Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

NEA APO TO KALAMI TON  HPA
250 χρόνια ελληνικής παρουσίας στην Αμερική
Νέα Υόρκη, 25 Σεπτεμβρίου 2018: Η ηγεσία της Οργάνωσης 
American Jewish Committee (AJC), είχε συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και λίγη ώρα αργότερα, με τον αντιπρόεδρο της ''Νέας Δημοκρατίας'' 'Αδωνι Γεωργιάδη. Προηγήθηκε αίτημα στην AJC γιά συνάντηση, από τους 'Ελληνες πολιτικούς. Tην ίδια ημέρα και ο πρόεδρος της Κύπρου Ν. Αναστασιάδης ''υπόβαλε τα σέβη του'' στο AJC.
Γιά τους επισκέπτες 'Ελληνες πολιτικούς, τα τελευταία χρόνια, υπάρχει ΜΟΝΟ η AJC, αφού, γι' αυτούς, ΔΕΝ υπάρχουν ελληνικές Οργανώσεις, τις οποίες αντιμετωπίζουν αδιάφορα, απαξιωτικά. Και η ελληνική Ομογένεια λέγει στους 'Ελληνες πολιτικούς το αυτονόητο: «'Οσους μας ''γράφουν'' μία φορά, τους ''γράφουμε'' δύο».

Με αφορμή τα 250 χρόνια ελληνικής παρουσίας στην Αμερική
Σάουθ Όμαχα ΗΠΑ, 21 Φεβρουαρίου 1909: Το άγνωστο «πογκρόμ» κατά Ελλήνων μεταναστών


ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Αρχές 17ου αιώνα οι πρώτοι 'Ελληνες στην Αμερική (Φλόριδα). Τι πιστοποιούν ιστορικά έγγραφα-αρχεία κ.ά.



Ανοικοδόμηση αγίου Νικολάου, ΜανχάττανΑπό τα 20 εκατ. δολάρια κόστος, φτάσαμε στα 84, που θα γίνουν 100
Τι αναφέρει η Β' έκθεση της εταιρίας PWC. Tα μέλη του ΚΑΠΗ της Αρχιεπισκοπής (επαρχιακή Σύνοδος), επισκέφθηκαν το ''γιαπί'' (17 Οκτ. '18). Οι εργασίες ανοικοδόμησης έχουν σταματήσει. Επιστράφηκαν τα χρήματα που είχε ''δανειστεί'' η Αρχιεπισκοπή γιά ''λειτουργικά της έξοδα'' από το ταμείο Ανοικοδόμησης. Ερωτηματικά γιά 800.000 δολάρια (σεταξίδια,  ''εράνους-εκδηλώσεις συλλογής χρημάτων'' κ.ά.). Δεν υπάρχει αναφορά στον ρόλο του ''σκιώδη αρχιεπίσκοπου'' φάδερ 'Αλεξ (Καρλούτσου), γεγονός που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά... (Η ΕΚΘΕΣΗ)

Υποτίθεται ότι ο πρωθυπουργός ενδιαφέρεται γιά το καλό της Ελλάδας και του λαού τηςTο ταξίδι Τσίπρα στην Νέα Υόρκη και η απαράδεκτη-προκλητική αδιαφορία γιά δεκαπλασιασμό εξαγωγών ελληνικών προϊόντων στις ΗΠΑ- Κοντά 34.000 οι ''αγορές τροφίμων'' στην Αμερική. Ούτε ένα ελληνικό προϊόν, εισαγώμενο από Ελλάδα, υπάρχει στα ''ράφια'' τους (με εξαίρεση τα ολίγα ελληνικά καταστήματα τροφίμων, στις ελληνικές παροικίες).
- Η αδιαφορία του πρωθυπουργού και υπουργείων, πιστοποιεί ότι είναι ''τυχοδιώκτες-παπατζήδες'', που ελάχιστα ενδιαφέρονται γιά τον σκληρά δοκιμαζόμενο -οικονομικά- λαό της Ελλάδας... (ΔΙΑΒΑΣΤΕ)


- Οι ''χρήσιμοι ηλίθιοι'' του περιβάλλοντος Τσίπρα, που τον ζημιώνουν
- Περί ''ελληνικού λόμπι'' στις ΗΠΑ και χρηματοδότησής του... (ΔΙΑΒΑΣΤΕ)

Το ''κόλπο'' Τσίπρα, γιά να αποφύγει διαδηλωτές (γιά ''Μακεδονία'') στην Νέα Υόρκη
Το ''Κ'' είχε λάβει την περασμένη εβδομάδα πρόσκληση γιά την καθιερωμένη δεξίωση, ''συνάντηση με Ομογένεια'', του επισκέπτη πρωθυπουργού, στο γεν. Προξενείο Νέας Υόρκης, που είχε οριστεί γιά Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018 (6:30 - 7:30 μ.μ.). Δύο ημέρες πριν την δεξίωση, το γεν. Προξενείο ενημέρωσε με email, ότι αυτή θα γίνει στο ξενοδοχείο που μένει η ελληνική αποστολή, που βρίσκεται κοντά στα Ηνωμένα 'Εθνη και τα μέτρα ασφαλείας είναι αυστηρά στην περιοχή, εξαιτίας της γεν. Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Η αλλαγή έγινε μετά τις πληροφορίες ότι Ομογενείς ετοίμαζαν διαδήλωση έξω από το γεν. Προξενείο την ώρα της δεξίωσης, γιά το ζήτημα του ονόματος των Σκοπίων και την ''συμφωνία των Πρεσπών''. Είναι η πρώτη φορά που μεταφέρεται η ''δεξίωση προς τιμήν του πρωθυπουργού'', σε άλλο μέρος, ''ασφαλές'' από διαδηλωτές, που θα ''χάλαγαν'' την ''εικόνα'' του.
Και γιά να μην ξεχνάμε, ας θυμηθούμε ένα γεγονός, πριν 7 χρόνια, με πρωταγωνιστές ''αγανακτισμένους'': «Ομάδα 25 ομογενών, μέλη και οπαδοί ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ, συγκεντρώθηκαν μπροστά στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, σε ένδειξη ''συμπαράστασης στα αδέλφια μας στην Ελλάδα, που διαδηλώνουν κατά των εξοντωτικών μέτρων λιτότητας'', όπως αναφέρουν σε φυλλάδιο που κυκλοφόρησαν. Το Γενικό Προξενείο λειτουργεί κανονικά και για ''προληπτικούς λόγους'' βρίσκονται στην περιοχή αστυνομικοί» (17 Ιουνίου 2011)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου