Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

ΟΙ ΦΩΣΤΗΡΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΟΦΛΟΙΏΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΣΤΑ ΓΥΜΝΆΣΙΑ...ΟΤΑΝ ΈΧΕΙΣ ΩΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΙΕΑΣ ΕΝΑΝ ΚΟΥΜΠΟΎΡΑ, ΤΙ ΠΕΡΙΜΈΝΕΤΕ;ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΛΙΚΙΑ!

''KΛΕΙΔΩΣΕ'' Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΩΡΩΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ...
Για τις αλλαγές που θα προωθήσει στα γυμνάσια, μέσα στο καλοκαίρι, το υπουργείο...
Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ενημέρωσε το ΔΣ της ΟΛΜΕ, ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Φίλης, νωρίτερα σήμερα, Παρασκευή.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά το τέλος της συνάντησης δεν έγιναν δηλώσεις, ωστόσο, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, έχει «κλειδώσει» η μείωση των 

διδακτικών ωρών ανά εβδομάδα από 35 που είναι σήμερα, σε 32, με το μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών να είναι ένα από τα σίγουρα μαθήματα που θα «χάσουν» μία ώρα.
Εξάλλου, σύμφωνα με έγκυρες πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το υπουργείο θα προχωρήσει, μετά από σχετική συνεννόηση με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, σε μείωση της ύλης των μαθημάτων, αλλά και στη μείωση των μαθημάτων που θα εξετάζονται κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Ειδικότερα, φαίνεται ότι το υπουργείο προσανατολίζεται στον διαχωρισμό των μαθημάτων σε κύρια και δευτερεύοντα, με τα δευτερεύοντα να μην εξετάζονται καθόλου. Το ποια μαθήματα θα θεωρηθούν κύρια και ποια δευτερεύοντα, θα συναποφασιστεί με το ΙΕΠ, επίσης.
Ακόμη, εξετάζεται να εφαρμοστεί πιλοτικά η πλήρης κατάργηση των βαθμών, με την καθιέρωση περιγραφικής αξιολόγησης, αλλά και η σύμπτυξη των τριών τριμήνων που ισχύουν σήμερα, σε δύο τετράμηνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου