Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Η ΚΑΜΠΑΝΑ ΧΤΥΠΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ παπα-ΔΗΜΟ!


ZOYMΕΡΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠO  ΤΟ ΣΟΦΟ ΜΑΣ AΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΓΕΡΟΥ-ΣΟΦΟΥ ΠΡΟΣ Παπα-Δήμο: 
Θεωρώ απαραίτητο, λόγω των πολλών σχολιασμών που δέχομαι με  τα όσα δημοσιοποιώ από ευγενή-επιλεκτικά μπλογκς & Μ.Μ.Ε.  να   διευκρινίσω: Ναι είμαι καλόγερος, πλην ιδιόρυθμος. Δεν φέρω γενειάδα.. διότι από πουθενά δεν προκύπτει  ότι χρειάζεται . Φέρω μύστακα αρειμάνιο ασφαλώς. Δεν προφητεύω όπως οι παλαιότεροι συνάδελφοί μου, Παϊσιος, Πορφήριος, παπα-Κοσμάς  , κι άλλοι νιόφερτοι προφητάνακτες εκ Θεοβάδιστου Αγ. Όρους!..Δεν προφητεύω! Λαλώ μόνον τα δέοντα, αφτιασίδωτα, κι αμόλυντα από πάσαν ανθρώπινη λοβιτούρα.
 Με βάφτισαν «σοφόν»,- αυτό μάλλον δεν το καταννοώ, αλλά μου το έχουν κολλήσει! Και το σέρνω σαν βδέλα   και μόνο. Είμαι μια απλή φωνή κι αν λαλώ ορθα, τότε ευτυχώ.. Δι΄ό και πέμπω τούτο το μαντάτο  προς τον δοτόν νέον πρωθυπουργόν της πατρίδας μας, παπα-Δήμο!

Εκλαμπρότατε πάτερ-ΔΗΜΟ.. ΠΑΠΑΔΗΜΟ!
θα παρακαλούσα την αναμφισβήττη ευγένειά σου να θυμηθείς την
καταγωγη σου .. το χωριουδάκι σου.. το οποίο ατυχώς αγνοείς από ηλικίας 12 ετών...!!!
Ποτέ δεν θέλησες, ρε μπαγάσα,να το επισκεφτείς! ..Ούτε καν έδειξες να το νοσταλγείς...Το υπενθυμίζω διότι είναι σημαδιακό! Θα το δούμε...τι σήμαινει αυτό προσεχώς.
Έκτοτε κατέστης ...διατραπεζική φίρμα!
Γιατί ρε τσίφτη;Φαίνεται πως η λάγνα Εσπερία- ΔΥΣΗ-ΕυρωπαϊκήΈνωση! σε έχαψε... Σε έχαψε η σπουδαιοφανια! Ο Τζερτζελές... Κάνω λάθος; Εγώ να κάνω λάθος; Θου..Κύριε!

Εγώ ωστόσο θαρρώ πως δεν  έχεις χαφτεί από κανέναν κι από τίποτε!
Παραμένεις ΕΛΛΗΝΑΣ κι ακούς τις καμπάνες που σκούζουν πανελλήνια.
΄Αγνωστε φίλε μου, (σε εκλαμβάνω ως φίλον... διότι απλά δεν μπορώ να νογήσω  πως μπορεί να μην  είσαι φίλος της πατρίδας που σε γέννησε.
Και στα βάθη της νόησής μου, ξέρω πως αυτή τη στιγμή οι τύχες της πατρίδας θα δρομολογηθούν επ΄αγαθώ από σένα και μόνο κι όχι από το κλινικά, αβάσταχτα εγωπαθές τσούρμο σωτηρίας που συνθέτει το γκουβέρνο σου.
ΜΠΟΡΕΙΣ παπα-ΔΗΜΟ να αλλάξεις το ρουν της πατρίδας σου! Η καμπάνα χτύπησε. Οι ουρανοί σε προστάζουν ..Είσαι ο εκλεκτός τους.Δεν το πάω στο θρησκευτικό,-διότι κάποιοι αναγουλιάζουν με τα παπαδίστικα..- αλλά στον Χέμινγκγουαίυ.. Η ΚΑΜΠΑΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕ ΓΙΑ ΣΕΝΑ! Τέρμα!
Εσύ αποφασίζεις .Μην ακούς κανένα από τους αλαφροίσκιωτους μινίστρους σου.
***Τα χρέη ..τα δανειστικά, δεν είναι το πρόβλημα της Ελλάδας-και το ξέρεις!
ΕΙΝΑΙ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΜΑΣ .. που θέλουν οι...άλλοι να ΤΟΝ ΧΟΥΦΤΩΣΟΥΝ   ΓΙΑ 340 ΔΙΣ ,(που, τάχα μου, χρωσταει η  Ελλας! Η οποία όμως αντιπροσωπεύει... ΑΜΗΘΥΤΗ περιουσία! Eίναι και το γνωρίζεις, από τα πλουσιότερα έθνη στον κόσμο! Άρπαξε λοιπόν την ευκαιρία και κάνε τις αναγκαίες ΤΟΜΕΣ. Βγάλε τον λαό από την κακοριζικιά που τον έφεραν ανίκανοι και μωροφιλόδοξοι πολιτικάντηδες!
Οι ξένες κεφαλαιοκρατικές σπείρες-αγορές- κι άλλα σκοτεινά κέντρα επιδιώκουν να γονατίσουν την πατρίδα σου. Μας διασύρουν ήδη τα μπασταρδάκια. Το βιώνεις άλλωστε!  
Εσύ,ως ικανός πραγματογνώμων  Τραπεζίτης θα  δεχτείς να συνεχιστεί το παραμύθιον; ΄Η θα τρέξεις αμέσως στην παραγωγική αξιοποίηση των ελληνικών δυνατοτήτων; Αυτό είναι  ο θέμα μας! Να αναπτυχθεί  η Ελλάς ώστε στο τέλος να τακτοποιήσει τα χρέη της...Η άμεση παραγωγική ανάπτυξη είναι το ζητούμενο κι όχι το χρέος..

Πάτερ –Δήμο (Παπαδήμο) ..η ζαριά είναι δική σου. Ρίξε ..εξάρες... Και σύμπαν  το ευκλαιές κι ΑΝΑΔΕΛΦΟΝ  έθνος των Ελλήνων θα σε ευγνωμονεί εσαει! Εν ολίγοις,μπορείς να στείλεις στο διάολο, όλα αυτά τα λαμόγια πολλά εκ των οποίων σε ζώνουν στο κυβερνητικό επιτελείο σου- (φείδια σκέτα) και κάνε τις τομές που θεωρείς ..λυτρωτικές για την χειμαζώμενη  πατρίδα σου.. Εσύ ξέρεις...Δεν χρειάζεσαι οδηγίες  « από σοφούς  σαν την αφεντιά μου» ούτε  κι ορμηνείες  από το παρδαλό  κομματικό  μωσαϊκό που σε περιβάλλει...

Ο ΓΕΡΟΣ...Ο ΚΟΣΜΟΚΑΛΟΓΕΡΟΣ.(έστω)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου