Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

'' Σε Χωρίζω για Να με Παρακαλέσεις'' Εγώ Φοβάμαι – Εσένα Χωρίζω


'' Σε Χωρίζω για Να με Παρακαλέσεις''
Εγώ Φοβάμαι – Εσένα Χωρίζω













Άρθρο Αποκλειστικά Για την Ένωση Συντακτών – Παναγιώτα Βασιλοπούλου : Αξιωματούχος Δημοσιογράφος – Αστυνομικός και Δικαστικός Ρεπόρτερ στην Εγκληματολογία

Σχέσεις – Κάτι που Μας Απασχολεί όλους .
Για να το αναλύσουμε λίγο ....

Δυστυχώς όταν φεύγουμε από μια σχέση , πραγματοποιείτε ο πιο μεγάλος μας φόβος και αυτομάτως δίνουμε στον άλλο το χρόνο και το χώρο να μάθει να ζει χωρίς εμάς , συνεπώς να ανασυγκροτηθεί , να διοργανωθεί έτσι ώστε κι εκείνος , θέλοντας και μη να μάθει να ζει χωρίς εμάς . Είναι λογικό να αναπτύξει ένα μηχανισμό , που θα υιοθετήσει πλέον από εδώ και μπρος ώστε να ζει μακρυά μας και να λειτουργεί και χωρίς εμάς στη ζωή του και στην καθημερινότητα του . 

Ένας χωρισμός , που είναι βασισμένος , στο θυμό μας στις ανασφάλειες μας , στη δυσθυμία μας , σε δικές μας φοβίες που αρνούμαστε να αντιμετωπίσουμε '' εμείς – με εμάς'' . Έτσι λοιπόν κοντράροντας τον άλλον γλιτώνουμε , εφήμερα , βραχυχρόνια , μακροχρόνια , ανάλογα την περίσταση , από τον ψυχικό πόνο που θα βιώναμε αν εμείς πλέον θα αναλάβουμε την ευθύνη του εαυτού μας , να δούμε τι πραγματικά μας κάνει δυστυχισμένους στις σχέσεις μας .
Για να γίνω πιο συγκεκριμένη , ο χωρισμός του τύπου ''Παρακάλεσε με'' βάζει σε κίνδυνο μια σχέση μας , με αποτέλεσμα ως επί των πλείστον στις περισσότερες των πιθανοτήτων , αυτού του Τύπου Χωρισμού , να χάσουμε τον άλλον , οριστικά . 
Δε θα φοβηθεί να σε κάνει delete  

Για να σκεφτούμε λίγο , ''Πόσο θα είναι διαθέσιμος για να μας παρακαλεί και ως πότε ? ''


'' Κάποια στιγμή δεν θα πάρει την απόφαση να πάψει να προσπαθεί γιατί πρώτων θα τον κουράσουμε και δεύτερον εφόσον οι προσπάθειες του θα πέφτουν στο κενό , θα αλλάξει αναγκαστικά κι ο άλλος πλεύση στη δική του ζωή ? ''

Τουτέστιν ο χωρισμός που ανήκει στην κατηγορία '' Παρακάλεσε με'' δείχνει ολοφάνερα πως οι σχέσεις σου διακατέχονται από φόβο .
'' Εσύ Φοβάσαι – Τον Άλλον Χωρίζεις ''
Τις περισσότερες φορές , κάνουμε τα πάντα για να τιμωρήσουμε τον άλλον , να τον βλέπουμε να υποφέρει για μας όντας χωρίς εμάς , να τον εκδικηθούμε για όσα του χρεώνουμε , και δεν κάνουμε δυστυχώς τα πάντα για να κερδίσουμε χρόνο , κατανοώντας πως ο χωρισμός , έχει να κάνει καθαρά με όσα δεν έχουμε λύσει '' Εμείς – Με Εμάς'' .
Το πιο ουσιαστικό είναι τι θα κάνεις
'' Εσύ – ο Εαυτός σου ''
ώστε να αποδεχθείς πως οι σχέσεις σου βασίζονται σε δικούς σου φόβους , να δεις κατάματα την ευθύνη σου και να την δουλέψεις μόνος/η σου ή με κάποιον ειδικό , εσύ θα επιλέξεις .  
Το να επιλέγεις όμως το φαύλο κύκλο :
'' Εγώ – ο Εαυτός μου – κι ο άλλος '' κάνω τον άλλον μέρος της καθαρά δικής μου ευθύνης που αρνούμαι να αναλάβω .
Είναι ξεκάθαρο ,πως ο χωρισμός λοιπόν της Τυπολογίας '' Παρακάλεσε με'' δεν αντιπροσωπεύει την ιδανική λύση για μας . Ούτε στο ελάχιστο.
Να είσαι σίγουρος/η πως κανείς δεν θα αυτοκαταστραφεί για μας , για σκέψου το λίγο . 

Κι αν θες την αυτοκαταστροφή του άλλου του έκανες άθελα σου , το μεγαλύτερο δώρο να γλυτώσει από σένα .





Να είσαι λοιπόν με σιγουριά προετοιμασμένος /η , πως και χωρίς εμάς στην χειρότερη των περιπτώσεων , ο καθένας θα Επιβιώσει ! Με ή και χωρίς Εμάς .

Και ίσως και πιο καλύτερα μακρυά από μας και το μπερδεμένο μας Εγώ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου