει: όσο και να πιείς από το ρακόμελο, δεν πρόκειται να μεθήσεις ούτε να ζαλιστείς.. Στο τέλος μας πρόσφερε ένα φιαλίδιο, ρακόμελου,  ειδικά σχεδιασμένο με κυψέλες.. κι ένα βάζο μέλι με την κερήθρα μέσα του..Θεσπέσιο.
Αυτά από τον Ισίδωρο Τσιμίνι, ο οποίος αστειευόμενος αυτοσαρκάζεται με τον τίτλο:
Η Αυτού.. Ελεεινότης, Αδελφός Ισίδωρος!
Τώρα από πού βγαίνει αυτή η ελεεινότης, όταν ο άνθρωπος είναι ελεήμων σε μέλι και σε μελιστάλακτες γνώσεις..  δεν το καταλαβαίνω.
Συστήνω, ύστερα από αυτά  να βάλλετε στο καθημερινό μενού σας το μέλι και για να σας βοηθήσω σας δίνω πιο κάτω δυο συνταγές του Αδελφού Ισίδωρα.. Μία για την ομορφιά σας και μία για κοτόπουλο φούρνου με μέλι!     


"ΜΑΣΚΑ" ΑΠΟ ΜΕΛΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ:

ΑΝΑΚΑΤΕΨΤΕ ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΜΕΛΙ ΜΕ ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΑΣΠΡΟ ΜΑΛΑΚΟ ΑΛΕΥΡΙ, ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΡΟΔΟΝΕΡΟ, ΟΣΕΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΑΛΑΚΟ ΚΑΙ ΟΣΟ ΡΕΥΣΤΟ ΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ. ΑΠΛΩΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ. ΑΦΗΣΤΕ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ 1/2 ΩΡΑ ΚΑΙ ΞΕΠΛΥΝΕΤΕ ΜΕ ΚΡΥΟ ΝΕΡΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΕΝΑ ΜΑΛΑΚΟ ΥΦΑΣΜΑ. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΑΣΚΑ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΚΠΛΑΓΕΙΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.
"ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ"

ΥΛΙΚΑ:
1 ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ (ΠΕΡΙΠΟΥ 1,5 ΚΙΛΟ) ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ
100 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ ΛΙΩΜΕΝΟ
1 Κ.Σ ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
1/2 ΦΛΥΤΖ. ΛΑΔΟΞΥΔΟ
1/2ΦΛΥΤΖ.ΚΕΤΣΑΠ
3 Κ.Σ ΜΕΛΙ
1 Κ.Γ. ΠΑΠΡΙΚΑ-ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
ΚΑΡΥΚΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ. ΒΑΖΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΣΕ ΕΝΑ ΤΑΨΙ. ΤΑΚΤΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ Σ'ΕΝΑ ΣΤΡΩΜΑ ΑΦΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ ΕΧΟΥΝ ΑΛΟΙΦΘΕΙ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΙΕΣ. ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ ΓΙΑ 45 ΕΩΣ 60 ΛΕΠΤΑ ΤΗΣ ΩΡΑΣ Η ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΨΗΘΟΥΝ ΚΑΛΑ. ΚΑΘΕ 15 ΛΕΠΤΑ ΠΕΡΙΑΛΕΙΒΟΥΜΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου