Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

'Το Διαζύγιο – Τι Συμβαίνει – Πως το Χειριζόμαστε – Τι πρέπει να αποφύγουμε , Επιστημονικό Αρθρο - Παναγιώτα Βασιλοπούλου


ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΝΑΙ ; ΑΛΛΑ ΠΩΣ ;

'''Το Διαζύγιο – Τι Συμβαίνει – Πως το Χειριζόμαστε – Τι πρέπει να αποφύγουμε .''





Ευτυχώς η δυστυχώς , η περίοδος του Διαζυγίου είναι η δυσκολότερη , είτε είσαι γονέας είτε είσαι το παιδί. Συνεπώς πριν πάρουμε διαζύγιο το πιο έντιμο για όλους , είναι να ξέρουμε πως να το χειριστούμε , γιατί χωρίζουν τα δυο πιο αγαπημένα πρόσωπα του παιδιού . Οι Γονείς του . Έτσι λοιπόν στην παρούσα ομιλία μου θα φροντίσω να σκιαγραφήσω όσο μπορώ στο χρόνο που έχω , τρόπους με τους οποίους , μπορείτε να εκπαιδευτείτε καλύτερα πριν λάβετε για σας τις κατάλληλες αποφάσεις , έτσι ώστε να έχετε επίγνωση για τις αλλαγές που θα έρθουν στον συναισθηματικό κόσμο όλης της οικογένειας .

Επιστημονικό Άρθρο , μελέτη: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ Για την Ένωση Συντακτών Διαδικτύου : Παναγιώτα Βασιλοπούλου : Αξιωματούχος Δημοσιογράφος στην ΕΣΔ : Αστυνομικός και Δικαστικός Ρεπόρτερ στην Εγκληματολογία : Σχολική Ψυχολόγος 

Είναι χρήσιμο στην ομιλία μου να σας αναδείξω τρόπους , μεθόδους και Στρατηγικές προκειμένου εσείς οι γονείς , μεικτής ηλικίας να αποκτήσετε δεξιότητες σε σχέση με τις αναγκαιότητες αναπροσαρμογής είτε στην καθημερινότητα σας , είτε στα συναισθήματα όλων σας πριν και κατά τη διάρκεια του χωρισμού.

Η συνεργασία λοιπόν που θα έχετε μεταξύ σας ,εσείς οι γονείς θα δημιουργήσουν ευνοϊκές συνθήκες ώστε όλα τα μέλη θα έχουν επίγνωση του τι σημαίνει Διαζύγιο Γονέων και πως αυτό δεν θα αφήσει πίσω του τραύματα.
Όταν ξέρουμε τι είναι αυτό που αποφασίσαμε , γιατί το αποφασίσαμε, πως θα το διαχειριστούμε και ως θα το ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ τότε τα πράγματα δεν είναι τραγικά.

Έτσι λοιπόν να σας ενημερώσω πως το διαζύγιο ανήκει στα γεγονότα της ζωής μας που λαμβάνει τη δεύτερη υψηλότερη παρακαλώ θέση , stress ανάμεσα στις 43 θεωρητικά τραυματικές καταστάσεις οι οποίες είναι καταγεγραμμένες στην Κλίμακα ( καλά ξέρω πως δεν θα θυμάστε μετά αυτό που θα πω , θα το πω όμως – ακούστηκαν γέλια στην αίθουσα) στην Κλίμακα λοιπόν Αναπροσαρμογής των Holmes & Rahe .

ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΑΚΕΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗΣ ΜΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ-Παναγιώτα Βασιλοπούλου  


  • ΜΕ ΕΙΔΙΚΟ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ :
    - Ισορροπίες Ανώδυνο Διαζύγιο
  • Όχι μόνο γνωρίζω αλλά και εφαρμόζω .
Το να δείτε έναν ειδικό , σε τι θα σας βοηθήσει ; Φυσικά ξέρω , εδώ θα μου πείτε ειδικοί παντού , σε όλα;
Και θα σας απαντήσω , δεν είναι υπέροχο να έχεις τον έλεγχο του να πάρεις διαζύγιο και να μην κοστίσει ακριβά σε κανέναν από τα μέλη της οικογένειας σας ;
Μπορεί λοιπόν να συμβάλει με τη μεθοδολογία, στην πρόληψη και θεραπευτική αντιμετώπιση του διαζυγίου . Με τρεις τύπους παρέμβασης :

Έτσι λοιπόν γονείς , επειδή η απόφαση σας θα έχει θετικό ή αρνητικό αντίκτυπο σε σας και τα παιδιά σας , έχετε μια επιλογή , Θετικό ή Αρνητικό Αντίκτυπο; Τι θέλετε από τα δύο;


Δεν προσπαθώ να σας δώσω ένα σωρό συμβουλές που φεύγοντας από την αίθουσα απόψε, θα ξεχάσετε , αλλά να σας δείξω δρόμους για να βρείτε διεξόδους ,και νομίζω είναι πιο σημαντικό αυτό από συμβουλές του τύπου
'' Αγάπη μου εγώ κι ο μπαμπάς / η μαμά θα χωρίσουμε μα όλα είναι εντάξει μεταξύ μας '' και έρχεται και μας διαψεύδει το ίδιο το παιδί με την πιο κλασσική ερώτηση σε αυτό το ψέμα :
'' Μα πως χωρίζεται αφού είστε εντάξει μεταξύ σας ; “”
Ναι , δεν χωρίζεται γιατί είστε εντάξει μεταξύ σας , αλλά γιατί έχετε πλέον λόγους που δεν γίνεται να είστε μαζί ! Συνεπώς ο ειδικός έχει στη διάθεση του πολυποίκιλες τεχνικές για την αντιμετώπιση τέτοιων δυσκολιών και αποτελεί από την παρουσία του ως σύμβουλος το βασικό σας εργαλείο για διάφορες προσεγγίσεις συμβουλευτικής .

Έτσι λοιπόν η ομιλία έχει ως γνώμονα Γονείς & Διαζύγιο και τώρα θα μπω στην ουσία της ομιλίας, , συνεπώς ας έρθουμε σε θέματα που αφορούν το παιδί σας γιατί ως Γονείς ποτέ δεν θα χωρίσετε , εκ φύσεως .

Έτσι λοιπόν , ας είμαστε ειλικρινείς , το κύριο μέλημα όλων των γονιών που χωρίζουν ή είναι χωρισμένοι, είναι τα παιδιά τους. Ο ειδικός Ψυχικής Υγείας
θα σας στηρίζει και θα σας κατευθύνει , έτσι ώστε με τη σειρά σας να μπορέσετε να στηρίξετε τα παιδιά σας, να κατανοητέ τις αντιδράσεις τους τις ανησυχίες τους και κυρίως να τους λέτε και να το εννοείτε όταν το λέτε , όχι βλέποντας τηλεόραση ή ασχολούμενοι με το κινητό σας , αλλά κοιτώντας τα παιδιά σας στα μάτια πως “” Είμαι εδώ ή είμαστε εδώ , για να συνεχίσουμε να σας αγαπάμε, να σας προστατεύουμε και να εκπληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας απέναντι σας ως γονείς .

Το παιδί σας, ανεξάρτητα από την ηλικία , το φύλο έχει την απόλυτη ανάγκη και των δύο γονέων . Έτσι λοιπόν η ενδυνάμωση και στήριξη σας , του γονεϊκού σας ρόλου , αποτελεί κύριο μέλημα κάθε ειδικού Ψυχικής Υγείας ,σε όλη την εξελικτική διαδικασία του Διαζυγίου σας , θα σας παρέχει σε κάθε φάση του διαζυγίου συγκεκριμένη και άμεση ενίσχυση αναφορικά με τις μεθόδους που θα δημιουργήσουν ποιοτική επικοινωνία στις σχέσεις σας με τα παιδιά σας μεθόδους διαπαιδαγώγησης , τήρησης ορίων και επίλυσης συγκρούσεων .
Προς έκπληξη σας όμως , με τη σωστή σας συνεργασία , επικοινωνία και τη σωστή διαμεσολάβηση του ειδικού , τα παιδιά τα καταφέρνουν καλύτερα μετά από ένα διαζύγιο :
το διαζύγιο μπορεί να είναι μια τραυματική εμπειρία για τα παιδιά, αλλά η έρευνα δείχνει ότι τα περισσότερα παιδιά προσαρμόζονται καλά σε ένα διάστημα δύο ετών από την έκδοση του διαζυγίου και μετά. Από την άλλη πλευρά, τα παιδιά συχνά αντιμετωπίζουν περισσότερα προβλήματα όταν οι γονείς παραμένουν σε έναν γάμο που έχει πολλές συγκρούσεις αντί να χωρίσουν. Κατά τη διάρκεια ενός διαζυγίου, οι γονείς μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα για να διευκολύνουν τη μετάβαση του παιδιού στη νέα φάση της οικογένειας. Το καλύτερο είναι να κρατήσει κανείς οποιαδήποτε σύγκρουση μακριά από τα παιδιά. Η συνεχής γονική σύγκρουση αυξάνει τον κίνδυνο τα παιδιά να έχουν ψυχολογικά και κοινωνικά προβλήματα.



Φυσικά Αυτό θα Μεταφερθεί στο Σχολείο 

Φυσικά Αυτό θα Μεταφερθεί στο Σχολείο
 
Να κάνω μια παρένθεση εδώ , πως εμείς , το σχολείο , είμαστε ένας χώρος κοινωνικοποίησης του παιδιού και δημιουργίας σχέσεων με φίλους και σημαντικούς άλλους ανθρώπους πέρα από την οικογένεια του παιδιού. Αποτελούμε λοιπόν ένα πεδίο αναγνώρισης των αλλαγών της συμπεριφοράς των παιδιών σας έπειτα από ένα χωρισμό -Διαζύγιο.
Είναι κάτι που δεν προδικάζει πως τα παιδιά των χωρισμένων γονιών έχουν πάντα μαθησιακές δυσκολίες , εν προκειμένου όμως τα συγκρουσιακά διαζύγια καθώς και τα οικονομικά προβλήματα που μπορούν να προκύψουν σε μια μονογονεϊκή οικογένεια λειτουργούν επιβαρυντικά προς τέτοιες κατευθύνσεις .

  ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ . Ας δούμε τι συμβαίνει στο χώρο του σχολείου στο παιδί σας!

Ποιος είναι λοιπόν ο δικός μας ρόλος μετά το δικό σας διαζύγιο.

Η αξία του σχολείου λοιπόν για την ψυχική ανάπτυξη του παιδιού σας είναι αναμφισβήτητη . Έτσι λοιπόν η αξία αυτή γίνεται ακόμα πιο σπουδαία στις περιόδους που ένα παιδί βιώνει το διαζύγιο των γονιών του . Γιατί λοιπόν είναι μεγάλης σημασίας η συνεργασία μας με σας ;
Γιατί η συνεργασία σχολείου και οικογένειας μπορεί να συμβάλλει στην υγιή ανάπτυξη του παιδιού παρά τις νέες συνθήκες στη ζωή του. Το σχολείο , ως χώρος συνάντησης της οικογένειας και της ευρύτερης κοινωνίας , μπορεί και πρέπει να αποτελεί έναν υποστηρικτικό χώρο , τόσο για τους γονείς που χωρίζουν ,όσο και για τα παιδιά τους, στη βάση ενός πλαισίου επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ τους χωρίς συγκρούσεις , με άμεσο στόχο την ανάπτυξη και την ευημερία του παιδιού . Οι εκπαιδευτικοί και οι Σχολικοί Ψυχολόγοι ,είναι ικανοί να παρέμβουν στη διευκόλυνση της προσαρμογής του παιδιού στο σχολείο , μιας και είναι οι ενήλικες που το παιδί είναι πρόθυμο να μιλήσει για το διαζύγιο εν προκειμένου.

Έτσι λοιπόν μην φοβάστε να μας ενημερώσετε για την νέα κατάσταση στην οικογένεια σας με το ότι θα επικρατήσει η στερεότυπη αντίληψη πως θα δούμε τα παιδιά σας με στίγμα και πως είναι παιδιά χωρισμένων γονιών . Είναι λανθασμένες προκαταλήψεις που είναι όμως φόβοι δικαιολογημένοι.
Πάνω σε αυτό, σύμφωνα με μια Ελληνική Έρευνα ,


σύμφωνα με την έρευνα λοιπόν της Χατζηχρήστου το 1999 , Σχολική ψυχολόγος Στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών , Τμήμα Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας κ.α πολλές σημαντικές επιστημονικές ιδιότητες της , σημειώνει πως η επικοινωνία μεταξύ των Εκπαιδευτικών και των μονογονεϊκών οικογενειών , είναι ιδιαίτερα προβληματική και δύσκολη .Το εύρημα της αυτό σηματοδοτεί πως , η έλλειψη επικοινωνίας γονέων με το Σχολικό πλαίσιο κι η έλλειψη πληροφόρησης , σχετίζονται άμεσα με δυσκολίες στην προσαρμογή των παιδιών που βιώνουν το Διαζύγιο , συνεπώς βλέπετε πόσο σημαντική είναι η συνεργασία μας για την ομαλή προσαρμογή των παιδιών σας στην Σχολική Κοινότητα.
Δεν είναι διαφορετική η ζωή στο σπίτι από το σχολείο, συνεπώς θα σταθώ εδώ και θα κλείσω την ομιλία μου με κάτι που είναι μήνυμα για την αποψινή μου ομιλία με το πιο υπέροχο κοινό που έχω μιλήσει.
Ενημερώστε μας , είμαστε στη διάθεση σας , έχουμε καταρτιστεί για να στηρίζουμε και να κατανοούμε , για να βοηθήσουμε το παιδί σας σε όποια προβλήματα αφορούν τις ισορροπίες στη ζωή του, είμαστε εδώ γιατί σχολείο και οικογένεια είμαστε δυο κρίκοι που ο ένας ενδιαφέρει τον άλλον , εμπιστευτείτε μας , έχουμε επιστημονικές γνώσεις για να σας προσφέρουμε μια καλύτερη αντιμετώπιση σε όλα τα προβλήματα και κανείς , μα κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μην σας αντιμετωπίζει με σεβασμό.
Αυτός είναι ο ρόλος μας ,εμείς οι Σχολικοί Ψυχολόγοι , οι εκπαιδευτικοί , όλοι οι φορείς του σχολείου , σεβόμαστε εσάς και το παιδί σας!
Ελπίζω η σημερινή μου Ομιλία να σας πέρασε το ένα και μοναδικό κυριότερο μήνυμα, '' Δείξτε μας Εμπιστοσύνη , Μιλήστε μας χωρίς να μας Φοβάστε ,μαζί εμείς κι εσείς θα είμαστε όλοι μαζί για τα παιδιά σας και κρατήστε μας Ενήμερους , γιατί κι εμείς για ότι συμβαίνει στο παιδί σας , σας κρατάμε ενήμερους , συνεπώς εμείς κάνουμε το πρώτο βήμα ,



























1 σχόλιο:

  1. Κατά τη διάρκεια της αναζήτησής μου στο GOOGLE για βοήθεια για να βγάλω τον πρώην εραστή μου, ο οποίος θα αποκτούσε το διαζύγιο, συναντήθηκα αυτόν τον υπέροχο άνδρα που ονομάζεται DR.AGBAZARA, ο οποίος έκανε ωραία δουλειά βοηθώντας μου να βγάλω το διαζευγμένο σύζυγό μου εντός 48 ωρών. τέτοια πράγματα μπορεί να είναι δυνατά, αλλά τώρα είμαι μια ζωντανή μαρτυρία γι 'αυτό επειδή το AGBAZARA TEMPLE έφερε πραγματικά τον εραστή μου πίσω, Αν εξακολουθείτε να αμφιβάλλετε γιατί να μην επικοινωνήσετε με το DR.AGBAZARA TEMPLE στο email: ( agbazara@gmail.com ) Ή WHAT'SAPPS ( +2348104102662 ), Τότε σας υπόσχομαι ότι μετά από 48 ώρες θα έχετε λόγους να γιορτάσετε σαν κι εμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή