Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

O ΓΕΡΟ ΣΟΦΟΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ...


Επ ευκαιρία της επετείου του ΟΧΙ!
O ΓΑΠ.... ΕΣΩΣΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ... την θετή πατρίδα του!

Γράφει ο ΓΕΡΟ ΣΟΦΟΣ:

«Περαστικά και με τις υγείες μας...αν και κανείς από μας δεν θα ζει τη σκλαβιά, νεα κατοχή της Ελλάδας σε 30 χρόνια! Ε, και ...ας βγάλουν τα κάστανα τα εγγόνια μας..Ε, και; Ας μας κάνουν μνημόσυνο, για τα ... ευκλαιή μας  και χωρίς... κόλυβα!»

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΩΝ ΠΛΑΤΕΙΩΝ ΚΙ ΟΡΓΙΣΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ... ΘΑ ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΟΥΝ ΑΠΑΝΤΕΣ  στη φιλοσοφία του ραχατιού του σουβλακίου..... Το παράδειγμα της καταληφθείσης Κύπρου από τους Τούρκους ..το αποδεικνύει.. Ούτε μια ντουφεκιά έπεσε, ούτε ένα σαμποτάζ έγινε ... κατά των καταληψιών της πατρίδας  Τούρκων! Δεν εμφανίστηκε καμιά νέα ΕΟΚΑ... Γιατί;

Είναι αυτό που υποστηρίζω, κηρύσσω χρόνια: « Η ευτυχία των λαών δεν είναι προϊόν κομματικών σχηματισμών, πολιτικών ιδεολογιών, αλλά μόνον  ηγετών με φλόγα, έμπνευση κι όραμα για τον τόπο τους, είτε είναι αυτοί, δημοκράτες, δικτάτορες, αυτοκράτορες, φελάχοι ή βασιλείς.. αρκεί να έχουν όραμα για τον τόπο τους... Η ιστορία τα λέει όλα...»  
Ας μην ψαχνόμαστε λοιπόν για την απόλυτη σημερινή ένδειά μας... ως έθνους Ελλήνων!  


΄Ο Έλληνας πρωθυπουργός ..καταδίκασε την Ελλάδα σε πολυετή ένδεια, σώζοντας τις σαθρές και φαύλες  οικονομίες της Δύσης, που χρωστάνε πολλά περισσότερα από όσα η Ελλάς.
Αυτή είναι η μοναδική αλήθεια που βγαίνει από τις Βρυξέλλες, με τις νέες αποφάσεις  για το δήθεν «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.
Η κατοχή της Ελλάδας συντελέστηκε και θα... κουρεύεται σταθερά πέραν του μισού αιώνα...
Ενώ είχε ο ΓΑΠ την ευκαιρία να πεί το νέο μεγάλο ΟΧΙ-μέρες της επετείου του έπους 1940- προτίμησε το κατά κρατος , υποτακτικό, ξεφτιλιστικό ΝΑΙ!

Μπορούσε να χτυπήσει τη γροθιά του στο τραπέζι και να πει :
--Καθίστε κάτω μάγκες ...Μας χρωστάτε.. περισσότερα.. Τέρμα τα μαφιόζικά σας. Δώστε να οφειλόμενα και σας δίνω τα δικά μου χρωστούμενα!

Δεν το έκανε όμως το παιντίον...
Και σήμερα θα βγει το ανθρωπάκι αυτό μαζί με τις ορντινάτσες του να θριαμβολογούν... ότι ΝΕΝΙΚΗΚΑΜΕΝ! –Χώρια που ήδη άρχισαν τα κωλοσφουγκάρια των οπαδών του  να γράφουν κατευναστικά, θωπευτικά υπέρ ... της σωστής απόφασης του ΓΑΠ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ...
Περιμένετε και θα δείτε πως τα φερέφωνα ... θα κάνουν καλή δουλειά ώστε ο ΓΑΠ να ξαναγίνει πρωθυπουργός...Περιμένετε!

Με μια ελληνική γροθιά θα κατατρόμαζε η οικουμένη! Θα κοίταζε τις αδειανές τσέπης της κι οι αρουραίοι –δανειστές- θα έτρεχαν να κρυφτούν... όπως-όπως.
Ένα ΟΧΙ, όμως συνεπάγεται πάντα μεγάλα ρίσκα. Τα ζυγιάζεις αν αυτά, είναι λιγότερα από το να ψηφίσεις ΝΑΙ... Δεν το ζύγιασε ο υποτελής...ΓΑΠ.
Εδώ τα πράγματα είναι ολοφένερα: Το ΝΑΙ του ΓΑΠ... θα κοστίζει συνεχώς περισσότερα στον Έλληνα   και σε μεγάλο βάθος χρόνου...από ό,τι αν έλεγε ΟΧΙ!
Το όποιο όμως  ΟΧΙ και ειδικά σε τέτοιες συνθήκες, απαιτεί όρχεις αλλά και ένα είδος τρέλλας, στοιχεία μάλλον άγνωστα στο ανθρωπάκι (θολής εθνικής καταγωγής) που λέγεται Παπανδρέου. Για αυτό και από πολύ νωρίς είχα επισημάνει το λανθασμένο της τακτικής ... στις θεατρικές διαπραγματεύσεις  της Αγίας Τριάδος (Τρόϊκα) ..που μας ελέγχει...ήδη! 

Οι τριγμοί με ένα ΟΧΙ   θα ήσαν λιγότεροι, και λιγόχρονοι. Ενώ τώρα... το μέλλον των Ελλήνων είναι θολό κι αβέβαιο! Φτάσαμε στο ΑΜΗΝ!

Υπάρχει όμως κι η άλλη διάσταση που δεν πρέπει να μας ξεφεύγει. Η Ελλάς στα δημοσιονομικά της αλλά και ως γενικότερο πολιτικό σύστημα είναι σμπαραλιασμένη σχεδόν σε όλα...
Με ένα ΟΧΙ, -και χωρίς την ψηφισθείσα οικονομική επιτήρηση- θα περιέπεπτε το ΄Εθνος στα ίδια πολιτικά λαμόγια –που αποδείχτηκαν στην πράξη ανίκανοι πέραν του μισού παρελθόντος αιώνα.
Με ένα όχι-και χωρίς εκ βάθρων αναδιάταξη του κράτους-συστήματος, τι θα περιμέναμε σάμπως ταχύτερο και καλύτερο; Θα χρειαζόμασταν πολιτικούς, με φαντασία, τόλμη κι όραμα. Και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν , δεν τους βλέπω.
‘Ετσι φαίνεται το ΝΑΙ του ΓΑΠ, αυτή η πλήρης υποταγή στη συμφωνία, ως η καλύτερη δυνατή λύση στο πρόβλημα που κατ΄έξαιρεση μας έστησαν οι σύμμαχοί μας... για να σωθούν οι ίδιοι...και οι οικονομικές τους μαφίες!

Γι αυτό και θα δείτε πως η σημερινή καθολική  εξέγερση των Ελλήνων θα καταλαγιάσει... και στις επόμενες εκλογές το ΠΑΣΟΚ πάλι θα είναι εδώ δυνατό... Κι αυτό γιατί στην αντιπολίτευση, παρά τα ωραιόλογα της, δεν υπάρχει ο ΕΚΕΙΝΟΣ, που μπορεί να αρπάξει χατζάρα...
Θα δείτε τον σημερινό γογγύζοντα Ρωμιό, να γονατίζει μεν , αλλά δεν θα απαλλαγεί από τις κομματικές σημαιούλες που έμαθε να κρατάει στα τελευταία 40 τουλάχιστον χρόνια...
Ναι στο βάθος πιστεύω πως είμαστε ένας πολύ γεναίος ...τσιρλιάρης λαός!
Α, θυμήθυκα και την κατάληψη της Κύπρου, όπου αφελώς σχεδόν ήμουν βέβαιος , πως μια νέα ΕΟΚΑ... θα έκανε τη ζωή αβίωτη στους καταληψίες της νήσου Τούρκους...
Γελάστηκα.. Οι Κύπριοι ΄Ελληνες περιέπεσαν στην αμέριμνη  χλυδή του σουβλακίου... Σχεδόν ούτε ένα σαμποτάζ εκδηλώθηκε.. κατά των Τούρκων...
Μήπως τελικά εμείς «οι τρελλοί» ΄Ελληνες έχουμε αλλοτριωθεί;
Σχεδόν τείνω να το πιστεύω , με τα όσα μας συμβαίνουν...

Ο ΓΕΡΟ ΣΟΦΟΣ

Το κείμενο αυτό δημοσιοποιείται  αποσπασματικά –με link- KAI> www.pressbank.blogspot.com, www.paratiritispanteleimon.blogspot.com , www.webpresunion.blogspot.com,www.press-vision.blogspot.com , www.indobserver.blogspot.com , www.tsepispress.wordpress.com και σε πολλά άλλα..  Ολοκληρωμένο, όμως  το βρίσκεται στην >  www.hellasnews-agency.blogspot.com , για λογαριασμό της οποίας και γράφτηκε.      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου