Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

ENAΣ ΑΞΙΟΣ ΙΕΡΑΡΧΗΣ, Ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ


 

ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ ΤΗΝ ΝΑΣΑ...ΓΙΑ ΝΑ ΑΦΙΕΡΩΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
Ο λόγος του απλός αγγίζει πιστούς και άπιστους.Δείτε προχθεσινή συνέντευξή και θα καταλάβαιτε γιατί ..είμαστε στο έλεος του Θεού
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΗ ΔΙΑΒΑΣΕ ..
«Όλοι είμαστε κομμάτια της Ελλάδας και φταίμε όλοι, εγώ νομίζω ότι και εγώ φταίω προσωπικά. Η δική μου αγωνία αφού δεν μπορώ να αλλάξω τους άλλους,είναι να βρω το μερίδιο της δικής μου συμμετοχής σ΄ αυτό», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στο «Βήμα FM».
Ο Μητροπολίτης Νικόλαος με απλό λόγο απάντησε σε διάφορα επίκαιρα ερωτήματα,ενώ υπογράμμισε ότι εάν δεν είχε κατασπαταληθεί η εκκλησιαστική περιουσία θα είχαμε εξοφλήσει το σημερινό χρέος.
Στην αρχή της συνομιλίας όταν ο δημοσιογράφος απευθυνόμενος προς τον κ. Νικόλαο, υπογράμμισε ότι ξεχωρίζει ως Μητροπολίτης μέσα στην Εκκλησία, ο Μητροπολίτης Μεσογαίας απάντησε: «Εγώ το να ξεχωρίσω τον εαυτό μου από την Εκκλησία δεν θα το κάνω, προτιμώ μισός και κουτσουρεμένος μέσα στην Εκκλησία, παρά ακέραιος εκτός. Εμένα με μεθάει η Εκκλησία, εγώ τα έδωσα όλα για την Εκκλησία και έλαβα συνειδητά μια απόφαση.»
Ερωτηθείς ο Μητροπολίτης Νικόλαος για το εάν τελικά πληρώνετε, ανέφερε ότι«σήμερα πληρώνομαι δυστυχώς, πληρώθηκα πρώτη φορά ως Επίσκοπος. Πρέπει να ξέρετε ότι δεν είχα ΑΦΜ, δεν ήθελα να έχω σχέση με το σύστημα και τελικά το σύστημα με έκανε δημόσιο υπάλληλο ενώ δεν ήθελα».
«Ξέρω προσωπικά τέσσερεις Μητροπολίτες που το 100% του μισθού τους, πηγαίνουν στα ιδρύματα τους. Εμείς τα Εκκλησιαστικά Ιδρύματα τα κρατάμε με αίμα», πρόσθεσε ο κ. Νικόλαος.
«Είμαι υπέρ του χωρισμού με το Κράτος»
Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας ερωτηθείς για την σχέση Εκκλησίας και Πολιτείας, τόνισε: «Θα σας πω πως νιώθω, όχι πως σκέφτομαι. Εγώ είμαι πολύ υπέρ του χωρισμού ότι και αν σημαίνει αυτό ο χωρισμός, όπως στην Κύπρο δεν υπάρχει σχέση Εκκλησίας και Πολιτείας, έχει κανένα πρόβλημα η Κύπρος; Η μόνη χώρα που έχει αυτό το πράγμα για ιστορικούς λόγους, είμαστε εμείς».
«Χάθηκαν τα πάντα και κυρίως η σχέση με το λαό, βγήκε ότι είμαστε περισσότερο κράτος. Τώρα τι φοβίζει και ποιους φοβίζει, αυτό είναι ένα άλλο πράγμα. Εγώ πάντως το θέλω και φαίνεται ότι πάρα πολύ καλό», υπογράμμισε ο κ. Νικόλαος.
«Η περιουσία της Εκκλησίας κατασπαταλήθηκε»
Επίσης αναφερόμενος στην περιουσία της Εκκλησίας, τόνισε ότι «το 1833 πήραν από την Εκκλησία το 96% της Εκκλησιαστικής περιουσίας, ενώ δεσμεύθηκε το υπόλοιπο 3% και έμεινε το 1%. Εάν δεν δινόταν τόσο μεγάλο ποσοστό και έμεινε ένα 30% περίπου στην Εκκλησία, σήμερα θα μπορούσαμε να εξοφλήσουμε το χρέος.»
«Δυστυχώς η περιουσία της Εκκλησία κατασπαταλήθηκε εις βάρος του πολίτη, εις βάρος του λαού, τι κρίμα…», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Νικόλαος.
Ερωτηθείς εάν πρέπει να φορολογηθεί η Εκκλησία, ο Μητροπολίτης Μεσογαίας έδωσε σαφείς απαντήσεις τονίζοντας ότι «αυτοί που λένε να μην πληρώσει κανένας γιατί είναι χαράτσια, ζητούνε να πληρώσει η Εκκλησία ένα χαράτσι. Γιατί; Για να μην δώσει ανάσα στον φτωχό λαό; Ο κόσμος ζητά συνεχώς έχει φτάσει στο αμήν, έχει στεγνώσει που να απευθυνθεί; Όλοι ζητάνε από εμάς, είναι τραγική η κατάσταση».
«Ξαφνικά μας ζητείτε να πληρώσουμε αυτόν τον έκτακτο φόρο και τελικά μας είπαν ότι είναι και μόνιμος, για το σπίτι που μένουμε. Σαν να είναι το Κράτος φτωχότερο και από τους φτωχούς. Φτάσαμε αντί τα έξοδα μας, να γίνονται για το φαγητό και τις ανάγκες μας, ότι βγάζουμε να πάνε στις δύο φοβερές λέξεις – φόρους και χρέη», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Νικόλαος.
Επίσης τόνισε: «Ποιος μπορούσε να φανταστεί αυτός ο υπέροχος και υπερήφανος λαός μας, θα έφτανε σ’ αυτό το κατάντημα; Να έχει δώσει και την τελευταία σταγόνα του ιδρώτα του, και παρά ταύτα να έχουμε ως λαός, διασυρθεί παγκοσμίως, Και τώρα χωρίς καμία ελπίδα και εγγύηση να διεκδικεί το κράτος, πιεστικά τα δάνεια. Είναι αυτονόητο ότι δεν αντέχουμε άλλο…»
«Θέλω να κάνω μια καλή επανάσταση»
Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας σημείωσε ότι θέλει να μιλήσει στον λαό και να πει ότι δεν αντέχουμε άλλο, αλλά να μην παρεξηγηθεί από μερικούς ότι είναι πολιτική η φωνή.
«Θέλω να κάνω μια επανάσταση, αλλά καλή επανάσταση για να μην αποκοιμηθούμε. Δηλαδή ας φωνάξουμε στους ηγέτες μας, και να μεταφέρουμε την ανάγκη μας. Πρέπει να πούμε ότι δεν μπορούμε άλλο, βρείτε άλλες λύσεις γι΄ αυτό είστε εκεί πάνω», τόνισε ο κ. Νικόλαος.
Ενώ πρόσθεσε: «Πρέπει να το καταλάβουνε ότι δεν είναι μόνο οφειλέτες στους δανειστές τους, αλλά είναι οφειλέτες και στο λαό που τάχθηκαν να υπηρετήσουν».
«Ήρθε η ώρα που ο λαός πρέπει να δείξει το διαμέτρημα της δύναμης του, να κάνει γνωστά τα όρια του. Όλοι μαζί ίσως πάρουμε τις τύχες μας, στα χέρια μας», υπογράμμισε ο Μητροπολίτης Νικόλαος.
«Αν μπορούσα θα άλλαζα την Παιδεία»
Ο Μητροπολίτης Νικόλαος σε ερώτηση τι θα άλλαζε σήμερα στην Ελλάδα, μεταξύ άλλων τόνισε: « Σ΄ αυτόν τον τόπο θα άλλαζα την Παιδεία, πιστεύω ότι η Παιδεία έχει αλλάξει.Αυτή τη στιγμή αυτό που παθαίνουμε σαν λαός, το πάθαμε γιατί έγιναν λάθη στην Παιδεία μας τις τελευταίες δεκαετίες».
«Πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία μας, διότι η νοοτροπία είναι ως λαού δυστυχώς νοσηρή», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Νικόλαος.
«Ο σκοπός της Εκκλησίας»
Κλείνοντας ο κ. Νικόλαος, ανέφερε ότι «οι άνθρωποι σήμερα βλέπουν περισσότερο την Εκκλησία κοινωνικά ότι βοηθάει τους φτωχούς, ότι μαζεύει τους νέους το α’ το β’, καλά είναι όλα αυτά αλλά σκοπός της Εκκλησίας είναι να φανερώνει τον Θεό σ΄ αυτόν τον κόσμο ως αλήθεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου