Τετάρτη 3 Απριλίου 2019

AYTO TO ΞΕΡΑΤΕ;

Αυτή ήταν η σωσίας της Αλίκης Βουγιουκλάκη που την «ντούμπλαρε» στις ταινίες (Photo)

Έμοιαζαν σαν δυο σταγόνες νερό και αυτό ήταν κάτι που η Αλίκη αξιοποίησε καταλλήλως…


Ο λόγος για τη Μίτση Καρρά ή αλλιώς Δήμητρα Καπετανοπούλου, η οποία ήταν σωσίας της «Εθνικής σταρ» και μάλιστα, την ντούμπλαρε σε κάποιες από τις πιο δημοφιλείς της ταινίες.

Το 1969, συγκεκριμένα, που η Αλίκη Βουγιουκλάκη ήταν έγκυος αντικαταστάθηκε από τη σωσία της στα μακρινά πλάνα της ταινίας «Η Νεράιδα και το Παληκάρι», έτσι ώστε να μη φαίνεται η φουσκωμένη κοιλιά της. Το ίδιο συνέβη και στην ταινία «Η δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά» χωρίς κανείς να αντιληφθεί το παραμικρό.

Η Αλίκη ήταν, μάλιστα, η πρώτη ηθοποιός στην Ελλάδα που χρησιμοποίησε σωσία.



Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει το 1960 στην εφημερίδα «Απογευματινή», η Μίτσυ Καρρά μιλά για τη συνεργασία της με την Αλίκη Βουγιουκλάκη:

«Τότε η Αλίκη (Βουγιουκλάκη) ήταν έγκυος στο Γιάννη της στα μέσα των γυρισμάτων της ταινίας ‘Η Νεράιδα και το Παλικάρι’. Οπότε ζητούσαν σωσία. Η Φίνος, με την οποία εργάστηκα δύο χρόνια, με χρησιμοποίησε στα δύσκολα και μακρινά πλάνα» είχε πει,τότε, η Μίτσυ Καρρά.

Αναφορικά με την εμπειρία που αποκόμισε από τη συνεργασία της με την Ελληνίδα σταρ είπε:

«Ήταν μοναδική εμπειρία. Είχαμε τις καλύτερες σχέσεις. Με αγαπούσε και εκτιμούσε αυτό που έκανα. Ήταν γενναιόδωρη και πολύ καλή με τους συνεργάτες της. Το ίδιο και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ. Περάσαμε όμορφα στην Κρήτη. Ήταν μαζί και ο σύζυγός και τα παιδιά μας, οπότε για μένα ήταν ένας συνδυασμός εργασίας και διακοπών. Ξέρετε, αν παραμέναμε στην Ελλάδα, θα συνέχιζα τη συνεργασία με τη Φίνος. Ήταν μια καλοπληρωμένη δουλειά και ήμουν ευχαριστημένη. Ήταν η εποχή που σήμερα λέμε «χρυσή εποχή του κινηματογράφου»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου