Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΜΟΣ BLOGGER ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΣΔ
Αρθ. Πρωτ. 172 ΑΒ/ 10.11.2011


ΠΑΡΑΝΟΙΚΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΠΕΡΙ 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ blogs ΑΠΟ ΜΕΛΗ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ (ΕΣΗΕΜΘ-ΕΣΗΕΑ)-

ΠΡΟΠΙΛΑΚΙΣΤΗΚΕ blogger..και μια 

δημοσιογράφος της ΕΡΑ, τον εμπόδισε να


υποβάλλει ερώτηση!

H Ένωση Συντακτών Διαδικτύου καταδικάζει με αγανάκτηση την απαράδεκτη συμπεριφορά της κ. Όλγας Ορφανίδου ανταποκρίτριας της ΕΡΑ στην Ορεστιάδα και μέλους της ΕΣΗΕΜΘ(εργασιακή εκπρόσωπος), η οποία σε συνέντευξη που οργανώθηκε στο  Δήμο Αλεξανδρούπολης για τα χρυσορυχεία παρεμπόδισε μπλόγκερ να υποβάλλει ερώτηση σε έναν εκ των πρωταγωνιστών της συνέντευξης... με το αιτιολογικό ότι ο εν λόγω μπλογκερ δεν είναι..δημοσιογράφος!!!
Παρόμοια κρούσματα νοητικής οστεοπόρωσης, που φθάνουν στα κράσπεδα φασιστικής νοοτροπίας, εκ μέρους κυρίως μελών ΕΣΗΕΑ και ΕΣΗΕΜΘ συμβαίνουν συχνά σε βάρος bloggers, ενημερωτικών ιστοσελίδων.
Η εν λόγω, βαναύσως ατακτήσασα παλαιοντολογική δημοσιογράφος, δεν θα έχει πληροφορηθεί πως γίνονται καταιγιστικές ανατροπές στο παγκόσμιο Τύπο-ενημέρωση, κι ότι οι συντάκτες των μπλογκς πρωταγωνιστούν στην πληροφόρηση κι όχι μόνον γίνονται αποδεκτοί αλλά και προβάλλονται δεόντως..για την εγκυρότητα των πληροφοριών που δημοσιοποιούν. Χώρια βέβαια που σιτίζουν καθημερινά τα υπόλοπια Μ.Μ.Ε. με την πλούσια ύλη τους!
Η εν λόγω αυθαδεστάτη κυρία της ΕΡΑ-ΕΡΤ..που απέκλεισε τον διευθυντή της ενημερωτικής ιστοσελίδαςTHRAKILIFE BLOGSPOT κ. Αθανάσιο Ζωγράφο, να υποβάλλει μια ερώτησή του με το παιδαριώδες επιχείρημα ότι δεν ...είναι δημοσιογράφος...δεν θα έχει προφανώς επισημάνει ότι στις πρόσφατες συνεντεύξεις πολιτικών αρχηγών στη Διεθνή έκθεση Θες/νίκης υπήρχαν πολλοί μπλογκερς που υπέβαλαν ανέτως τις ερωτήσεις τους, χωρίς να σκανδαλιστεί ουδείς!
Ακόμη φαίνεται ότι της διαφεύγει πώς έγκριτοι παλαιοί-αλλά μοντέρνοι-δημοσιογράφοι και μέλη της ΕΣΗΕΑ, θεωρούν τιμή τους να τονίζουν σε κάθε περίπτωση τη νέα τους ιδιότητα, ότι είναι δηλαδή δημοσιογράφοι  μπλογκερς-π.χ. Σοφία Βούλτεψη κ.α-.
Ανάλογο κρούσμα με αυτό της Αλεξανδρούπολης συνέβη και στην Αγ. Παρασκευή Αθηνών,την περασμένη εβδομάδα όπου κάποιος ισχυριζόμενος ότι είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ, δεν καταδέχτηκε δημοσίως σε συνέντευξη να απευθύνει ...τον λόγο σε δημοσιογράφο (Μέλος της ΄Ενωσης Συντακτών Διαδικτύου αλλά και μέλος της ΄Ενωσης ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου- διευθύνει εφημερίδα,από τις μεγαλύτερες της περιφέρειας-) Τέτοιο θράσος οι καβαλικεύσαντες τον κάλαμο της ΕΣΗΕΑ!

Μέλος δε της ΄Ενωσης Συντακτών Διαδικύτου είναι και ο προπιλακισθείς στην Αλεξανδρούπολη,  blogger κ. Αθανάσιος Ζωγράφος από την 10.Φεβρουαρίου 2011.
Γιατί όλα αυτά τα παρακρουστικά και θλιβερά πηγάζουν από μέλη-ελάχιστα έστω- συμπτωματικά των δημοσιογραφικών συνδικάτων ΕΣΗΕΑ και ΕΣΗΕΜΘ;
Υπάρχει σύγχιση ταυτότητας. ΄Εχουν μπερδέψει τον γάηδαρο με το σαμάρι.Δεν έχουν εμπεδώσει μέσα τους ότι είναι ορίτζηναλ δημοσιογράφοι, και τα ελλειμάτικά τους τα φορτώνουν στο σαμάρι, δηλαδή στα σωματεία ΕΣΗΕΑ και ΕΣΗΕΜΘ, επικαλούμενοι τα δύο ιστορικά αυτά συλλογικά όργανα για να προσδώσουν βάρος στην κενότητά τους! Οι bloggers δεν έχουν ανάγκη να αποδείξουν τίποτε. Το κολοσιαίο έργο τους στην πληροφόρηση καθημερινά, καπελώνει ήδη τα παραδοσιακά εφημεριδιακά μέσα.. Οι ενημερωτές μπλογκερς γράφουν , συντάσσουν δημοσίως άρα είναι ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ δημοσιογράφοι,  (οι δημοσίως γράφοντες) είτε μερικοί κομπλεξικοι το θέλουν είτε όχι.   
Να γίνει επίσης, άπαξ δια παντός κατανοητό τούτο το θεμελιώδες:
Τα δημοσιογραφικά σωματεία, (που υπάρχουν πολλά στην Ελλάδα, αλλά ακούγονται μόνον τα δύο που αναφέρουμε εδώ), δεν είναι τίποτε περισσότερο από απλούς συλλόγους. Δεν είναι κολυμπήθρες του Συλωάμ όπου κάποιοι βαφτίζονται ως δημοσιογράφοι, για να οδηγούνται μετά σε αθλιότητες.. σαν κι αυτήν που συνέβη χθες στην Αλεξανδρούπολη, με πρωταγωνίστρια κάποιαν που παρεμπόδισε blogger να υποβάλλει ερώτηση, σε συνέντευξη όπου επίσημα προσκλήθηκε...
Συνιστάται στα μέλη της Ε.Σ.Δ. ανάλογα φαινόμενα να τα αντιμετωπίζουν επί τόπου με πυγμή και να ανθίστανται κάτα παρομοίων παρανοιών.

ΑΠ.ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗΣ                                                           ΙΑΚ.ΠΟΛΙΤΗΣ
Πρόεδρος                                                                      Γεν.Γραμματέας
   
  Επισυνάπτονται  2 video από το επεισοδιο της Αλεξανδρούπολης
     
Δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της ΕΣΔ. www.webpressunion.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου