Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011


NEA  ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ
Το ξεκαθάρισε χθες ο πρωθυπουργός πως θα γίνουν κι άλλες εκκαθαρίσεις στο μοναδικό Λυρικό θέατρο της χώρας με τεράστια εθνική προσφορά.
Ο πρωθυπουργός είναι αταλάντευτος. Οδοστρωτήρας θα σαρώσει κάθε τι παραδοσιακό, ελληνικό σ΄αυτόν τόπο. Είναι Έλληνας τούτος; Πάντως κατά τό γενεαλογικό του δένδρο είναι Εβραιο-βουλγαρικο-Αμερικανικής προέλευσης! Πάντως είναι ύποπτο στοιχείο.. 


 Δείτε όμως τη νέα καταγγελία για τις απολύσεις στη Εθνική Λυρική Σκηνή:
"Kαταγγέλουμε τη διοίκηση της Ε.Λ.Σ. που επέλεξε να "γιορτάσει" με το χειρότερο τρόπο τις απολύσεις 150 και πλέον εργαζομένων της, μεταξύ αυτών και ΑΜΕΑ, με το "Λυρικό λεωφορείο" που περιοδεύει στους δρόμους της Αθήνας προσφέροντας δήθεν τέχνη.
Για να δικαιολογήσει την υπόδουλη στάση που κρατάει απέναντι στα αφεντικά της - κυβέρνηση, Ε.Ε., Τρόικα, και ΔΝΤ - ακολουθεί εφαρμόζει πιστά τη βάρβαρη πολιτική επικαλούμενη τους νόμους. Όμως είναι οι νόμοι και η πολιτική τους που σέρνουν μεγάλες μάζες στην ημιαπασχόληση με εξευτελιστικούς μισθούς, στην ανεργία και στην εξαθλίωση. Με νόμους κατάργησαν όσα η εργατική τάξη είχε ανθυγιεινά επαγγέλματα και πολλά άλλα.
Σαν κερασάκι στην τούρτα προσπαθεί τώρα να προβάλλει των εαυτό της ως φορέα που νοιάζεται για την πολιτιστική πλευρά της ζωής. Και τι κάνει; Στηρίζει και βάζει πλάτη για να ξεπουληθεί η Ε.Λ.Σ. στο ίδρυμα Νιάρχος. Να γίνει δηλαδή ακόμα πιο απρόσιτη για τους εργαζομένους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Χλευάζει το λαό ότι είναι το ίδιο να παρακολουθείς μία συναυλία μέσα σε ένα θέατρο ή όρθιος σε μία πλατεία, με τους θορύβους του δρόμου.
Οι εργαζόμενοι της Ε.Λ.Σ. και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα ήδη έχουν ξεκινήσει τον αγώνα ενάντια σε αυτά τα μέτρα. Στις απολύσεις, το ξεπούλημα της Ε.Λ.Σ. και την κοροϊδία του λαού. Προειδοποιούμε τη διοίκηση, την κυβέρνηση και τα κόμματα της συναίνεσης, πως θα μας βρίσκουν μπροστά τους. Με όλες μας τις δυνάμεις θα βάλουμε εμπόδια στα σχέδιά τους και είμαστε αοφασισμένοι να αγωνιστούμε ως το τέλος.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμπαραταχτούν μαζί μας σε αυτό τον αγώνα και να μη συμμετάσχουν στο τουριστικό λεωφορείο της ντροπής.
Απαιτούμε:
- να παρθούν τώρα πίσω όλες οι απολύσεις
- να σταματήσει η εκχώρηση της Ε.Λ.Σ. στο ίδρυμα Νιάρχος
- η Ε.Λ.Σ. να είναι αποκλειστικά κρατική με δωρεάν παραστάσεις για την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα

Η Λυρική Σκηνή δεν ανήκει σε αυτούς, ανήκει στο λαό!!!


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΩΝ ΜΕΛΟΔΡΑΜΑΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΛΥΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ Η.Ν.Α.. Νομίζουμε ότι οι διαμαρτυρίες δεν θα φέρουν αποτέλεσμα . Το λέει ά ίδιος ο πρωθυπουργός... Έχει δρομολογήσει την εξαφάνιση της ιστορικής και πρώτης Λυρικής θεατρικής σκηνής μας. Τέρμα τα δίφραγκα..Θα κάνει κι άλλο κούρεμα στους εργαζόμενους!΄Εως τη τελική διάλυσή της και την παράδοσή της στο ίδρυμα Νιάρχου... Το ξήλωμα και η υποβάθμιση της Λυρικής
άρχισε προ πολλού με τη δημιουργία του Μεγάρου μουσικής του Λαμπράκη! Θα διανοούνταν κανείς να υποβαθμίσει την Όπερα της Βιέννης ή τη Σκάλα του Μιλάνου; Και όμως με τα λαμόγια της πολιτικής μας αυτό το γκρέμισμα της Λυρικής ... γίνεται εδώ... Αντί οι πάντες να αγωνίζονταν για την ενίσχυσή της! Κατακαημένη Ελλαδίτσα τι σου έμελλε να πάθεις με τους ανθέλληνες εισβολής, επιβήτορές σου ...  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου