Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ..




Τα Ελληνικά ΜΜΕ είναι πολλά και ζημιογόνα


 Posted in Wikileaks

ΙΔΟΥ Η ΦΑΤΣΑ ΣΟΥ ΤΥΠΕ...ΕΛΛΗΝΙΚΕ!
Ευστοχές οι παρατηρήσεις των διπλωματών της εδώ Αμερικανικής Πρεσβείας,  για την ταυτότητα του σημερινού ελληνικού Τύπου. Οι παρητηρήσεις του περιλαμβάνονται στα εγγραφα που αποκαλύπτει συνεχώς το  wikileaks.
Tτην ακρίβεια, τους προσυπογράφει και το Η.Ν.Α , επειδή απλά γνωρίζει...Τα εμφανιζόμενα πιο κάτω στοιχεία εμείς τα αντιγράφουμε από το καλό: www.reportaz.info . Ιδού οι εκτιμήσεις για τον ελληνικό Τύπο των Αμερικανών Διπλωματών...
"Οι σχέσεις των ιδιοκτητών ελληνικών ΜΜΕ είναι «αιμομικτικές όπως οι σχέσεις των Θεών»Σε ένα διπλωματικό τηλεγράφημα με ημερομηνία 13/7/2006 διαβάζουμε τη γλαφυρή περιγραφή της Αμερικανικής Πρεσβείας της Αθήνας για το τοπίο των Ελληνικών media.
   
Η Πρεσβεία αναλύει την διαπλοκή των Ελληνικών ΜΜΕ που ανήκουν «σε μια μικρή ομάδα που έχουν κάνει περιουσίες με πλοία, τράπεζες, τηλεπικοινωνίες, από αθλήματα, ασφαλιστικές κ.λπ. και οι οποίοι έχουν δεσμούς αίματος, γάμου ή μοιχείας με πολιτικούς και κυβερνήτες. Οι σχέσεις τους είναι «αιμομικτικές όπως οι σχέσεις των Θεών» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Τα Ελληνικά ΜΜΕ είναι πολλά και ζημιογόνα. Υπάρχουν επειδή υπηρετούν πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα και για αυτό δεν ενδιαφέρονται για την ουσία της είδησης η οποία παραποιείται με πιασάρικους τίτλους-τα μέσα στην υπηρεσία οικονομικών και πολιτικών σκοπιμοτήτων. Τα portals των ΜΜΕ ουσιαστικά αναμασούν τον έντυπο τύπο.
Τα κουτσομπολίστικα media παρουσιάζουν τις μεγαλύτερες πωλήσεις, τα αθηναϊκά ΜΜΕ κατέχουν την μερίδα του λέοντος στην ενημέρωση των Ελλήνων ενώ η τα κρατικά μέσα μένουν πίσω σε σχέση με τα ιδιωτικά . Τα ΜΜΕ εστιάζουν στην ιδιωτική ζωή των πολιτικών και στην ψυχαγωγία και όχι στα ευρωπαϊκά και διεθνή θέματα. Για αυτό ευθύνεται ο ελληνικός εθνοκεντρισμός και η απροθυμία των ελληνικών ΜΜΕ. Σύμφωνα με το τηλεγράφημα οι περισσότεροι δημοσιογράφοι είναι κακοπληρωμένοι και εργάζονται σε πολλά μέσα για να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους. Δεν διστάζουν να χρηματοδοτούνται από υπουργεία για τα οποία ύστερα γράφουν στις εφημερίδες τους και συχνά δέχονται δώρα ή ακόμα και χρήματα για να προωθήσουν συγκεκριμένα συμφέροντα. Ως παράδειγμα αναφέρει την επιτροπή των Ολυμπιακών αγώνων που δωροδοκούσε αφειδώς τους δημοσιογράφους για ενθουσιώδη ρεπορτάζ.
Στην Ελλάδα η λέξη «διαπλοκή» είναι συνώνυμη των σχέσεων των ιδιοκτητών ΜΜΕ με την εξουσία λέει ο αμερικανός διπλωμάτης. Ο κόσμος το ‘χει τούμπανο..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου