Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

«Μάθε! Μίλα! Ζήσε!» Το Bullying περιέχει ΒΙΑ! Λεκτική, ψυχολογική, σωματική, ηλεκτρονικό εκφοβισμό, περιορισμό, απομόνωση εκείνου που το υφίσταται. - Ο Κορυφαίος Ψυχίατρος -Ψυχοθεραπευτής , ο αξιότιμος Δημήτρης Σούρας , που Θριάμβευσε με τη θεματική του ..

ΘΡΊΑΜΒΟΣ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥ

ΨΥΧΙΑΤΡΟΥ – ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΉ , ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΟΥΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΦΑΙΝΌΜΕΝΟ ΤΟΥ BULLING...
ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΙΑ
Μια σημαντική ενημερωτική ημερίδα με σύνθημα :

«Μάθε! Μίλα! Ζήσε!»Που πραγματοποιήθηκε , το Σάββατο 17 Νοεμβρίου στις 6:30 το απόγευμα στο Θέατρο Απόλλων στον Πύργο Ηλείας , όπου συγκλόνισε συνειδήσεις και μεταλαμπάδευσε στο κοινό την σοβαρότητα του προβλήματος ,αφήνοντας το άφωνο .

Η ζωή είναι ένα Ουράνιο Τόξο” υποστηρίζει . “Κι ο άνθρωπος για να περνάει καλά, πρέπει να απολαμβάνει όλα του τα χρώματα!
Τη γνώση, την αγάπη, τον έρωτα, τη φιλία, το διάβασμα, το φαγητό, την άθληση, τις τέχνες και ότι υπάρχει γύρω του και του προκαλεί όρεξη για ζωή και θετικά συναισθήματα.

Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΚΡΥΒΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΣ .
ΜΙΛΑ , ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ  ΟΣΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ
ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ – 
ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ :
Interactive Speech , με το κοινό να διατυπώνει ερωτήματα .  Υπεύθυνη Κοινοποίησης Για Την Ένωση Συντακτών Διαδικτύου: Παναγιώτα Βασιλοπούλου : Αξιωματούχος Δημοσιογράφος Της ΈΣΔ : Αστυνομικός και Δικαστικός Ρεπόρτερ
ΑΡΙΣΤΕΡΑ , ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ
Ο Κος ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΥΡΑΣ ,
Το Κοινό ακούει με έκπληξη , και έχει αφοσιωθεί στα όσα ακούει .. 


Αξίζει επιγραμματικά να αναφέρουμε, μερικά από τα σημεία της ομιλίας του: · Στις 41 χώρες της Ευρώπης η Ελλάδα κατέχει το αρνητικό ρεκόρ να είναι 4η στο Bullying

· Ο Σχολικός Εκφοβισμός (Bullying) είναι μια πράξη που κρύβει ιδιαίτερη βία που αν μπορούσαμε να την περιγράψουμε με λόγια θα ήταν “Σε έβαλα στο μάτι και βάλθηκα να σε καταστρέψω!”

· Το Bullying αποκτά μιμητικά στοιχεία

· Οι γονείς δεν ξέρουν να αντιμετωπίζουν πάντα τον Σχολικό εκφοβισμό γιατί δεν διαθέτουν τις γνώσεις.


· Όταν βλέπουμε αλλαγή στη συμπεριφορά του παιδιού μας, πρέπει να το πλησιάζουμε και να το βοηθάμε να μιλήσει.

· Τα παιδιά φοβούνται, ντρέπονται, νιώθουν ενοχές ακόμη και απέναντι στους γονείς τους όταν πέφτουν θύματα Bullying.

· Πρέπει να πλησιάζουμε τα παιδιά μας και να τους αφιερώνουμε χρόνο.

· Ο έξυπνος άνθρωπος ακούει! ΑΚΟΥΣΤΕ τα παιδιά σας. Έχουν πολλά να σας πουν.

· Πρέπει να τους λέμε “Είμαι δίπλα σου. Μη φοβάσαι τίποτα”. Έτσι τα παιδιά αποκτούν εμπιστοσύνη κι αρχίζουν να χαλαρώνουν.

· Οι Ειδικοί πρέπει να μπουν στα Σχολεία, να ενημερώσουν και τους εκπαιδευτικούς σχετικά με τους τρόπους αντιμετώπισης του Σχολικού Εκφοβισμού.

· Χρειάζεται συμμαχία Γονιών και Δασκάλων ώστε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα.

· Οι Ειδικοί πρέπει να μπαίνουν στις τάξεις ή σε ενημερωτικές εκδηλώσεις και να ενημερώνουν γονείς, εκπαιδευτικούς και παιδιά.

· Η Πρόληψη είναι αναγκαία. Δεν πρέπει να έχουμε την αντίληψη ότι το Bullying, δεν θα χτυπήσει τη δική μας πόρτα.

· Ιδιαίτερα σημαντική είναι η αύξηση της αυτοεκτίμησης των παιδιών μας.

· Ακούστε τα παιδιά σας. Έχουν πολύ περισσότερα πράγματα να μας πουν από αυτά που εμείς νομίζουμε. Αν δείτε ότι δεν τα καταφέρνετε μόνοι σας, απευθυνθείτε σε Ειδικό.

· Είναι κρίμα να μην υπάρχει κληρονομική προδιάθεση και ένα παιδί να αρρωστήσει επειδή έχει πέσει θύμα βίας.

· Το Bullying περιέχει ΒΙΑ! Λεκτική, ψυχολογική, σωματική, ηλεκτρονικό εκφοβισμό, περιορισμό, απομόνωση εκείνου που το υφίσταται.

· Όταν απευθυνθείτε σε κάποιον Ειδικό, όπως σας ψυχολογεί εκείνος, θα πρέπει να τον ψυχολογήσετε κι εσείς ώστε να είστε σίγουροι για τη σωστή επιλογή σας.

· Οι γονείς δεν αντιδικούν με τα παιδιά των άλλων. Μιλούν με τα δικά τους παιδιά, ενημερώνουν το Σχολικό περιβάλλον και τους φίλους των παιδιών τους.

· Ως γονείς με τα παιδιά μας, συζητάμε, ακούμε, συμβουλεύουμε, δηλώνουμε διαρκώς της παρουσίας μας.

· Δεν παρκάρουμε τα παιδιά μας. Τα επιβραβεύουμε, τονώνουμε την αυτοπεποίθησή τους, τους δείχνουμε διαρκώς πως τα αγαπάμε.

· Με τα ηλεκτρονικά παιγνίδια και το διαδίκτυο απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή! Το 2018 σημειώθηκαν 8.000 αυτοκτονίες. Πρόκειται για έγκλημα χωρίς τιμωρία! Ελέγχουμε αυστηρά και διαρκώς με τις ασχολούνται τα παιδιά μας στο διαδίκτυο. Ενημερωνόμαστε και δεν τους επιτρέπουμε να παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια. Σε αυτό είμαστε κάθετοι κι αν παραστεί ανάγκη ανεβάζουμε τους τόνους και απαγορεύουμε.

· Το να πλησιάσουμε τα παιδιά μας και τους νέους είναι απαραίτητη προϋπόθεση για υγιείς σχέσεις. Αν δεν “μιλήσουμε τη γλώσσα τους” δεν θα μπορέσουμε να τους καταλάβουμε, ούτε να μας καταλάβουν...Ο ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ήταν  , καταλυτική και Δικαίως ..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου