Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

ΓΙΑ ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟ της ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ κ. ΔΗΜΟΣΧΑΚΗ που μας στέλνει:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΘΛΙΒΕΡΟΤΗΤΕΣ....
ΘΕΜΑ: Η αξιοποίηση του  Ταφικού Τύμβου της Μ.Δοξιπάρας ‘χάνεται’ κάπου ανάμεσα στα Υπουργεία. Αόριστη κι άνευ λύσεων η απάντηση του Υπουργείου Πολιτισμού.
Απάντηση έδωσε το Υπουργείο Πολιτισμού στην Γραπτή Ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος  Δημοσχάκης, αναφορικά με την προστασία κι ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου του Ταφικού Τύμβου στην Μικρή Δοξιπάρα.

Στην Γραπτή Ερώτηση κλήθηκε η Υπουργός να απαντήσει για το πότε ακριβώς θα υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση του υπουργείου με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, πότε θα ολοκληρωθούν οι σχετικές μελέτες καθώς και πώς θα εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του έργου.  
Στην μακροσκελή απάντησή του το Υπουργείο ουσιαστικά επιβεβαιώνει την χρονική καθυστέρηση της υπογραφής της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου και της ΠΑΜΘ,  ρίχνοντας την ευθύνη στην ανάδοχο εταιρεία ‘Κτηριακές Υποδομές Α.Ε.’ δηλαδή επί της ουσίας στο Υπουργείο Υποδομών, λόγω μη προσκόμισης των απαραίτητων χρονοδιαγραμμάτων.
Επί της ουσίας η κατατεθείσα ερώτηση δεν απαντήθηκε αλλά επιβεβαιώθηκε. Το Υπουργείο δεν ενημερώνει για ενέργειες που προτίθεται να κάνει προκειμένου να ξεκολλήσει το ζήτημα της αξιοποίησης του αρχαιολογικού χώρου και πιθανόν να ακολουθήσει νέα κοινοβουλευτική ενέργεια αν δεν ενεργοποιηθούν σύντομα οι αρμόδιοι.
  
Ακολουθεί ο σύνδεσμος με την Ερώτηση:

http://www.parliament.gr/UserFiles/c0d5184d-7550-4265-8e0b-078e1bc7375a/10524693.pdf


Ακολουθεί ο σύνδεσμος με την Απάντηση:

http://www.parliament.gr/UserFiles/67715b2c-ec81-4f0c-ad6a-476a34d732bd/10575411.pdfΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου