Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

ΜΑ ΤΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ;


ΜΑ ΤΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ;

'' ΤΑ ΜΜΕ ΠΡΩΤΑ ΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΙΔΊΑΤΡΟ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ ΚΙ ΕΠΕΙΤΑ ΕΡΕΥΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ . ΕΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ; 
    Ειδικά όταν πρόκειται και για την υπόθεση ενός ανήλικου κοριτσιού ; 

ΧΩΡΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ
ΧΩΡΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΕΡΕΥΝΑ.. 
Πάντα τόσα ατοπήματα στο Αστυνομικό και Δικαστικό Ρεπορτάζ από τον Δημοσιογραφικό κλάδο, που δεν ξέρουν να χειριστούν τις τόσο ευαίσθητες υποθέσεις και δίνουν όνομα ως ''ειδεχθές έγκλημα'' προς ασέλγειας ανήλικης 8χρονης, που η ίδια η μητέρα της δημοσιοποίησε το γεγονός , πως ο Παιδίατρος στο Γ.Ν Θήβας ασέλγησε εις βάρος της 8χρονης κόρης της .
Δεν επιτρέπεται καν να γράψω ούτε τα αρχικά του Παιδιάτρου και παρόλαυτα ήδη έχει διασυρθεί από τα ΜΜΕ , ως ένοχος παραβιάζοντας οι δημοσιογράφοι πρώτιστα το '' Τεκμήριο της Αθωότητας ''' όπου διώκεται Ποινικά όποιος το παραβιάζει, πόσο εμείς οι δημοσιογράφοι που ακροβατούμε σε τέτοιες υποθέσεις σε ένα σκοινί για να μην υποπέσουμε σε κάποιο Νομικό αδίκημα στα Ρεπορτάζ μας .

Αποκλειστικό Για Την Ένωση Συντακτών Διαδικτύου : Παναγιώτα Βασιλοπούλου – Αξιωματούχος Δημοσιογράφος ΕΣΔ : Αστυνομικός & Δικαστικός Ρεπόρτερ στην Εγκληματολογία

Τι λέει αυτό το ρημάδι πια ''' ΤΟ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΘΩΩΤΗΤΑΣ'' που είναι τόσο δύσκολο να το μάθουν οι Αστυνομικοί και Δικαστικοί Ρεπόρτερ και διασύρουν με υπολήψεις δικάζοντας και βγάζουν απόφαση πριν από την απόφαση του Δικαστηρίου , επηρεάζοντας την κοινή γνώμη είτε προς το ''ιδανικό Θύμα'' ( ideal victim ) είτε προς τον '' Ιδανικό θύτη'' ( ideal offender) και όταν με την τελική έκβαση της έρευνας για κάθε Ποινική Υπόθεση αυτό αντιστρέφεται ;

'' Μετά γιατί το ίδιο περίτρανα δεν αναφέρονται στην Αθώωση του φερόμενου ως θύτη ; Γιατί ΄΄ φερόμενος είναι μέχρι να αποδειχθεί η ενοχή του , μια διαδρομή ποινικά που μέχρι την αθώωση , ήδη καταστρέφονται υπολήψεις με καταπατώντας τα ΜΜΕ κάθε Τεκμήριο Αθωότητας ''' όπου λέει :

Το τεκμήριο αυτό σημαίνει ότι κάθε άνθρωπος θεωρείται αθώος μέχρι αποδείξεως του εναντίου και η Πολιτεία μέσω των οργάνων της οφείλει να αποδείξει την ενοχή του κατηγορουμένου, όχι ο κατηγορούμενος την αθωότητά του. Απόρροια του τεκμηρίου αθωότητας είναι η αρχή της επιείκειας προς τον κατηγορούμενο. Η αρχή αυτή επιβάλλει το δικαστήριο εν αμφιβολία να αποφανθεί υπέρ του κατηγορουμένου (in dubio pro reo).

Πόσο δυσνόητο μπορεί να είναι αυτό για τα ΜΜΕ ;



Η μητέρα της 8χρονης πριν στιγματίσει το ανήλικο παιδί της , δημοσιοποιώντας τις κατηγορίες για ασέλγεια στο κορίτσι , έπραξε βιαστικά γιατί , ακόμα κι αν ισχύει τρόπον τινά ''φωτογραφίζει'' το παιδί της να το ακολουθεί όλο αυτό στη ζωή της , διότι στις μικρές κοινωνίες είναι και δημοσιογραφικά απαράδεκτο να ''φωτογραφίζεται '' ένα ανήλικο παιδί .
Εγώ θα γράψω τα ατοπήματα ώστε να μπει μια τάξη δημοσιογραφικά , γιατί με τεκμηρίωση αποδεικνύω τα όσα γράφω.
Δεν δικάζω , ούτε είμαι λειτουργός της Θέμιδος , και φυσικά δεν θέλω με την δική μου πένα να επηρεάσω την όποια απόφαση της που όμως θα πρέπει να γίνει σωστή και ολοκληρωμένη έρευνα για να αποφανθούν σε μια αμετάκλητη απόφαση στην συγκεκριμένη απόφαση .

Ξέρουμε όλοι εμείς οι καταρτισμένοι Αστυνομικοί και Δικαστικοί Ρεπόρτερ στην Εγκληματολογία , πως δεν είμαστε οι αρμόδιοι να στιγματίσουμε υπολήψεις θυμάτων ή θυτών , γιατί και οι δύο διασύρονται με τον ένα ή άλλο τρόπο , γιατί είμαστε μη καταρτισμένοι όταν χωρίς έρευνα και στοιχεία γράφουμε '' διάφορα για μια υπόθεση '' , χωρίς να ερευνήσουμε και να τεκμηριώσουμε τις πηγές μας , που αυτές είναι έγκυρες ,μόνο από τις δημόσιες αρχές , Αστυνομικά Τμήματα , Δικαστικούς Ψυχολόγους ή Ψυχιάτρους , ιατροδικαστές .

Με εντολή εισαγγελέα , θέλουν να φωτογραφίσουν τον Παιδίατρο και να δημοσιοποιηθεί η φωτογραφία του . Νομικά πλέον δεν έχουν το δικαίωμα τα ΜΜΕ να το κάνουν αυτό , γιατί δεν ''ΥΠΑΧΡΕΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΝΟΧΗΣ '' κι αν αθωωθεί μετά ο διασυρμός δεν έχει επιστροφή προς τα Ανθρώπινα Δικαιώματα σε κάποιου '' ως φερόμενου '΄' επαναλαμβάνω '' δράστη'' . Φέρετε δηλαδή ως Δράστης , που σημαίνει δεν υπάρχει δικαστική απόφαση να υπάρχουν πλήρη στοιχεία που να ορίζεται ως '' Αμετάκλητη Απόφαση '' η ενοχή του .


Επειδή δεν έχω στοιχεία για να παραθέσω ως Ρεπορτάζ, βάσιμα στοιχεία , μιας και ακόμα είναι όλα σε εξέλιξη , πως μπορώ να δικάσω και να αθωώσω και να διασύρω και ανήλικο παιδί και Επιστήμονα Παιδίατρο , ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΛΕΓΞΩ ΤΙ ΚΟΙΝΟΠΟΙΩ ; Θα παραμείνω μόνο στη ρίζα του προβλήματος , που είναι η σωρεία των ατοπημάτων όσον αφορά το χειρισμό του Αστυνομικού & Δικαστικού Ρεπορτάζ και τον μη εξειδικευμένο τρόπο που γίνεται η δημοσιοποίηση . Φυσικά και δεν κρύβουμε από το κοινό την αλήθεια , αλλά και τα στοιχεία μιας υπόθεσης , αυτό είναι αδιαμφισβήτητο , αλλά δεν πρέπει να χειριζόμαστε τέτοιες υποθέσεις , πόσο δε Δημόσια , όταν δεν είμαστε καταρτισμένοι και δίκαιοι προς όλους Αστυνομικοί και Δικαστικοί Ρεπόρτερ στην Εγκληματολογία , που είναι ένας τόσο δύσβατος τομέας.


Η πρώτη προσέγγιση του Ρεπορτάζ μου , περιμένοντας στοιχεία πριν παραθέσω πλήρες Ρεπορτάζ , ως καταρτισμένη Αστυνομική & Δικαστική Ρεπόρτερ . Εδώ αναφέρω τα κακός κείμενα της υπόθεσης από το χώρο της Δημοσιογραφίας και για το ότι και οι Αστυνομικές Αρχές και οι Δικαστικές θα ερευνήσουν την υπόθεση και δεν θα δίνουν στοιχεία που θα πληρούν τις προϋποθέσεις του απόρρητου αλλά  του τι είναι επιτρεπτού να δημοσιοποιηθεί, πάντα και για το βέλτιστο του θύματος και του θύτη , όπως και για το ποιος τελικά είναι ο θύτης από τις δύο πλευρές και ποιο το θύμα .
Εμείς οι Αστυνομικοί και Δικαστικοί Ρεπόρτερ , έχουμε μάθει πως σε κάθε δίκη και σε κάθε υπόθεση εγκληματολογικά μπορεί να υπάρξει ανατροπή που θα μας εκθέσει ανεπανόρθωτα όταν δεν γράφουμε βάσιμα στοιχεία !

Επίσης ένας ακόμα σημαντικός παράγοντας , σύμφωνα με τον Δημοσιογραφικό Κώδικα Δεοντολογίας :
Δεν φωτογραφίζουμε τα θύματα ειδικά όταν έχει να κάνει με εγκλήματα κατά της Γενετήσιας Ελευθερίας '''
( Αυτό λήφθηκε υπόψη ; ) 
Εγώ περιμένω να κάνω πλήρη έρευνα και δεν θα σας κρύψω τίποτα , χωρίς έρευνα όμως '''κάθε Δημοσιογράφε κι εγώ μέσα , κράτα και μικρό καλάθι''' 

Αυτά από μένα !!!!!!!!!!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου