Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

ΓΡΑΦΕΙ Η...Παναγιώτα Βασιλοπούλου  

Φωτογραφία προφίλ του χρήστη Παναγιώτα Βασιλοπούλου
ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΝΗΜΕΡΟΙ - ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΗΛΙΚΩΝ 

''ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ''

Καλλιεργώντας στα παιδιά μας ένα υγιεί τρόπο διαπαιδαγώγησης , που δεν θα χρησιμοποιούμε την τιμωρία , το ξύλο , τις λεκτικές προσβολές , ως τρόπους για τη συμμόρφωση τους , τότε τα κατευθύνουμε ηθελημένα ή άθελα μας , στο να θεωρούν αρρωστημένες συμπεριφορές , οικείες .

Με βασανιστικούς τρόπους διαπαιδαγώγησης , ίσα , ίσα δημιουργούμε ένα ευάλωτο συναισθηματικό κόσμο στην ψυχή του παιδιού μας , όπου επιτήδειοι θα φροντίσουν να εκμεταλλευτούν την ψυχή των παιδιών, που προσποιούμενοι οι δράστε τους δώσουν ψεύτικη αγάπη κι ενδιαφέρον που ίσως δεν βρήκαν , όπως αντίστοιχα τα παιδιά που μεγαλώνουν σε ένα υποστηρικτικό περιβάλλον , γεμάτο κατανόηση , διάλογο και σωστό τρόπο επικοινωνίας σε γενικές γραμμές , ώστε να είναι ενήμερα για το πως να προστατεύουν τον εαυτό τους ακόμα κι από το να γίνουν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης .
Τα ευάλωτα συναισθηματικά παιδιά είναι επιρρεπή στο να πέσουν θύματα δραστών , σεξουαλικής κακοποίησης .
Ένα παιδί μπορεί να πέσει θύμα από τον διεστραμμένο σεξουαλικά παιδεραστή και από νηπιακή ηλικία .
Ένα είναι σημαντικό , να ξεχωριστεί αν ο δράστης ,κακοποιεί σεξουαλικά το ανήλικο παιδί , για απόκτηση χρήματος ( π.χ . πορνεία ) ή για να ικανοποιήσει δικές του διεστραμμένες σεξουαλικές ορέξεις .
Οι επιστήμονες αναλύουν την κάθε περίπτωση , σύμφωνα με το σε ποια κατηγορία ανήκει :
α. παιδεραστία ή παιδοφιλία
β. με στόχο το βιασμό
γ. την κατηγορία της παιδικής πορνογραφίας


Τα στατιστικά στοιχεία κι έρευνες , έχουν δείξει αύξηση στη μαζικότητα του φαινομένου και ολοένα αυξάνετε με ταχείς ρυθμούς ανά τον κόσμο .
Οι δράστες , παιδόφιλοι , κινούνται στην κοινωνία μην παρουσιάζοντας , ή έχουν κάποια διαφορετική ή ιδιαίτερα ξεχωριστή συμπεριφορά. Το αντίθετο μάλιστα , επιλέγουν επαγγέλματα ή δράσεις κοινωνικές που τους επιτρέπετε να έχουν σε άμεση επαφή με ανηλίκους .
Είναι άτομα πέραν υποψίας . Οι τρόποι που επιλέγουν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των παιδιών , είναι είτε με το να τους προσφέρουν δώρα , είτε με το να τους προσφέρουν χρηματικά ποσά , ίσως όμως χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν εκφοβισμό στα παιδιά , ή τα εκβιάζουν ή τα τρομοκρατούν να μην μιλήσουν σε κανέναν για τη σεξουαλική κακοποίηση.
Σε πολλές περιπτώσεις το ανήλικο παιδί , που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις σεξουαλικές ορμές του δράστη , ελλοχεύει ο κίνδυνος , μέχρι και να υποστεί το παιδί ξυλοδαρμό που ίσως γίνει και θανατηφόρος.
Όταν μια υπόθεση φτάσει στις αρμόδιες Αρχές , υπάρχει νομική οδός για να υποστεί ο δράστης , τις συνέπειες των πράξεων του , με όσα ο Νόμος ορίζει , που το κυριότερο είναι πως σταματά τη δράση του , ώστε να μην αυξηθεί ο αριθμός των θυμάτων του , άλλα παιδιά ακόμα .
Οι κοινωνική μέριμνα του κράτους , όσον αφορά τους γιατρούς που θα εξετάσουν το παιδί για τις αποδείξεις που πρέπει να παραδώσουν έγγραφο υλικό , υπάρχει η προστασία των προσωπικών δεδομένων των παιδιών ,κι από ψυχολογικής γνωμάτευσης , από εξέταση των παιδοψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών , μένουν το ίδιο απόρρητα , ώστε να μην διασυρθεί και στιγματιστεί το ανήλικο .
Τα συμβάντα ανήκουν μόνο στις αρχές σε τέτοιες περιπτώσεις , σύμφωνα με τα δικαιώματα των παιδιών.
Ο νόμος – κράτος – κυβέρνηση , κρατούν τα συμβάντα μόνο για τη διεξαγωγή της νομικής αντιμετώπισης των ή της περίστασης .
Έπειτα αναλαμβάνουν οι παιδοψυχολόγοι και την στήριξη του παιδιού , και την στήριξη των γονέων . Παρέχουν την πιο κατάλληλη μέθοδο και το πιο κατάλληλο είδος για την κατάλληλη ψυχική επίτευξης ίασης, στην αποκατάσταση της ψυχολογίας του παιδιού .

Το σπουδαιότερο είναι πως οι Αρχές και οι Εισαγγελείς, έχουν εφαρμόσει την πιο δραστική οδό , ώστε να υπάρξουν κι άλλες μαρτυρίες , αν υπάρχουν, από κι άλλα ανήλικα παιδιά που κακοποιήθηκαν σεξουαλικά ώστε να αυξηθούν οι καταγγελίες , ή να αναγνωρίζουν το δράστη δια παν ενδεχόμενο , που ίσως είναι ένα έναυσμα να μειωθεί το κοινωνικά αυτό φαινόμενο . Αυτός είναι και ο λόγος που δίνουν στα Μ.Μ.Ε. ( Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ) φωτογραφίες των δραστών .

Σε αυτό το άρθρο μου , αναφέρομαι περισσότερο στο κοινωνικό φαινόμενο της σεξουαλικής κακοποίησης , που συμβαίνει στην κοινωνία κι όχι , στην ενδοοικογενειακή , σεξουαλική κακοποίηση .


ΑΡΘΡΟ -ΜΕΛΕΤΗ : ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ -ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου