Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ -ΑΝΤΡΙΚΙΑ- ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ, ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ! ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΖΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΗ!

Επισημάναμε πρώτοι την αφροσύνη του Πατριάρχη Βαρθολομαίου ...που ομιλεί -διαχωριστικά- για τις ..Μητροπόλεις των νέων Χωρών! Στηλιτεύσαμε αυτή τη ρασοφόρο "σουπιά" που δρα υπερ της Τουρκίας!

Υπάρχει ευτυχώς κι ο ΛΥΚΟΣ ΤΗΣ ΣΤΕΠΑΣ στην ελληνική Εκκλησία: Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος. ΄Ενα παλληκάρι -λύκος- που σκουζει μέσα στη στέπα της αφροσύνης  που μας παραδέρνει ως Έθνος και Εκκλησία. Αλλά σκούζει... Κι αυτό εμείς το τιμούμε! Δείτε το ρεπορτάζ από το http://stamdamd.blogspot.gr/2014/10/blog-post_13.html#more
ΜΑΛΛΙΑ ΚΟΥΒΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ!! 

ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ: ΕΡΝΤΟΓΑΝ Νο2 Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗΣ!! ΚΑΤΑΞΕΥΤΙΛΙΖΕΙ ΑΓΡΙΩΣ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ... 


Αμβρόσιος: Ο Βαρθολομαίος είναι Ερντογάν Νο 2 και ετοιμάζει μέγα εθνικό έγκλημα!

"Η Εκκλησία της Ελλάδος με μαθηματική ακρίβεια οδηγείται σε διχοτόμηση!" τονίζει σε νέα μακροσκελή παρέμβασή του ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας & Καλαβρύτων Αμβρόσιος σχολιάζοντας κυρίως το θέμα των Νεών Χωρών. Επιτίθεται μάλιστα ανοιχτά και με βαρείς χαρακτηρισμούς κατά του Οικουμενικού Πατριάρχη τον οποίον δε διστάζει να χαρακτηρίσει "Ερντογάν 2", αλλά και κατά του «εκλεκτού» του Αρχιμ. π. Αμφιλόχιο Στεργίου τον οποίο χαρακτηρίζει "πράκτορα" και "μπράβο" του Πατριαρχείου.Ακολουθεί ολόκληρη η ανοικτή επιστολή:

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Προς τον Παναγιώτατον
Αρχιεπίσκοπον Κωνσταντινουπόλεως
και Οικουμενικόν Πατριάρχην
Κύριον κ. Βαρθολομαίον
Εις το ΦΑΝΑΡΙ
Παναγιώτατε,
Σας αγαπάμε και Σας σεβόμεθα!
Γιατί μας ταπεινώνετε;
Ευσεβάστως παρακαλώ να λάβετε γνώση των κατωτέρω αναφερομένων.
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

*************************

Αγαπητοί μου εν Χριστώ Αδελφοί, Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος
Και Αγαπητά μου τέκνα εν Κυρίω,
_________Υπάρχει μια απαραβάτη αρχή, ότι τα δημοσίως πραττόμενα, δημοσίως και ελέγχονται! Αυτή η αρχή, που εξυπηρετεί μόνο την αλήθεια και το ήθος, ιδιαίτερα μέσα στον ιερό χώρο της Εκκλησίας, είμαστε υποχρεωμένοι να την επικαλεσθούμε σήμερα και να την εφαρμόσουμε, ελέγχοντας δημοσίως κάποιες ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ενέργειες και πράξεις του Παναγιωτάτου Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου. Ενέργειες και πράξεις, οι οποίες έγιναν κατά τρόπο καταιγιστικό τον τελευταίο τούτο τον καιρό. Ενέργειες, πράξεις και αποφάσεις του Πατριαρχείου, οι οποίες ταπεινώνουν ευθέως την Αυτοκέφαλο Εκκλησία της Ελλάδος, πρώτιστα δε πάντων τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμο!

Ας πάρουμε, λοιπόν, με την χρονολογική τους σειρά τα πράγματα.
1. ΑΝΑΜΕΙΞΗ του ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Κακώς, κάκιστα, ο Πατριάρχης ηθέλησε να παρέμβει κατά την προεκλογική περίοδο, επικειμένης της εκλογής Μητροπολίτου για την πλήρωση της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννίνων, προκειμένου να εκλεγή ο δικός Του υποψήφιος. Πιεστικά, λοιπόν, ηθέλησε τότε να επιβάλη ως «εκλεκτό» του τον Πανοσ. Αρχιμ. π. Αμφιλόχιο Στεργίου, αδελφό μιάς εκ παρανομίας προελθούσης, ψευδο-πατριαρχικής Μονής στο Μάζι των Μεγάρων! (Περί της παρανομίας θα είπωμεν περισσότερα στην παράγραφο 4).
Ο Πατριάρχης μας, λοιπόν, φερόμενος αναξιοπρεπώς και αντίθετα προς το υψηλό εκκλησιαστικό Του αξίωμα, απέστειλε τα «τσιράκια» Του εδώ και εκεί στον Ελλαδικό χώρο, προκειμένου να μεταφέρουν την επιθυμία Του στους εκλέκτορες Αρχιερείς και να τους πιέσουν προεκλογικά, ώστε να ψηφίσουν τον δικό Του εκλεκτό! Εξ άλλου ο Πατριάρχης μας δεν απέφυγε να πιέση προσωπι- κά τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο!!!! Δια του τρόπου αυτού όμως ο Πατριάρχης όχι μόνον εξέθετε τον εαυτό Του, μετερχόμενος καμώματα της γειτονιάς του παληού καιρού, αλλά ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ και ΚΥΡΙΩΣ διέπραττε το κανονικό αδίκημα της ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΣ στα εσωτερικά μιάς άλλης Τοπικής Εκκλησίας! Με άλλα λόγια «έμπαινε σε ξένα χωράφια»!!!! Εζήλωσε άραγε το «Πρωτείο του Πάπα», για το οποίο πολύς λόγος γίνεται τώρα τελευταία στον εκκλησιαστικό χώρο; Ο Θεός μόνον γνωρίζει τα κρύφια της ψυχής των ανθρώπων.
Εμείς με την ασθενική φωνή μας και με την ανάρτησή μας της Δευτέρας 23ης Ιουνίου 2014 (mkka.blogspot.com) παρακαλούσαμε τότε τον Πατριάρχη μας με τα εξής λόγια:
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΕ, ΣΑΣ ΙΚΕΤΕΥΟΜΕΝ......
... ... ...ΜΗ ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΤΕ ΟΡΙΑ
«Α, ΟΙ ΠΑΤΈΡΕΣ ΗΜΏΝ ΈΘΕΝΤΟ»
Πλήν όμως η φωνή μας έπεσε στο κενό! Αυτό δα έλειπε! O Οικουμενικός Πατριάρχης να ακούση τη φωνή ενός ουτιδανού Ιεράρχη της Εκκλησίας της Ελλάδος!!! Βλέπετε, όταν μας καταλάβη ο οίστρος της υπεροψίας, τότε μπροστά μας τους άλλους τους βλέπουμε σαν μυΐγες!!!!!
Τελικά τη λύση στο πρόβλημα αυτό έδωσε το Σώμα των Ιεραρχών! Ο εκλεκτός του Πατριάρχου μας έλαβε μόνον ΕΠΤΑ (7) ψήφους! Το γεγονός τούτο, δυστυχώς, ερέθισε υπερβαλλόντως την πατριαρχική ψυχή! Ο εκπρόσωπος της αγάπης, της ταπεινοφροσύνης, της ανεξικακίας, δυστυχώς, δυστυχέστατα, αυτήν την πανηγυρική αποδοκιμασία της προτιμήσεώς Του από εβδομήντα (70) περίπου Αρχιερείς την κράτησε στην ψυχή Του ως «μανιάτικο»! Αποφάσισε, λοιπόν, να πάρει την εκδίκηση! Και να, δεν άργησε πολύ. Προχθές Παρασκευή 3 Οκτωβρίου στο Φανάρι τον χθες αποδοκιμασθέντα από την Ελλαδική Ιεραρχία π. Αμφιλόχιο εξέλεξαν ως Μητροπολίτη Αδριανουπόλεως και τον εφόρτωσαν ως εκπρόσωπό του Πατριάρχου στην Αθήνα, δηλ. στη ράχη της Εκκλησίας της Ελλάδος! Τον διώρισαν Διευθυντή του Πατριαρχικού Γραφείου στην Αθήνα! Τον διώρισαν, ΧΩΡΙΣ να ερωτήσουν, ως ώφειλον, την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος! Πίσω από την ενέργεια αυτή κρύβεται πολλή κακία, μεγάλο μίσος, απύθμενη σκληροκαρδία! Κάποτε -δυστυχώς- και οι Μεγάλοι του κόσμου τούτου καθίστανται μικροί! Είναι ανθρώπινο βέβαια!
Αίσχος, Παναγιώτατε! Αίσχος! Και πάλιν Αίσχος! Η πράξη αυτή ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΙΜΑ! Στη συνείδησή μας κατεβήκατε πολύ χαμηλά! Ο Κύριος να Σας συγχωρήση!
Έτσι, λοιπόν, έκλεισε ο κύκλος του έως χθές Αρχιμανδρίτου π. Αμφιλοχίου! Ο Οικουμενικός Πατριάρχης μας κ. κ. Βαρθολομαίος έλαβε την εκδίκηση, που ήθελε! Το «μανιάτικο» πείσμα Του θα μπορoύσε να καταγραφή στα records του βιβλίου των Guines!!!!! ως η μέγιστη Πατριαρχική εκδίκηση!
2. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ.
Ας έλθουμε τώρα στη δεύτερη Πατριαρχική αθλιότητα.
Προ ολίγων ημερών ο Παναγιώτατος (κατά την επίκλησηWink Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ.Βαρθολομαίος πραγματοποίησε «ποιμαντική» επίσκεψη στην περιοχή της Θράκης. Εκεί, λίγο πριν αναχωρήσει από το έδαφος της Ελληνικής κυριαρχίας, προέβη σε κάποιες δηλώσεις, μάλιστα δε από χειρογράφου, τις οποίες θα εχαρακτήριζα όχι απλώς «προκλητικές και παντελώς απαράδεκτες, αλλά και αυτόχρημα ανατριχιαστικές»! ΄
Ιδού, λοιπόν, τα πατριαρχικά λόγια: «Πρxς οPδένα ντιδικοζμεν, λλp καv δrν πρόκειται νp πεμπολήσωμεν ποτr τp δικαιώματα τΖς Μητρxς κκλησίας πv τφν 9ερφν αPτΖς Μητροπόλεων δφ ε0ς τtν γιοτόκον Θρ΄κην, τtν ναμφισβητήτως λληνικtν καv α1ματοβαμμένην Μακεδονίαν, τtν Qψηλόφρονα ,πειρον καv τpς ρατεινpς νήσους τοζ ρχιπελάγους, διότι τx ντίθετον θp &το προδοσία τΖς 1στορίας τΖς πίστεως καv τοζ Γένους¨!!!!
Αγανακτεί η ψυχή μας στο άκουσμα των λόγων αυτών! Διερωτώμενοι, απορούμε: πως εξήλθον εκ των πατριαρχικών χειλέων τοιαύτα λόγια; Προς τι η αγανάκτηση της ψυχής μας; Θα μπορούσε να ερωτήσει κάποιος, που δεν έχει γνώση των εκκλησιαστικών πραγμάτων.
Αγανακτούμε, λοιπόν, διότι με τα λόγια αυτά ο Πατριάρχης θέλει να εμφανίσει τον Εαυτό Του, και κατά συνέπεια τον Οικουμενικό Θρόνο, ως επικυρίαρχο των Μητροπόλεων των λεγομένων «Νέων Χωρών». Δηλ. από την Λάρισα και επάνω μέχρι και τον Έβρο ποταμό οι Μητροπόλεις ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ στην Εκκλησία της Ελλάδος! Δηλοί μάλιστα απεριφράστως ότι «δεν πρόκειται να απεμπολήση ποτε τα δικαιώματα της Μητρxς Εκκλησίας επv των Ιερών αυτΖς Μητροπόλεων»!!! Με άλλα λόγια, ΔΕΝ ΠΡΟΦΗΤΕΥΟΥΜΕ, ΑΠΛΩΣ ΔΙΑΒΛΕΠΟΥΜΕ και προβλέπουμε, ότι ο Πατριάρχης πολύ γρήγορα θα αποκόψει από την Εκκλησία της Ελλάδος το κομμάτι αυτό των λεγομένων «Νέων Χωρών» και θα δημιουργήσει μια «δική» Του εκκλησιαστική δικαιοδοσία! Η Κρήτη είναι ένα παράδειγμα! Δηλ. θα διχοτομήσει την Ελλάδα, προσαρτώντας τις Νέες Χώρες στη δική Του αρμοδιότητα! Έτσι λοιπόν από τη μια πλευρά έχουμε τον Πρόεδρο της Τουρκίας κ. Ερντογάν, ο οποίος προαλείφεται και γλύφει τα χείλη του για την αυτονόμηση της Θράκης, και από την άλλη πλευρά έχουμε τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος προβάλλει ενώπιον μας ως Ερντογάν Νο 2 και μας προετοιμάζει για το ΜΕΓΑΛΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ, το οποίο έχει στο μυαλό Του!
Μήπως έχετε αμφιβολίες; Να σας παρουσιάσω εδώ ένα ακόμη κομμάτι από τις Πατριαρχικές Δηλώσεις:
ΜΆς ρώτησε κάποιος, κατp τρόπον προκλητικόν, πρό τινων τφν: Παναγιώτατε, χετε τtν Διασποράν. Διατv θέλετε καv τpς Νέας Χώρας; Καv πηντήσαμεν μέσως καv εPθέως: Διότι μΆς νήκουν. νήκουν ε0ς τtν Μητέρα σας μαρτυρικtν κκλησίαν, ! Aποία δωσε τx α7μα της διΏ αPτάς, διp νp μείνουν παρχίαι λληνικαίΩ τpς προστάτευσε κατp τxν Μακεδονικxν γφνα καv πάντοτε, διαχρονικφς. ποτελοζν ναπόσπαστον τμΖμα τΖς πνευματικΖς καv κανονικΖς δικαιοδοσίας τΖς κκλησίας Κωνσταντινουπόλεως. ) σχέσις μας δrν ε6ναι ποσφς θιμοτυπική, ε6ναι πολλχ μΆλλον εPχαριστιακή, λειτουργική.
Ο1 ποιμενάρχαι τφν Μητροπόλεων τούτων ε6ναι προσφιλεΦς δελφοv 9εράρχαι τοζ Ο0κουμενικοζ Πατριαρχείου, νχ συμμετέχουν ε0ς τtν διοίκησιν τΖς γιωτάτης κκλησίας τΖς λλάδος, τtν Aποίαν α1 9εραv Μητροπόλεις των συναποτελοζν Aμοζ μετΏ κείνων τΖς ΑPτοκεφάλου κκλησίας τΖς λλάδος, συμφώνως καv πρxς τxν Καταστατικxν Χάρτην αPτΖς.
Προτρεπόμεθα καv παρακαλοζμεν δελφικφς Eπως ο1 9ερώτα-τοι 9εράρχαι οWτοι χωσι πλήρη συνείδησιν τοζ γεγονότος Eτι νήκουν δικαιωματικφς ε0ς τtν 9εραρχίαν τΖς πρωτοθρόνου κκλησίας τΖς Κωνσταντινουπόλεως, τοζθΏ Eπερ ποτελεΦ διΏ αPτοzς Qψίστην τιμtν καv τοζτΏ αPτx προνόμιον, τx AποΦον πολ-λοv θp ζήλευον.
πx τΖς λλης πλευρΆς, ε0ς οPδένα πιτρέπομεν νp μφισβη-τήσΓ τp πx α0ώνων παράγραπτα δικαιώματα τοζ Ο0κουμενικοζ Θρόνου πv τφν περί gν πρόκειται Μητροπόλεων, α1 AποΦαι ποτελοζν τtν νδοχώραν αPτοζ, 0διαιτέρως μετp τtν πογύμνωσίν του πx τpς παρχίας του ν νατολικΗ Θρ΄κΓ καv Μικρ· σί³ (πάντως, οPχv ξ Qπαιτιότητος τΖς Μητρxς κκλησίας).
Ούτως εχόντων των πραγμάτων μία απορία κυριαρχεί μέσα μας και πολύ μάς βασανίζει: Καλά, ο Πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς δεν έλαβε γνώση; Ο Υπουργός των Εξωτερικών και Αντιπρόεδρος της Κυβερνήσεως κ. Ευάγ. Βενιζέλος δεν ενημερώθηκε; Οι Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος δεν άκουσαν τίποτε; Οι Βουλευτές μας δεν επήραν είδηση; Τα Μέσα Μαζικής Ενημερώσεως (ΜΜΕ) δεν άκουσαν τίποτε; Κανείς δεν ενωχλήθηκε; Εξαίρεση απετέλεσαν μόνο τρείς (3) εφημερίδες:
· Ο «Ελεύθερος Τύπος» στις 25.09.2014 έγραψε τα εξής: «Θέμα Νέων Χωρών ανοίγει ο Βαρθολομαίος».
· Η «ΑΞΙΑ» στις 27.09.2014 έγραψε τα εξής:
«Ο Βαρθολομαίος ρίχνει το γάντι στους αμφισβητίες Του». Νέες Χώρες και Μετόχια του Αγίου Όρους ανήκουν στο Πατριαρχείο!»
· Το «ΠΑΡΟΝ» στις 28.09.2014 έγραψε τά εξής:
«Τα περίεργα παιγνίδια του Οικουμενικού Πατριάρχη. ΔΙΑΣΠΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ο Βαρθολομαίος! .... Η πρόβα έγινε στην εκλογή του νέου Μητροπολίτη Ιωαννίνων .....Η Άννα Διαμαντοπούλου, ως Υπουργός Παιδείας είχε αποδεχθεί το αίτημά του!»
Εμείς ως ταπεινός θεράπων της Εκκλησίας του Χριστού ετολμήσαμε! Απεστείλαμε υπηρεσιακώς -διά της Ιεράς Συνόδου- το από 27ης Σεπτεμβρίου ε.έ. έγγραφο διαμαρτυρίας προς τον Παναγιώτατο Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο! Δυστυχώς άλλες αντιδράσεις από τον εκκλησιαστικό χώρο δεν είδαμε. Ας γράψω, δεν είδαμε ακόμη τουλάχιστον! Ασφαλώς ως εκ της θέσεώς Του ο Πατριάρχης μας ευρίσκεται πολύ υψηλά! Αυτό όμως δεν σημαίνει κατ' ανάγκην, ότι όσα σκέπτεται και όσα επιχειρεί είναι όλα ορθά! Αλάθητος δεν είναι ούτε ο Πάπας της Ρώμης, κι ας το ισχυρίζονται οι της Ρώμης! Μόνον ο Θεός είναι αλάθητος!
3. Η ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΕΩΣ
Το τρίτο κατά σειράν έγκλημα του Πατριάρχου μας είναι η ξαφνική εκλογή του π. Αμφιλοχίου ως Μητροπολίτου Αδριανουπόλεως. Αυτό που μας ενοχλεί δεν είναι αυτή αύτη η εκλογή, ΑΛΛΑ ο διορισμός του εκλεγέντος ως Πατριαρχικού Εκπροσώπου στο Γραφείο των Αθηνών, χωρίς να έχει ζητηθή προηγουμένως η συγκατάθεση της Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ο κληρικός αυτός από τούδε και στο εξής θα αποτελή τον «μπράβο», τον «κατάσκοπο», τον «πράκτορα» του Οικουμενικού Πατριάρχου εις βάρος της Εκκλησίας μας. Θα υπονομεύη τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο! Είναι ... ... ... εξασκημένος στον τομέα αυτό!
4. ΑΝΤΙΚΑΝΟΝΙΚΗ και ΠΑΡΑΝΟΜΗ, διά τούτο δε και ΣΚΟΤΕΙΝΗ, η ΙΔΡΥΣΙΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗΣ ΜΟΝΗΣ ΤΗΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΕΙΣ ΤΑ ΜΕΓΑΡΑ.
Αλλά ο δικός μας προβληματισμός δεν έχει σχέση με τα παραπάνω αναφερθέντα. Καλόν θα είναι να απασχολήσει τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών το πώς και το γιατί τοποθετείται ο π. Αμφιλόχιος Εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχου στην Αθήνα και να λάβει τα μέτρα του.
Ο δικός μας προβληματισμός εστιάζεται κάπου αλλού. Ο Πατριάρχης εξέλεξε Μητροπολίτη ένα κληρικό της περιοχής Μεγάρων, χωρίς όμως να έχει ζητήσει προηγουμένως την έγκριση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος! Τούτο ώφειλε να το πράξει το Πατριαρχείο, διότι ο π. Αμφιλόχιος τυγχάνει Μοναχός της Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής στο Μάζι των Μεγάρων.
Το επιχείρημα, που θα μπορούσε να αντιτάξει ο Παναγιώτατος είναι, ότι η Μονή αυτή έχει καθιερωθή υπ' αυτού τούτου του νυν Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου σε «Πατριαρχικό Σταυροπήγιο», ως εξάγεται εκ της υπ' αριθμ. 769/ 13.08.2007 Πράξεως του προσφάτως αποβιώσαντος Μητροπολίτου Μεγάρων κυρού Βαρθολομαίου, δημοσιευθείσης στο υπ' αριθμ. 2476 ΦΕΚ/31.12.2007, τ.Β΄.
Εδώ, λοιπόν, έγκειται το μεγάλο νομοκανονικό έγκλημα, το οποίο συνετελέσθη υπό του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου. Καταγγέλλουμε, λοιπόν, δημοσίως urbi et orbi, ότι η καθιέρωση αυτή είναι ευθέως παράνομος και συγχρόνως αντικανονική, καθ' όσον για την καθιέρωση της Μονής ΔΕΝ ΕΤΗΡΗΘΗΣΑΝ οι διατάξεις του άρθρου 39 παράγρ. 7 του Νόμου 590/1977 περί Καταστατικού Χάρτου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, με αυθαίρετη επέμβασή του σε Δικαιοδοσία άλλης Τοπικής Εκκλησίας, παραβίασε τους τε ιερούς Κανόνες και τους Νόμους της Ελληνικής Πολιτείας! Άρα η δήθεν «Πατριαρχική» Μονή της Αγίας Παρασκευής στο Μάζι των Μεγάρων, είναι προϊόν ανερυθριάστου παρανομίας και παραβιάσεως των διατάξεων της τε κανονικής τάξεως και της κοσμικής νομοθεσίας! Είναι, λοιπόν, γέννημα και προϊόν παρανομίας! Παρανομίας δε και αντικανονικών ενεργειών, στις οποίες προέβη ο νυν Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας. Με άλλα λόγια είναι προϊόν «παρθενογένεσης»!!!! Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο εμείς είμεθα υποχρεωμένοι να κινήσουμε την νόμιμη διαδικασία για την κατάργησή της.
Θα σας εξηγήσω αμέσως την συντελεσθείσα παρανομία.
· Για να συσταθή μια Πατριαρχική Μονή σε μια Μητρόπολη του Ελλαδικού χώρου ο Νόμος 590/1977 Περί Κατάστατικού Χάρτου της Εκκλησίας της Ελλάδος ορίζει σαφώς, σαφέστατα θα έλεγα, ότι χρειάζεται όχι μόνον η συγκατάθεση του επιχωρίου Αρχιερέως, αλλά και η «έγκρισις της Δ.Ι.Σ.» (βλ. άρθρ. 39 παράγρ. 7). Αλλά έγκριση της ΔΙΣ δεν υπάρχει!
· Η έγκριση της ΔΙΣ εζητήθη βεβαίως υπό του επιχωρίου Αρχιερέως δια των υπ' αριθμ. Πρωτ. 549/4.6.1999 και 640/28.06.1999 υπηρεσιακών του εγγράφων, προς τα οποία όμως η Ιερά Σύνοδος, διά του υπ' αριθμ. Πρωτ. 3074/14.12.1999 απαντητικού Συνοδικού εγγράφου «επεφυλάχθη, ίνα ικανοποιήση το υποβληθέν ...αίτημα»!!!!! Τουτ' αυτό είχεν εισηγηθή προς την Δ.Ι.Σ. και η Συνοδική Επιτροπή Νομοκανονικών Ζητημάτων διά του υπ΄ αριθμ. Πρωτ. 6924/ 07.11.1999 υπηρεσιακού εγγράφου, δηλ. και η Επιτροπή είχε απορρίψει το αίτημα του Μητροπολίτου Μαγέρων, «ώστε να μη ενθαρρύνεται η ίδρυσις νέων τοιούτων Σταυροπηγιίων εις τον ήδη "βεβαρημένον" συναφώς χώρον της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ελλάδος»!
· Ως φαίνεται εκ του υπηρεσιακού φακέλλου της Μονής, ο Μητροπολίτης Μεγάρων είχε ζητήσει Γνωμάτευση από ένα Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, όστις όμως διά της από 20.05.1999 Εισηγήσεώς του εθεώρει εκ των «ων ουκ άνευ» την έγκριση της Δ.Ι.Σ.! Δυστυχώς όμως, εφαρμόζων ούτος εν προκειμένω «την αλχημείαν εν τοις εκκλησιαστικοίς πράγμασι», διά να εξασφαλίσει ίσως την εύνοιαν του πανίσχυρου Οικουμενικού Θρόνου, απεφάνθη, ότι «το μείζον και κυριώτερον είναι η συγκατάθεσις του οικείου Αρχιερέως»!!!!!
· Ώστε, λοιπόν, παρά την άρνηση της Δ.Ι.Σ., ενισχυμένος όμως από την ηθική στήριξη του προαναφερθέντος Καθηγητού, ο επιχώριος Μητροπολίτης απευθύνθηκε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και κατά φορτικό τρόπο διετύπωσε εκεί το αίτημα του για την αναγνώριση της Μονής Αγ. Παρασκευής ως Σταυροπηγίου. Το Πατριαρχείο ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΠΕΤΡΕΨΕ από την λανθασμένη πορεία του, ως ώφειλε! Εν συνεχεία ο αείμνηστος Μητροπολίτης Μεγάρων Βαρθολομαίος, διά του υπ΄ αριθμ. Πρωτ. 1202 π.έ./12.03/2000 νεώτερου εγγράφου του προς την Δ.Ι.Σ., επαναδιατυπώνει το αίτημά του με την ελπίδα, «της εν τω εγγύς μέλλοντι άρσεως της επιφυλάξεως ....»! Τώρα όμως, για να ενισχύει το αίτημά του, επισυνάπτει και το υπ΄αριθμ. 66 Πατριαρχικό έγγραφο, όπου ο Παναγιώτατος Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίο, αγνοώντας και παρακάμπτοντας την εκπεφρασμένη άρνηση της Δ.Ι.Σ., την οποίαν άλλωστε εγνώριζε, εκφράζει προς τον Μητροπολίτη Μεγάρων «την άκραν ευαρέσκειαν και τον δίκαιον έπαινον .... διά την βαθέως συγκινούσαν ημάς υποδειγματικήν υιϊκήν στοργήν και τον σεβασμόν ...προς τον πανίερον Οικουμενικόν Θρόνον ...»!!!! Με άλλα λόγια ο Πατριάρχης, εμμέσως πλην σαφώς, αντί να συγκρατήσει, ωθεί τον Μητροπολίτη Μεγάρων προς την παρανομία!
· Έτσι, λοιπόν, ο Μητροπολίτης Μεγάρων προχωρεί, ακάθεκτος πλέον, προς την κανονικώς εγκληματική και νομικώς παράνομη συμπεριφορά του! Στις 31 Δεκεμβρίου 2007 στο υπ' αριθμ. 2476 ΦΕΚ, τ. Β΄, χωρίς την απαραίτητη έγκριση της Δ.Ι.Σ. δημοσιεύεται η υπ' αριθ. 769/13.08.2007 Πράξη του με την ένδειξη «Νομοκανονικόν καθεστώς Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής Μαζίου Μεγάρων ....». Έκτοτε η Μονή θεωρείται ως Πατριαρχικό Σταυροπήγιο, αλλά δεν μπορεί να είναι, αφού πάσχει η διαδικασία αναγορεύσεώς της.
Αποδείξαμε, λοιπόν, όσο πιο καθαρά γινόταν, ότι ο Πατριάρχης δεν διάλεξε κληρικό από μια Μονή, επί της οποίας είχε ποιμαντική και κανονική δικαιοδοσία! «Πατριάρχης είμαι! Ό,τι θέλω κάμνω», θα μπορούσε να απαντήσει ο Παναγιώτατος! Αυτό ακριβώς θα ήθελα να αποδείξω: Εάν δεν αντισταθούμε στην υπεροπτικά αυθαίρετη συμπεριφορά Του, τα χειρότερα έρχονται ... ...
Και τώρα θα ήθελα να απευθύνω δημοσίως το λόγο μου προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο και προς τους εν Χριστώ Αδελφούς μου Ιεράρχες, οι οποίοι συνέρχονται αύριο στην ετήσια τακτική Συνέλευση της Ιεραρχίας.
Μακαριώτατε άγιε Πρόεδρε,
Σεβασμιώτατοι άγιοι Σύνεδροι,
Ακούστε, παρακαλώ, την φωνή ενός Αδελφού Σας, ο οποίος τώρα πλέον είναι όγδοον (8ον) Μέλος στην σειρά του καταλόγου των Ιεραρχών. Κινδυνεύει η γεωγραφική ενότης του Ελλαδικού Χώρου! Κινδυνεύει επίσης αυτονομία, η αυτοκεφαλία και η ανεξαρτησία της Εκκλησίας μας! Η Εκκλησία της Ελλάδος με μαθηματική ακρίβεια οδηγείται σε διχοτόμηση! Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ορμάει με περισσή αυταρχικότητα! Δεν θα υπερασπισθούμε, λοιπόν, ό,τι οι Ιεροί Κανόνες μας αναγνωρίζουν; Δεν θα αντιδράσουμε; Θα παραδώσουμε την Εκκλησία μας αμαχητί;
Σας παρακαλώ, λοιπόν, και Σας ικετεύω να παρακάμψουμε την Ημερησία Διάταξη και να προτάξουμε τα Πατριαρχικά καμώματα, ώστε όλοι μας από κοινού να αναλάβουμε τις ιστορικές ευθύνες μας.

+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου