Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

ΒΑΡΥΓΔΟΥΠΕΣ ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΘΕΝ ΡΕΠΟΡΤΕΡ...ΧΙΟΥ!

O TEΩΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΑΓΟΡΑΣΕ ΒΙΛΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΣΤΟ ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ ΜΕ 5.000.000 ΕΥΡΩ! 

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ Ο «ΚΟΚΟΣ» ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΗΚΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ;;; (ΕΓΓΡΑΦΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ)...Κοίτα,,,,, ερώιηση που υποβάλει ο ασχετος Χίος

 

Ο τέως ΒΑΣΙΛΙΑΣ αγόρασε βίλα εκατομμυρίων ευρώ με ΟFF-SHORE…
Με αφορμή την πρόσφατη επανεμφάνιση, σε τηλεοπτική εκπομπή, του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, αξίζει να θυμηθούμε πως ακριβώς αγόρασε το ‘σπιτάκι’ του στο Πόρτο Χέλι.


Μιλάμε για την παλιά βίλα του Αγά Χαν στο Πόρτο Χέλι που αγοράστηκε από τον τέως με μόνο 5,000,000 ευρώ. Οφείλουμε να αναφέρουμε πως μέχρις στιγμής δεν έχει γίνει κάποια κίνηση από τη δικαιοσύνη. Οφείλουμε όμως να παραθέσουμε τα στοιχεία, που προκύπτουν από τη δημοσιογραφική έρευνα χωρίς να προχωρούμε σε εισαγγελικού τύπου καταδίκες.
Ναι, η είδηση ότι το «αραβικό παλάτι», όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι, άλλαξε οικοδεσπότη επιβεβαιώνεται. Είναι ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος. Ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον αποκτά το τίμημα της αγοραπωλησίας.
Οπως αποκαλύπτει το «ΘΕΜΑ», φτάνει τα 5 εκατ. ευρώ, τα μισά δηλαδή για ένα ακίνητο των 10 εκατ. ευρώ τουλάχιστον, όπως επισημαίνουν μεσίτες της αγοράς. «Αν αυτό δεν είναι ευκαιρία, τότε τι είναι;» σχολιάζουν, επιμένοντας ότι «ο τέως αγόρασε κοψοχρονιά». Λέγεται μάλιστα ότι εξαιτίας αυτής της αγοράς ο έκπτωτος βασιλιάς έβαλε στον πάγο και τα φιλόδοξα σχέδια που είχε για την ανέγερση του δικού του «παλατιού», που υποτίθεται ότι θα έχτιζε στη θέση Γκιαλέζα, μια περιοχή-κόμβο, αφού βρίσκεται εξίσου κοντά σε Σπέτσες, Πόρτο Χέλι και Ερμιόνη, σε μια έκταση 40 στρεμμάτων, για τα οποία μάλιστα είχε δαπανήσει περισσότερα από 1,6 εκατ. ευρώ.
Το συμβόλαιο πώλησης με ημερομηνία 5/11/2014 – Ως πωλητές αναφέρονται τα ονόματα του Λιβανέζου επιχειρηματία Μαρκ Σούρσοκ και της συζύγου του Βικτόρια-Εμελιν Σούρσοκ
Ωστόσο, από τη μια το ενδεχόμενο να μπλέξει στα γρανάζια των δημοσίων υπηρεσιών και από την άλλη το προχωρημένο της ηλικίας του τον οδήγησαν στην απόφαση ότι η ευκαιρία για την αγορά ενός έτοιμου «παλατιού» σε τιμή ευκαιρίας, έστω κι αν αυτό δεν έχει σχεδιαστεί βάσει της προσωπικής του αρχιτεκτονικής αισθητικής, δεν πρέπει να χαθεί.
Το συμβόλαιο της αγοραπωλησίας με αριθμό 23084 υπογράφηκε το πρωινό της 5ης Νοεμβρίου στο γραφείο του συμβολαιογράφου Μανούσου Α. Μπολιώτη. Το τίμημα, όπως προαναφέρεται, είναι 5 εκατ. ευρώ. Η δε αντικειμενική αξία του ακινήτου 1.529.573,18 ευρώ.
a3
Ως πωλητές αναφέρονται τα ονόματα του Λιβανέζου επιχειρηματία Μαρκ Σούρσοκ και της συζύγου του Βικτόρια-Εμελιν Σούρσοκ.
Ως αγοραστής δεν εμφανίζεται ο τέως βασιλιάς, αλλά η offshore εταιρεία Torcoll Properties LTD με έδρα τη Λευκωσία που συστήθηκε στις 16/4/2014 με αντικείμενο τα κτηματομεσιτικά.
16/4/2014 είναι η ημερομηνία σύστασης της offshore με την ονομασία Torcoll Properties LTD με έδρα τη Λευκωσία και αντικείμενο τα κτηματομεσιτικά
Μοναδικός μέτοχος της υπεράκτιας εταιρείας είναι ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, ο οποίος αναφέρεται στα επίσημα κείμενα -άκουσον άκουσον!- ως… «η Αυτού Μεγαλειότης βασιλιάς Κωνσταντίνος».
Οπως και στο παρελθόν, με την αγορά των 40 στρεμμάτων στο Πόρτο Χέλι που είχε γίνει και τότε μέσω offshore, ο ισχυρισμός του έκπτωτου μονάρχη είναι ότι κάνει τις συναλλαγές με αυτόν τον τρόπο επειδή δήθεν του το απαγορεύει ο νόμος του 1994 -με τον οποίο αποζημιώθηκε γενναιόδωρα για τη λεγόμενη «βασιλική» περιουσία που περιήλθε στο Δημόσιο- του έχει έμμεσα αφαιρεθεί η ελευθερία να συνάπτει συμβόλαια αγοράς ως Ελληνας πολίτης.( Κι εδω ερωτάται:Έχει ή δεν έχει παραδάκι Ο ΤΈΩΣ ....που βλακωδώς ερωτά ο ΧΙΟΣ ο... και χαζοβιόλης;)
Μοναδικός μέτοχος της offshore είναι ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, ο οποίος στo επίσημο έγγραφο αναγράφεται ως «H.M. KING CONSTANTINE», δηλαδή η Αυτού Μεγαλειότης Βασιλιάς Κωνσταντίνος
«Η επιλογή υπεράκτιας εταιρείας ήταν η μόνη λύση», είχε ισχυριστεί ο τέως παλαιότερα για τους εύπιστους που δεν θα του υπέβαλαν το ερώτημα πως αν όντως δεν έχει δικαιοπρακτική ικανότητα ως Ελληνας υπήκοος, γιατί δεν το έκανε συστήνοντας μια κανονική ευρωπαϊκή εταιρεία και αποφεύγοντας την offshore.
Η τέως βασιλική οικογένεια επισκεπτόταν ανά τακτά χρονικά διαστήματα τη βίλα Σούρσοκ το περσινό καλοκαίρι. Ο νυν και ο προηγούμενος ιδιοκτήτης είχαν συμφωνήσει προφορικά και έμενε να τακτοποιηθούν κάποιες μικρές λεπτομέρειες προτού πέσουν οι υπογραφές.
etsimravo.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου