Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

Εγκλήματα Κατά Γενετήσιας Ελευθερίας - Μ¨ΕΡΟΣ Α" - Παναγιώτα Βασιλοπούλου -Το χρονικό της Τοπαλούδη εώς Τώρα


Σε κανέναν δεν αξίζει τέτοιος σκοτωμός , τέτοια δολοφονία ..........












Μια βασανισμένη Γοργόνα ,


Ελένη Τοπαλούδη , ξεψυχά στα βράχια της ακτής ... 


Ρεπορτάζ Για Την Ένωση Συντακτών Διαδικτύου : Παναγιώτα Βασιλοπούλου :
Αξιωματούχος Δημοσιογράφος : Αστυνομικός και Δικαστικός Ρεπόρτερ στην Εγκληματολογία



Ξεκινώντας το ρεπορτάζ , είδα πολλά ατοπήματα , ο τρόπος που ανασύρουν από τη θάλασσα την Ελένη Τοπαλούδη , ανήκει στο Μεσαίωνα . Την χτυπούν τα κύματα και τα βράχια . Δεμένα τα πόδια με ένα σκοινί . Δημιουργούνται νέα χτυπήματα στα βράχια , αντί να την βάλουν μέσα σε μια βάρκα , ή σε ειδικό πλαστικό ναυαγοσωστικό φορείο , είναι σαν να βλέπουμε αιώνες πριν τέτοιες σκηνές. Σκληρές σκηνές , αλλά χάνονται στοιχεία , με τέτοιες ενέργειες από άγνοια .. ( Data Missing ) εγκληματολογικά . 
Το παραθέτω επειδή αποδεικνείει πόσο εύκολα μπορεί να χαθούν στοιχεία και η αλήθεια είναι πως είναι απαράδεχτος ο τρόπος ανάσυρσης της από τη θάλασσα. 
 Το ανάλογο βίντεο της ανάσυρσης από τη θάλασσα της Ελλένης Τοπαλούδη 
Τα άλλα βίνετο , απόρω και διερωτάμε , δεν πρέπει να ανήκουν στις αστυνομικές αρχές , και έπειτα στις Δικαστικές;  Αρνούμε να ποτίζω την περιέργεια του κοινού αλλά να το δούμε ως πρόβλημα της κοινωνίας . 

Ελένη Τοπαλούδη : Καλό αιώνιο Ταξίδι !



Στις 28 Νοεμβρίου το 2018 ,. Η άτυχη 21χρονη φοιτήτρια, σπούδαζε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Ρόδο και η αναγνώρισή της έγινε από το τατουάζ που έφερε στο δεξί της πόδι, ενώ συγγενείς της ήρθαν στο νησί και επιβεβαίωσαν την ταυτότητά της και επίσημα. Το πτώμα της βρέθηκε το πρωί της 28ης Νοεμβρίου 2018, από κλιμάκιο του Λιμενικού στη Λίνδο, στην περιοχή «Φώκια» στους Πεύκους.
Τα πρώτα δείγματα της ιατροδικαστικής έρευνας πιθανολογείτο πως ο θάνατος της Ελένης Τοπαλούδη προήλθε από πνιγμό αλλά υπήρχαν και σημάδια στραγγαλισμού .
Ενδείξεις , έδιναν πληροφορίες , όμως ότι στο σώμα της 21χρονης υπήρχαν πολλά χτυπήματα τα οποία δεν προήλθαν μονάχα από την πτώση της στα βράχια και από τη θάλασσα. Μίλησαν για την ύπαρξη τραυμάτων , με αμβλύ όργανο γεγονός που μαρτυρά πως οι δράστες πριν την πετάξουν στη θάλασσα και αφού είχε προσπαθήσει να την στραγγαλίσει την χτύπησαν με σίδερο το που έγινε φονικό «όπλο». 

Το Τατουάζ της Αναγνώρισης . 

Η αναγνώρισή της έγινε από το τατουάζ που έφερε στο δεξί της πόδι, ενώ συγγενείς της ήρθαν στο νησί και επιβεβαίωσαν την ταυτότητά της και επίσημα. Το πτώμα της βρέθηκε το πρωί της 28ης Νοεμβρίου 2018, από κλιμάκιο του Λιμενικού στη Λίνδο, στην περιοχή «Φώκια» στους Πεύκους. 

Η ποινική έρευνα συνεχίζεται , και δεν έχει ολοκληρωθεί , όμως υπάρχουν δυο φερόμενοι ως δράστες . Ο πρώτος νεαρός είναι ο Μ. Κ., 20 χρόνων που ζει στη Λίνδο, Έλληνας η οικογένεια του έχει τρία – τέσσερα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στους Πεύκους, εστιατόρια, κινέζικο εστιατόριο, καφετέριες και μικρό ξενοδοχείο.


Το όνομα του δεύτερου είναι Λ. Α., με καταγωγή από την Αλβανία ( δεν ξέρω δεοντολογικά , αυτό το μοτίβο '' ο ένας Έλληνας και ο άλλος Αλβανός είναι σωστές ορολογίες στο αστυνομικό και δικαστικό ρεπορτάζ , ( ημεδαπός , αλλοδαπός ) είναι νομίζω πιο κόσμιο για ένα γνώστη του αναλγητικού στο αστυνομικό και δικαστικό ρεπορτάζ .


Το Παραμορφωμένο από τα χτυπήματα πρόσωπο της .
Σκληρό ε; Κι όμως εκείνη το έζησε .
 
Πρόκειται λοιπόν για έναν 19χρονος Αλβανό και ένας 21χρονο Έλληνα ο οποίος μάλιστα είναι από το νησί της Ρόδου.
Μετά από την ποινική έρευνα και την ποινική διαδικασία , οι φερόμενοι ως δράστες ,έπειτα από πολλές ανακρίσεις και διασταύρωση των στοιχείων ο 21χρονος και ο 19χρονος προφυλακίστηκαν με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα μετά τις απολογίες τους.
Η έρευνα προχώρησε αρκετά γρήγορα ως προς τη διαλεύκανση του εγκλήματος . Η κατάληξη είναι πως οδηγήθηκαν στην φυλακή .
Βίντεο Ξυλοδαρμού του  19χρονου


Μέσα στη φυλακή της Αυλώνας ο 19χρονος , ο οποίος κατηγορείται για την άγρια δολοφονία  της 21χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο , βίντεο ήρθαν στη δημοσιότητα για ξυλοδαρμό του από εφτά συγκρατούμενους.
'''Ο κατηγορούμενος καταγγέλλει, ότι εκτός από τον ξυλοδαρμό του, υπέστη και βιασμό από άλλους κρατουμένους στις φυλακές. Μάλιστα, όπως υποστηρίζει ο ίδιος, έχασε τις αισθήσεις του και όταν τις ανέκτησε, βρισκόταν σε άλλον χώρο και χωρίς το εσώρουχό του. '''

Η ιατροδικαστική εξέταση όμως , στην οποία υποβλήθηκε είχε «αρνητικό αποτέλεσμα ως προς την ύπαρξη ευρημάτων βιασμού».
Από τον «Ευαγγελισμό», το νοσοκομείο, δηλαδή, στο οποίο μεταφέρθηκε ο 19χρονος μετά την επίθεση που δέχθηκε από τους συγκρατούμενους .

Αυτά είναι τα στοιχεία μέχρι στιγμής , και τώρα να γράψω πως το έγκλημα αυτό , φέρνει στην επιφάνεια , το ότι , ανήκει στα '' Εγκλήματα κατά της Γενετήσιας Ελευθερίας ,,,


Για όσους θέλουν να μελετήσουν περισσότερα .
Αυτό που θέλω να γράψω είναι το δικό μου στίγμα , εφόσον παρέθεσα τα γεγονότα , ως έχουν έως τώρα , να γράψω δυο λόγια ως εγκληματολόγος στο Αστυνομικό και Δικαστικό Ρεπορτάζ :
Υπάρχουν αγαπημένο αναγνωστικό κοινό , τέσσερις τυπολογίες τυπολογίες βιαστών :
  1. Είναι ο βιαστής που με το βιασμό θα αποδεσμεύσει συναισθήματα ώστε να μειωθούν τα επίπεδα θυμού του, έτσι λοιπόν το θύμα επί το πλείστον είναι άγνωστο.
  2. Ο σεξομανής που νιώθει την επιθυμία να εκτονώσει τη σεξουαλική καταπιεσμένη ζωή του .
  3. Ο σαδιστής ανήκει στην τυπολογία όπου διεγείρεται από την αντίσταση που προβάλει το θύμα , που όσο πιο μεγάλο βαθμό έχει η αντίσταση , πιο μεγάλη η ικανοποίηση του δράστη, η έλξη για βιασμό . Η τυπολογία αυτή θεωρείτε πως πρόκειται για επικίνδυνο τύπο , όπως και θα προκαλέσει κακώσεις , σωματικές στο θύμα του,
  4. Ο παρορμητικός Τύπος , βρίσκει μια ευκαιρία για να βιάσει το θύμα του , χωρίς να διακατέχεται από σεξομανία , σαδισμό ή έντονο θυμό.

Φυσικά δεν έχω την πλήρη δικογραφία ώστε να μπορέσω να αναλύσω ένα εις βάθος Ρεπορτάζ. Με το δικό μου στίγμα . Όμως τα ΜΜΕ , όπως η τηλεόραση , φτάνει στα χέρια των ρεπόρτερ που είναι αναγνωρίσιμοι πολύ γρήγορα η δικογραφία χάρη της τηλεθέασης . Δεν πειράζει , αφήνουν σε μας την ουσία.






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου