Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

OI MEMETΗΔΕΣ ΤΖΙΧΑΤΖΗΣΤΕΣ... ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΤΥΠΟ...


ΟΙ "11 ΕΝΤΟΛΕΣ" ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ!

Η λίστα κυκλοφόρησε από έναν από τους δημοσιογράφους που έχει παραμείνει στα εδάφη του Ισλαμικού Κράτους

Μια λίστα με οδηγίες και κανόνες που δίνουν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους σε δημοσιογράφους, έδωσε στη δημοσιότητα το «Syria Deeply», μια ανεξάρτητη ειδησεογραφική ιστοσελίδα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ιστοσελίδας, όπως αναφέρει η Wall Street Journal, οι κανόνες αυτοί δόθηκαν σε εκπροσώπους του Τύπου που βρέθηκαν στα όρια του Ισλαμικού Κράτους, στο Ντεΐρ Αλ Ζουρ της Συρίας.

Ένας ντόπιος δημοσιογράφος κατόρθωσε να στείλει τη λίστα αυτή στο «Syria Deeply», δηλώνοντας πως την έλαβε από το γραφείο Τύπου του ΙΚ.

Σύμφωνα με αυτές τις έντεκα «εντολές»:

1. Οι ανταποκριτές πρέπει να ορκίζονται πίστη στο Χαλιφάτο. Θεωρούνται αντικείμενα που ανήκουν στο Ισλαμικό Κράτος και ως αντικείμενα, είναι υποχρεωμένοι να ορκίζονται πίστη στον ιμάμη τους.

2. Η δουλειά τους θα γίνεται υπό την αποκλειστική επίβλεψη των αξιωματούχων του γραφείου Τύπου του ΙΚ.

3. Οι δημοσιογράφοι μπορούν να συνεργάζονται απευθείας με τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, αλλά πρέπει να αποφεύγουν κάθε διεθνές και τοπικό δορυφορικό, τηλεοπτικό δίκτυο. Απαγορεύεται να προβάλλουν αποκλειστικό υλικό ή να έχουν οποιαδήποτε επαφή, οπτική ή ηχητική, ενώ βρίσκονται αιχμάλωτοι.

4. Απαγορεύεται να εργάζονται με οποιοδήποτε τρόπο με κάποιο από τα δίκτυα που βρίσκονται στη «μαύρη λίστα» του Ισλαμικού Κράτους, όπως το Al-Arabiya, το Al Jazeera ή το Orient. Τυχόν παραβάτες θα κληθούν να λογοδοτήσουν άμεσα.

5. Επιτρέπεται να καλύπτουν γεγονότα είτε γραπτώς ή με φωτογραφίες, χωρίς να συνεννοούνται εκ των προτέρων με το γραφείο Τύπου του ΙΚ. Κάθε υλικό που μεταδίδεται όμως πρέπει να έχει γραμμένο ευκρινώς το όνομα του δημοσιογράφου και του φωτογράφου.

6. Δεν επιτρέπεται να δημοσιεύουν οποιοδήποτε ρεπορτάζ χωρίς προηγουμένως να αναφέρονται στο γραφείο Τύπου του Ισλαμικού Κράτους.

7. Οι δημοσιογράφοι μπορούν να δημοσιεύουν στα προφίλ τους στα κοινωνικά δίκτυα τα ρεπορτάζ τους, αλλά πρέπει όλοι οι λογαριασμοί τους να βρίσκονται στη διάθεση του ΙΚ.

8. Πρέπει να συμμορφώνονται με τους κανονισμούς λήψης φωτογραφιών του Ισλαμικού Κράτους και να μην καταγράφουν τοποθεσίες ή γεγονότα όπου αυτό απαγορεύεται.

9. Οι αξιωματικοί του γραφείου Τύπου του ΙΚ θα παρακολουθούν τη δουλειά των δημοσιογράφων ενώ βρίσκονται στα εδάφη του, ενώ κάθε παραβίαση των κανόνων θα οδηγεί σε απόλυση και ακολούθως ο εν λόγω δημοσιογράφος θα λογοδοτεί στις αρχές.

10. Οι κανονισμοί αυτοί δεν είναι τελικοί και μπορεί να γίνουν αλλαγές ανά πάσα στιγμή, αναλόγως των συνθηκών και του βαθμού συνεργασίας των αξιωματούχων με τους δημοσιογράφους.

11. Οι δημοσιογράφοι παίρνουν άδεια για να ασκήσουν το επάγγελμα, αφού καταθέσουν αίτηση στο γραφείο Τύπου του Ισλαμικού Κράτους.

Με βάση τις πρακτικές των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, όπως καταγράφονται ιδίως από το καλοκαίρι και μετά, είναι περιττό να αναφέρουμε ότι οι κανόνες αυτοί, έχουν την ισχύ νομοθεσίας, όπως επίσης εξυπακούεται ότι τυχόν παραβίασή τους θα επιφέρει σκληρή τιμωρία. 

protothema.gr

,ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ Η.Ν.Α. ΜΝΗΜΕΙΟ... Φασιστικής ηλιθιότητας από δήθεν πιστούς του Μωχαμέτη τους αλλά και όργανα του διεθνούς Σιωνισμού... που ως γνωστόν βρίσκεται πίσω από την αναταραχή αυτ'η της Μ.Ανατολής  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου